arty shock

Shocking Art, Kunst met een grote K en humor met Arty Shock!

Choquerende kunst?

Kunst kan mij eigenlijk niet meer choqueren. Kunst is eigenlijk vrijheid van meningsuiting op een artistieke manier gebracht. Ik ben echt dol op de oude meesters. Denk aan Vermeer en Rubens. Maar ik houd ook van humor in het dagelijks leven en hoe mooi zou het zijn als je deze twee dingen kunt combineren? Arty Shock has it!

Oude Meesters

Ik ben een enorm fan van de Grote Meesters waaronder Vermeer en Rubens. De finesse, de elegantie waarmee de schilderijen zijn gemaakt, boeien mij enorm. Details in overvloed zeg maar. Nu zou ik natuurlijk best wel een originele Vermeer in huis willen hebben (give me the money!!), maar ja, niet te betalen natuurlijk. Je kunt ook zo’n poster inlijsten, maar boy oh boy, wat vind ik dat lelijk. Op zoek naar een alternatief dus!

Kunst met een grote K

Ik houd ervan als kunst een choquerende werking heeft, anders dan anders is, humor in zich heeft. Kunst met een grote K dus! Ik zeg er bij dat kunst mij niet kan choqueren, omdat ik kunst als kunst zie. Oké, hakenkruizen, bloederige realistische taferelen en haatuitingen hoeven van mij echt niet. Dat wil ik er wel even bij gezegd hebben. Ik vind (dat niet meegerekend) kunst een vrijheid van meningsuiting op een artistieke manier. Schilder/boetseer wat je denkt, maak wat jij voelt en wees jezelf!

Het gebruik van humor en zelfspot komt steeds meer voor in de kunst. In interieurdesign zag je het al veel zoals bijvoorbeeld bij de kapstoktafel van Zuiver of de Mr. P Shy Lamp. Maar nu zie je het (gelukkig) ook steeds vaker terug komen in de kunstwereld.

Wat is Arty Shock?

Humor, dat is waar Arty Shock voor staat. Ze wilde de Oude Meesters uit vervlogen tijden, weer nieuw leven inblazen en dat hebben ze gedaan dooreen vleugje humor toe te voegen. Door een unieke twist in het schilderij, krijgt de aanschouwer een lach op zijn gezicht!

De schilderijen zijn gemaakt van perspex (voor de glossy uitstraling) of dibond (voor de matte uitstraling). Arty Shock richt zich vooral op de oude meesters zoals The Girl with the Pearl Earring van Vermeer die in dit geval aan het bubbelblazen is en De Nachtwacht van Rembrandt die toevallig nu allemaal op een leuk festivalletje staan! Soms moet je bij de schilderijen even goed kijken wat er anders aan is, maar dan zie je de twist en dat geeft net dat beetje extra’s aan de lang vervlogen tijden van de Oude Meesters.

Het Melkmeisje van Vermeer:

Welke mij gelijk opviel was het Melkmeisje van Vermeer. Dit is dus typisch zo’n schilderij waarbij je eerst goed moet kijken wat er nu eigenlijk anders aan is. Als je goed kijkt zie je bijvoorbeeld een James Dean poster aan de muur hangen en ze een cornflakes als ontbijt! Super goed gevonden! Ik moest er smakelijk om lachen! Juist net die twist, maakt dit middeleeuws schilderij tot een modern kunstwerk en de prijzen beginnen bij €50! Een Koopje voor Kunst.

arty shock

Conclusie Arty Shock:

Ik kreeg het schilderij al na 2 werkdagen binnen. Nu nog ophangen. Pffff, dat wordt wat. Ik heb even wat hulp ingeschakeld hoe ik het moest aanpakken, maar uiteindelijk heb ik zelf het schilderij opgehangen (ik mag mezelf best wel even een schouderklopje geven, vind ik!). Arty Shock levert er een ophangsysteem bij die ik eerst echt niet snapte, maar na veel gepuzzel is het eigenlijk een zeer logische en mooi ophangsysteem. 4 gaten in de muur boren, deel 1 er tegen aan, schilderij ertegenaan, deel 2 met schroef er op plaatsen en aandraaien maar. Een kind kan de was doen! Het schilderij zweeft als het ware voor je muur, dit maakt het schilderij ruimtelijker.

arty shock

Ik ben super blij met het uiteindelijke resultaat. Ik heb ervoor gekozen om het boven mijn bed te hangen. Dit geeft mijn slaapkamer meer dat luxe hotelkamer gevoel. Ik kan dus maar 1 ding zeggen: Me happy the pappy!!

 

 

 

9 Reactie's
 • Lodi
  Geplaatst op 14:01h, 04 september Beantwoorden

  Ik vind dit leuk!!! Super zeg, echt helemaal te gek!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:35h, 06 september Beantwoorden

   dank je wel! Ik ben er ook enorm blij mee

 • Babs
  Geplaatst op 17:07h, 05 september Beantwoorden

  Haha, dit is onwijs leuk! En het ziet er ook prachtig uit!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:35h, 06 september Beantwoorden

   ook super blij mee en ze hebben zoveel leuke varianten!!

 • José@ENJOY! The Good Life
  Geplaatst op 08:49h, 10 september Beantwoorden

  De ‘schilderijen’ van Arty Shock vind ik ook super. Het is echt humor 🙂 Het melkmeisje is een goede keuze! Veel plezier ermee.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:52h, 10 september Beantwoorden

   dank je wel! zal zeker lukken 🙂

 • nicole
  Geplaatst op 11:04h, 26 april Beantwoorden

  Oh, wat een mooie en leuke schilderijen zeg! Ik zou dit zo wel aan de muur willen hebben!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:38h, 26 april Beantwoorden

   die humor die erin is verwerkt is echt te gek!

 • Het Melkmeisje van Vermeer met cornflakes? - Huisvlijt
  Geplaatst op 13:17h, 14 mei Beantwoorden

  […] het blog Kiki’s Closet kwam ik een schilderij tegen van […]

Geef een reactie