bArb

bArb, tv kijken anno 2017. Dutch design to the max!

Tv kijken 2.0!

Zoals jullie nu misschien inmiddels wel weten ben ik een groot fan van Dutch Design en wil ik ze graag een podium geven om hun producten te showen! So here we go: the bArb!

Joris Bökkerink

Joris is geboren in Nijmegen (me too!!) in 1972 en ken je (misschien) van zijn huisgemaakte designladders voor in huis. Zijn designs zijn functioneel, tegendraads en hebben een eigen identiteit, waarbij nut, schoonheid en ruimtelijkheid zijn uitgangspunt zijn. Nu heeft hij een nieuw design product ontworpen waar ik het vandaag over ga hebben: de bArb!

Wat is de bArb?

Toen Joris een nieuwe tv ging kopen, was hij klaar met het geijkte tv meubel, waar je alle apparatuur en snoeren in “verstopt”. Dat moest anders vondt hij. Waarom van de tv en tv meubel niet een designobject en een eyecatcher maken?! Hij ging aan de slag met ontwerpen in zijn atelier waar hij ook interieurbouw ontwerpt en maakt. En Tada: de bArd was geboren!

De bArb is een eigentijdse TV meubel, waar je de TV op een “voetstuk” plaatst, letterlijk en figuurlijk! De TV mag weer gezien worden! De snoeren zijn makkelijk weg te werken in de houten poot, zodat je de lelijke draden en snoeren niet ziet. Hij staat dus echt op zichzelf. Niet langer is de Tv afhankelijk van muur of meubel!

bArb

Uitvoeringen:

De bArb is er in twee uitvoeringen: geolied eikenhout of strak en stoer in blank gelakt staal. Maar ook zijn er maatwerk oplossingen mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een wit of zwart gelakte design. Wat jij wilt! De bArb wordt in twee maten geleverd samen met een plaat waarmee de TV op verschillende hoogtes aan de poot te bevestigen is. Handy!

bArb

Wat vind ik van de bArb?

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dit nog niet eerder heb gezien. Een mooi, strak design, waarbij de Tv weer tot zijn recht komt en een eyecatcher in je interieur is. Groot voordeel is dat de lelijke snoeren zijn weggewerkt. Een groot pluspunt is dat de bArb door een Nederlandse designer is ontworpen en ik ben wel van het promoten van Dutch Design! Want wat hebben wij toch talent in dit kleine kikkerlandje!

Be creative, be bold, buy Dutch Design! 

 

2 Reactie's
 • nicole
  Geplaatst op 08:53h, 15 mei Beantwoorden

  Ik vind het een hele goede oplossing voor snoeren, maar ik vind het op zich niet zo heel mooi. Een beetje te prominent aanwezig naar mijn smaak.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:55h, 16 mei Beantwoorden

   dat wel ja, de tv wordt een soort van object dan

Geef een reactie