Le Nord, Genieten met een hoofdletter G tussen de bomen en de koeien.

Le Nord

In mijn zoektocht naar mooie en bovenal, lekkere restaurants, kwam ik Le Nord tegen dat gevestigd is in Bilthoven. Ik neem je mee op deze heerlijke culinaire avond.

Wie is Le Nord?

De Franse Grégory Nicole is de chef van Le Nord. Hij heeft onder andere gewerkt bij Le Garage in Amsterdam. Ik denk bij ons alle wel bekend. Gregory wilde graag een restaurant openen waar de natuur centraal staat. Weg van de drukte, leven in de natuur. En dat is zeer zeker gelukt! In 2015 opende Le Nord zijn deuren in een oude boerderij in de bossen van Bilthoven. Een unieke locatie waar de chef zijn kookkunsten kan vertonen.

Werd het een culinaire avond?

We reden er bijna voorbij! Het restaurant ligt aan de doorgaande weg naar Bilthoven, verscholen tussen de bomen en de weilanden, duikt ineens de oude boerderij, waar dit restaurant in is gevestigd, op. Nadat we de auto hadden geparkeerd op de ruime parkeerplaats, namen we plaats op het terras. Het was fantastisch weer en daarom besloten we om heerlijk buiten te gaan eten. Natuurlijk kun je ook binnen eten. De oude boerderij is omgetoverd tot een sfeervol restaurant met een mooie open keuken.

le nord le nord

Voorgerecht:

Zoals je misschien al wel eerder hebt kunnen lezen op mijn blog, ben ik verzot op exclusieve gerechten en producten. Denk hierbij aan zwezerik, eendenlever, coquilles en meer. toen ik de kaart in handen kreeg, maakte mijn hart een sprongetje!! Wat bleek, op de kaart stonden producten die ik echt werelds vind!!! Om te beginnen met het voorgerecht. Ik ben gegaan voor de Foie Gras. Voor diegene die dit niet kennen, het is eendenlever. Geserveerd met druiven en een gel van verjus, was dit een voortreffelijk begin van de avond! De smaak en textuur van eendenlever is apart. Je moet er van houden, maar ik ben er dol op! Mijn tafelgenote ging voor de Plateau De Charcuterie. Een plankje met verschillende soorten producten, waaronder: Coppa di Parma, Ganzenrillette, Foie Gras, Mortadella, Steak Tartare en brioche brood. De ganzenrillette was verrukkelijk evenals de Steak Tartare. Dit begon goed!!

eendenlever le nord

 

Hoofdgerecht:

Ik kon niet kiezen tussen twee hoofdgerechten, dus ik heb ze maar allebei genomen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!!!

Nummer 1:

Als eerste nam ik de gekonfijte eendenbout met (off course) eendenlever. Wat een fantastisch gerecht! Ik kan niets anders zeggen! De eend was voortreffelijk gegaard, lekker mals en een heerlijke korst. Mijn tafelgenote nam de Franse boerderijkip met truffel, zacht eigeel, hazelnoten, asperges en knolselderij. De kip was ook heerlijk mals en had een lekkere “korst”.

le nord gekonfijte eendenbout boerderijkip

Nummer 2:

Ik nam de pasta met inkt van de inktvis en een halve kreeft. Wauw, ook weer zo’n super gerecht. De kreeft was alleen afgemaakt met een Hollandaise saus met parmezaanse kaas, maar dat smaakte naar mijn idee wat te zuur, dus die heb ik van de kreeft afgehaald. Kreeft moet (vind ik) lekker naturel blijven (maar dat is geheel persoonlijk!). Beetje peper en zout of knoflook en klaar. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het gerecht was verrukkelijk! Mijn tafelgenote ging voor de runderlende. Ze had specifiek gevraagd om geen vet en dat zat er dus ook echt niet aan! Zeer mals stukje vlees! In combinatie met paarse peen en de rode wijn jus was het ook weer een heerlijk gerecht!

kreeft kreeft runderlende runderlende

 

Nagerecht:

(Nogmaals: noem het alsjeblieft GEEN toetje!!!) Ik had het chocoladetaartje met passievrucht ijs en een halve passievrucht. Het chocoladetaartje was heerlijk smeuïg van binnen, precies zoals het hoort te zijn! Mijn tafelgenote ging voor de scroppino en deze was echt goddelijk!!

dessert scroppino

 

De uiteindelijke conclusie van Le Nord:

Als je van een culinaire uitdaging houdt, moet je hier zeker naar toe gaan. Houd je hier niet van (mijn tafelgenote lust namelijk niet alles), is het hier ook goed vertoeven! De bediening was vriendelijk en behulpzaam. De ambiance was top. Bij de gerechten serveren ze heerlijke bijpassende wijnen, maar helaas moest ik nog rijden. De oude boerderij, het bos en de weilanden in combinatie met de heerlijke gerechten maakte er een fantastische avond van. Ik geef ze een dikke welverdiende 8,5!

 

 

Tags:
,
1Reactie
  • Sylvia
    Geplaatst op 14:08h, 07 juni Beantwoorden

    Ja het was heerlijk ❤

Geef een reactie