yuki

O shokuji o tanoshimi, Yuki ni torimasu!!

?????

Thank you Google Translate and Yuki!

Wat staat er nu eigenlijk?

Tja, mijn Japans is natuurlijk niet je van het, dus thank god for Google Translate!! Hier staat (als het goed is): eet smakelijk en geniet bij Yuki!

Yuki:

In Leiden zit een klein sushi restaurantje waar je eigenlijk zo voorbij loopt, maar doe dat niet! Ga er naar binnen, want je ervaart een sushi experience op ongekende hoogte. Yuki, de chef, heeft o.a. in Londen gewerkt bij een 3-sterren zaak. Volgens mij zegt dat al genoeg! De zaak is sober ingericht en je zit aan de bar waarbij je zo op de vingers van de chef kijkt, no presure there!! Met de meest verse producten, tovert hij fantastische creaties op je bord.

Wat is er nu zo anders aan Yuki in vergelijking met andere sushi restaurants?

In Japan is het gebruikelijk om aan de bar te eten en dat hebben ze hier nagebootst. Maar dat is niet hetgeen waar je speciaal voor komt. De sushi gerechten zijn de klapper!! Smaakcombinaties die je nergens anders zult ervaren!

yuki
 

Het diner werd vergezeld door een heerlijke plumwijn uit een potje!!

yuki

De gerechtjes:

1e gang:

* sashimi van californische inktvis met shizo en frambozenschuim
* gestoomde zeeduivellever met ponzuschuim
* gemarineerde zalm sashimi met rode ui, zeekraal en misofoam
* chutoro (medium fatty) tuna.

yuki
 

2e gang:

* chutoro tonijn maki met bosui en wasabi
* 4 stukjes ultimate dragon vulcano (gefrituurde black tiger garnalen, zeekraal, italiaanse ham mayonaisse, visei en bosui)
* 8 stukjes horsmakreel, radijs en bosui maki
* 4 stukjes heaven on earth, gefrituurde rode ui, asperge, geschroeide jodenhaas met sesamsaus en kabeljauwvlokken
* 4 stukjes colour our lives, gefrituurde witvis, avocado, regenboog aan vis geflambeerd met soya en piment
* zalmkaviaar met zee-egel en kwartelei
* californische inktvis geschroeid met teriyaki en citroen
* jumbo argentijnse garnaal met kaviaar
* chutoro tonijn met kaviaar
* geflambeerde dorade met cranberries en cress.

yuki yuki yuki
 

Wat waren mijn favorieten?

De gestoomde zeeduivellever met ponzuschuim was serieus to die for!! Wat een heerlijk gerechtje!!! Maar de heaven on earth, gefrituurde rode ui, asperge, geschroeide jodenhaas met sesamsaus en kabeljauwvlokken moet je echt ook proberen!!! Ben je er dan toch, proef dan gelijk ook de zalmkaviaar met zee-egel en kwartelei. Jammie!!!!! Om je vingers bij af te likken (dat hebben we dus ook gedaan!!).

Het dessert was:

Souffle met kletskop, Kiwisorbet, Chocolade ijs, Kaneelmango, Gegrilde ananas, Bosbessen, Frambozen en Notenpraline. Een lekker dessert, maar ik zeg er wel bij, in tegenstelling tot de uitmuntende en verfijnde sushi gerechtjes, had het dessert van mij ook verfijnder gemogen.

yuki
 

Ben je dus in Leiden, loop dan even Hogewoerd 19 binnen!!!

2 Reactie's
  • Rilana
    Geplaatst op 15:32h, 17 mei Beantwoorden

    Dat ziet er zoooooo lekker uit!! Ik krijg er meteen trek in.

Geef een reactie