Joop bource

Assembli: Een opgezette nijlpaarden kop aan je muur. Yes or no?!

Opgezette dieren

Dachten jullie nu serieus dat ik een echte nijlpaard kop aan mijn muur heb hangen? Nope, natuurlijk niet! Dit is een beschermd diersoort en dat is heilig voor mij. Maar ik heb wel een nijlpaard kop aan de muur! Huh? Ja, van Assembli!

Dol op dieren.

Ik ben dol op “dieren” in mijn interieur. Van een chocolade koe (niet om op te eten!), een neushoorn lamp, een gouden konijnen kop en een vis op het droge! Allemaal pareltjes waar ik elke keer weer heel erg blij van word als ik er naar kijk.

Nu kwam ik de Assembli (assemblishop.com) lijn van Joop Bource tegen. Eigenlijk is Assembli het alter ego van Joop. Hij heeft te gekke DIY kits ontworpen waarmee je zelf dieren hoofden kunt maken voor aan je muur. Een echte eye-catcher!

Assembli: De Nijlpaard kop van Joop Bource:

Het wordt geleverd in een grote koker. Hierin zit het karton van de (nog in elkaar te zetten) nijlpaard in, lijm, een houten latje en de instructie. Het enige wat je er nog zelf bij moet pakken is een schaar en een mes. En off you go!

assembli

En we zijn van start:

Op dit moment zag ik het nog rooskleurig in, maar wel met de gedachte: Waar ben ik aan begonnen?!:

assembli

Dit is het moment waarop ik alles het raam uit wilde gooien:

assembli

Maar toch even doorzetten en er komt schot in:

assembli

En: Tada, Hij hangt en ik ben er trots op!:

Joop bource
Joop bource

Makkelijk ja of nee?

Als je het eenmaal onder de knie hebt, gaat het vrij gemakkelijk. Je moet eerst de aangegeven stukken uit het karton knippen. Dan met de achterkant van een mes en het houten latje, de vouwlijnen natrekken. Deze ombuigen naar binnen of buiten (dit staat goed aangegeven). Vervolgens zie je allemaal nummers staan. Deze hebben een tweelingzus/broer waarop je ze aan elkaar moet lijmen. Het is een gepriegel, vooral als je al wat gevorderd bent, maar het uiteindelijke resultaat is echt fantastisch!!! En ik ben trots op mezelf! Je bent er ongeveer 4 uur mee bezig.

Tip: ik heb alle plak lijnen nog even vastgezet met een stukje plakband voor extra versteviging en houdbaarheid.

De papieren dieren hoofden zijn €24,95. Je hebt een wolf, beer, giraf, nijlpaard, neushoorn en een paard. Deze zijn ook nog eens in verschillende kleuren verkrijgbaar!

Zou jij hieraan beginnen?

Tags:
,
2 Reactie's
 • Astrid
  Geplaatst op 16:36h, 27 februari Beantwoorden

  Wat een supercool product! Mij lijkt het ook wel leuk om zo’n nijlpaardenkop aan mijn muur te hebben hangen. Alleen kan ik absoluut niet DIY’en.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:51h, 27 februari Beantwoorden

   Geduld is inderdaad hierbij een schone zaak, maar eigenlijk is het best makkelijk! iedereen kan dit, echt! Het staat goed aangegeven wat je moet doen etc. x

Geef een reactie