hotel en lounge MIJ

Lekker loungen, dineren en overnachten bij MIJ in Alkmaar.

Dineren bij MIJ!

Ja, niet bij mij (lees Kiki) natuurlijk! Dacht je nu werkelijk dat je bij mij kunt eten en overnachten met een cocktailtje in je hand? Dacht het niet! A: ik woon niet in Alkmaar. B: ik kan niet koken en C: ik heb maar 1 bed en die is echt voor mij. Maar bij MIJ kan dat allemaal wel En aangezien ik van lekker eten houd, ga ik graag eten bij mij(zelf).

Alkmaar:

Eigenlijk ben ik nog nooit echt in Alkmaar geweest, maar mijn vriendin en ik wilde deze stad wel eens beter leren kennen. We zijn eerst naar het stedelijk museum in Alkmaar geweest. Leuk, maar het was niet enorm bijzonder. Misschien niet de goede exposities voor ons. De tentoonstelling van de Gouden Eeuw van Alkmaar vond ik wel erg mooi. Maar ik ben sowieso een liefhebber van die periode. Prachtige portretten en indrukwekkende gemaakte kasten. Er was ook een expositie over Picasso. Ik had daar wel meer van verwacht, maar het ging meer over het feit dat Picasso in Alkmaar en omgeving is geweest en niet een beeld van zijn kunstwerken. Jammer, maar helaas. Maar er komen vast wel meer exposities die ik wel graag wil zien.

Daarna maar een beetje door Alkmaar struinen. Zo kwamen we verschillende leuke achteraf straatjes tegen met gezellige kleine winkeltjes. En plots zit je in de rosse buurt van Alkmaar. Die had ik niet zien aankomen.

Hotel & Lounge MIJ:

Na deze leuke dag hadden we wel zin in een lekker diner en kwamen we uit bij Lounge, Restaurant en Hotel: MIJ. Dit Hotel annex restaurant annex bar/lounge zit aan de Mient, midden in het centrum van Alkmaar en schuin tegenover de welbekende Waag, waar ook de kaasmarkt zich bevindt. Met andere woorden: een prachtig plekje om je diner te nuttigen. En zoals ze bij MIJ zeggen: Dineren bij MIJ wordt echt “een moment voor jou, bij MIJ”

Het restaurant is modern ingericht met de kleuren wit en paars. Ik moet heel eerlijk bekennen dat het een beetje koud overkwam toen we binnen kwamen, maar mij werd verteld dat ze nog volop aan het inrichten waren en dat ze net een paar weken open waren. Er moest nog het een en ander gebeuren om het wat warmer en uitnodigender te maken. Helaas regende het die dag (ach ja, we leven in Nederland he) en konden we niet op het terras aan de gracht zitten. Jammer, maar helaas. De kaart is voor iedereen geschikt. Je kunt er de kipsaté bestellen, maar ook hebben ze de parelhoen of de lamshaasjes. Daarnaast vind ik het een pre dat je bij alle gerechten (zowel bij de voor – als de hoofdgerechten) de kleine of de grote variant kunt bestellen. Zo kun je zelf beslissen hoeveel trek je hebt en wat je op kunt. Of je neemt meerdere kleinere gerechtjes, kun je lekker veel uitproberen! Erg fijn!

Ik begon (off course) met een cocktail. Een lekkere cocktail met suikerspin, de Strawberry cotton candy cocktail met verse aardebeien en vodka. Zoet dus, precies zoals ik hem graag heb. Dit vooraf aan een verrassingsmenu. Ik zeg: Kom maar op!

hotel en lounge MIJ hotel en lounge MIJ
 

Als eerste kregen we een amuse: ijs van gerookte schapenmelk met macadamia kruimels. Jammie! Verrassende combinatie! Dat beloofde wat!

Voorgerecht:

Als voorgerecht kregen we Carpaccio van Livarbig met mayonaise van ” Ras el Hanout ” gefrituurde kappertjes en pittige polenta. Plus punt: het bord was echt mooi opgemaakt. Dit vind ik ook een belangrijk aspect, omdat het oog ook wat wilt. Ik zie een mooi opgemaakt bord als een klein kunstwerkje en dan is de beleving nog intenser!

hotel en lounge MIJ 
 

Tussengerecht:

Als tussengerecht kregen we een op de huid gebakken dorade met baby paksoi, bulgur en mango, schuim van saffraan en curry jus. Ik ben altijd een beetje huiverig om vis te bestellen in een restaurant. Waarom? Ik ben vaak de mist ingegaan als ik het had besteld. Een droge lap vis is namelijk niet lekker! Nu zat het in het verrassingsmenu dus ik was benieuwd. Maar boven alle verwachtingen, was hij heerlijk. Goede bereiding en temperatuur. En (erg belangrijk) niet droog!

hotel en lounge MIJ hotel en lounge MIJ
 

Hoofdgerecht:

Helaas waren we al weer bij het hoofdgerecht aangekomen. Dit was een diamanthaas met krokante gamba, truffelrisotto, romanesco en jus van rode wijn. Eigenlijk dus de Surf en Turf. Ik ben een groot fan van risotto en deze was heerlijk. Goed klaargemaakt en een lekkere truffelsmaak. Ook romanesco vind ik altijd een feestje (dit lijkt een beetje op een broccoli, maar heeft wel een andere smaak). De diamanthaas had een perfecte bereiding. Ik houd wel van “rare”. Wat, je hoeft het eigenlijk niet eens te bereiden en zo uit de verpakking op mijn bord leggen (bij wijze van spreken natuurlijk he!!). En rare was hij. Heerlijk.

hotel en lounge MIJ hotel en lounge MIJ
 

Dessert:

En dan kom je toch echt aan bij het laatste onderdeel. In dit geval een passievrucht bavarois met merenge, gember, citrus en bestonge en ijs van vlierbloesem. Heerlijk. Dat is eigenlijk het enige wat ik kan zeggen. Het bord was weer fantastisch opgemaakt en de smaken vulden elkaar goed aan. Topdessert!

hotel en lounge MIJ hotel en lounge MIJ
 

Conclusie MIJ:

Een heerlijke avond gehad met fantastische gerechten waarbij de smaken goed op elkaar waren afgestemd. Mooie opgemaakte borden, lekkere cocktails en aardige bediening zijn ingrediënten voor een geslaagde avond. Aan het interieur moeten ze nog wel wat schaven, maar dat gaat gebeuren, heb ik mij laten vertellen. De ligging van het estaurant is perfect. Hartje Alkmaar en aan de gracht. Heerlijk vertoeven op zwoele zomeravonden. Van mij krijgen ze nu een 7,5, maar als het interieur is aangepast, zal dit cijfer zeker omhoog gaan.

Voordeel: na een lange avond tafelen, kun je zo naar boven “rollen”, want daar hebben ze ook nog een kleinschalig hotel. 8 comfortabele en unieke kamers zorgen ervoor dat je de volgende ochtend weer fris en fruitig wakker wordt. Of als je een weekendje Alkmaar in de planning hebt, is dit ook een ideaal hotel, omdat het centraal gelegen is in het hart van alle bezienswaardigheden en gezelligheid.

 

P.s.: excuses voor de soms niet zulke mooie foto’s! My bad!

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie