afscheid

Afscheid nemen bestaat niet! Met een Winactie van BijzonderMOOI!

BijzonderMOOI

Vorige week heb je kunnen lezen hoe mijn vader is overleden en wat ik met zijn as heb gedaan. Ik ga vandaag iets verder in op dit onderwerp, namelijk: het afscheid!

Het overlijden van mijn vader en het afscheid:

Toen mijn vader overleden was heeft het even geduurd voordat we er aan toe waren wat we met zijn as wilden gaan doen. We hebben een middag gepland met dierbare familieleden en vrienden van pap en zijn naar het strand gegaan. Daar hebben we het as uitgestrooid in de branding. Oke, ik weet dat dat eigenlijk niet mag, maar dat weet ik nu pas. Je mag niet (helaas) zomaar overal de as van een overledenen uitstrooien. Daar heb je speciale velden voor of je moet toestemming vragen. Maar ja, wij waren daar dus helemaal niet mee bezig en hebben zijn as op het strand uitgestrooid met de gedachten dat hij “vrij” was om te gaan.

Die middag hebben we met z’n allen een lekker biertje op mijn vader gedronken, op het terras, in het zonnetje! De dag ervoor regende het pijpenstelen, maar die dag scheen sinds lange tijd weer de zon. Ik ben er van overtuigd dat pap daar wel een kleine vinger in de pap heeft gehad!

Nu kun je natuurlijk ook op een andere manier een afscheid regelen. Veel mensen denken dan gelijk aan een wensballon. Alleen pas op met deze ballonnen! Ze kunnen branden veroorzaken aan huizen, natuur en alles er om heen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling!

Rite Bootjes:

Ik heb een alternatief gevonden die net zo mooi is! De Rite bootjes van Jurianne Matter. Kleine verlichte bootjes die je met jouw wensen en gedachten, de horizon tegemoet kunt laten varen. Het mooie van dit bootje is dat het binnen 6 maanden geheel afgebroken wordt door de natuur (die ballonnen waar ik het net over had, doen er 20 jaar over!). Let op: gebruik dan wel theelichtjes van bv bijenwas en zonder aluminium cup! De bootjes worden per 3 geleverd en passen door de brievenbus. Ideaal als klein kadootje om iemand sterkte toe te wensen. De kosten zijn €9,50. Natuurlijk hoef je ze niet specifiek te gebruiken voor een afscheid, ze staan ook leuk in bv een vijver. Denk: tuinfeest in hartje zomer, bbq-tje aan, glaasje wijn erbij en de leuke verlichte bootjes die dobberen op het water.

Bijzondermooi
Nu even wat over BijzonderMOOI, waar je de bootjes kunt kopen:

BijzonderMOOI:

Bijzondermooi is gespecialiseerd in Dutch Design; betaalbaar, herkenbaar en origineel! BijzonderMOOI is in 2006 opgericht, het team van BijzonderMOOI is steeds op zoek naar de meest originele, leuke en vooral betaalbare designers uit Nederland! Nieuwe aanstormende talenten, maar ook gevestigde namen zitten in de collectie. Combineer ze, mix en maak je eigen verhaal.

WINACTIE:

Ja, nu komt het mooie! Ik mag 2 setjes Rite bootjes weggeven! Wat moet je daarvoor doen?

* Like Kiki’s Kloset en BijzonderMOOI op Facebook!
* Extra kans? Like dan Kiki’s Kloset op Bloglovin!
* Laat in de reacties weten dat je mee doet en welke pagina’s je hebt geliked!

De winnaars zijn inmiddels bekend!

2 Reactie's
 • zoe
  Geplaatst op 00:52h, 18 februari Beantwoorden

  Ik doe graag mee!
  ik heb alle stappen gedaan
  facebook en bloglovin; zoelouwerse

  liefs, Zoë

Geef een reactie