Airfryer

Airfryer. Is het wat of is het echt een flop?

Flop or Top?

Gezond is de trend! Daarom is de Airfryer op de markt gebracht die het mogelijk maakt om “gezond te frituren” met weinig tot geen olie!

Wat is een Airfryer?

Met een Airfryer bereidt je eigenlijk je producten als friet, snacks ed zonder olie. Dit is te danken aan de “Rapid Air Technologie”, oftewel circulerende hete lucht en een grillfunctie. Daarnaast is er ook nog een groot voordeel dat tijdens het bakken alleen lucht wordt gebruikt waardoor er minder snel geurtjes ontstaan die je wel hebt bij een gewone friteuse. Omdat er geen olie wordt gebruikt is de Airfryer ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Met de Airfryer kun je niet alleen frituren, maar ook bakken, grillen, gratineren en braden. Je kan er bijvoorbeeld vlees en vis in grillen, je groenten in roosteren en zelfs een taart in bakken! Oké, dat klinkt als muziek in mijn oren, want ik ben alles behalve een keukenprinses en misschien met dit apparaat kan ik een keer wat fatsoenlijks op tafel zetten!

De temperatuur kan ingesteld worden tot 200 graden, verder zit er een bereidingstijd van maximaal 30 Minuten op. Daardoor kun je ook snacks klaarmaken ed.

Airfryer Airfryer
 

Nu wil het geval dat ik mijn friteuse al geruime tijd de deur heb gewezen. Als ik al ging frituren, moest dat op het balkon, omdat die lucht echt niet te harden was nadat we ons hadden volgevreten. En dan dat schoonmaken van dat onding! Pfffff, breek mij de bek maar niet open.
Maar is de patat uit de Airfryer lekker en vooral krokant? Of kun je dan toch maar beter een friteuse gebruiken? Ik ben het gaan testen met de Airfryer van Telefunken, die goedkoper is dan de Airfryer van Philips.

Op naar de supermarkt voor een zak patat. Ik heb ze gekocht van een bekend merk. Verder natuurlijk een doos met mini snacks meegenomen, want patat zonder een snack is niet compleet. Ik zeg er gelijk bij dat ik niet heb gelet of het voor de Airfryer geschikt was, want ik wilde kijken of het net zo zou smaken als uit de frituur.

Werkt het, zo’n Airfryer?

Eest maar de Airfryer voorverwarmen zonder olie. Dit ging erg snel! Dat is al een pluspunt, want bij de normale friteuse moest ik altijd behoorlijk lang wachten. Patatjes erin van het bekende merk en frituren maar. En inderdaad de geur was niet zo aanwezig als bij een normale frituurpan. Maar ik rook het nog wel!

Patatjes waren binnen 6 minuten klaar. Maar waren ze ook gaar en knapperig? Ja! Zeker wel!! Erg knapperig en lekker! Ik ben gek op de franse frietjes, lekker dun en krokant en dat waren ze!

Airfryer Airfryer
 

Toen maar een snackje erin. De bitterballen waren wat bleekjes en was de smaak en structuur toch anders dan ik gewend was. Omdat er geen vet bij komt kijken als in een normale friteurpan, is het gezonder en dat proef je. Ik kan het niet goed uitleggen, maar in het vet bakken, geeft toch wel die vertrouwde “frituur” smaak. En dat had je nu niet. Vies? Nee, ik moest er wel aan wennen, maar het was absoluut niet vies!!

Airfryer Airfryer
 

Bijkomende voordeel was dat ik de volgende dag geen muffe frituurlucht in mijn huis had hangen! En de pan even snel onder warm water met een sopje, schoongemaakt. Super snel en easy!

Deze Airfryer komt bij Alveru vandaan:

Deze Airfryer komt van: Alveru (Algemene Verkoopunie). Dit is een distributiekanaal, waar je de meest uiteenlopende producten kunt bestellen tegen een mooie prijs. Betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn hun kernwoorden. Tot de afnemers behoren oa veilinghuizen, dagaanbieders (denk bv aan Groupdeal), retailers, postorderbedrijven en grootwinkelbedrijven, maar natuurlijk ook de particulier, die kan profiteren van mooie aanbiedingen op hun eigen website. Ze hebben een uitgebreide collectie met merken als Michael Kors, Armani, Dolce & Gabanna, Adidas, Beats By Dre en Swissblue. Verder leveren ze ook de service voor hun zakelijke partners mbt de inkoop, verpakken, voorraadbeheer en verzenden. Een all-in pakket zeg maar.

Tags:
,
2 Reactie's
 • Sharon
  Geplaatst op 18:19h, 25 november Beantwoorden

  Leuk te lezen! Laatst ook gegeten en snap wat je bedoelt qua dat het niet de frituur smaak heeft. En de kleur miste ik wel een beetje, voor frietjes top!

  • Kiki
   Geplaatst op 22:03h, 27 november Beantwoorden

   Inderdaad. De kroketjes en frikandellen waren een beetje bleekjes. maar dat mocht de pret niet drukken 😉

Geef een reactie