birdy wall clock

Birdy Wall Clock: Een bijzondere klok gemaakt in eigen atelier.

Koekkoek!

Ik ben gek op design en nu kwam ik de Birdy Wall Clock tegen van Sparenberg Designworks.

Sparenberg Design:

Joris Sparenberg is geboren in 1953 in Groningen en studeerde af aan de TU Delft. Nadat hij oa als meubelmaker heeft gewerkt is hij in 1999 begonnen met Sparenberg Designworks. Een oer Hollands atelier dat zich richt op de productie en distributie van eigen ontwerpen. Joris Sparenberg is industrieel ontwerper en verkoopt zijn designs over de hele wereld, waaronder dus de Birdy Wall Clock die in hun eigen werkplaats wordt gemaakt. Hoe Hollands wil jij het nog hebben? Ik weet het niet! Momenteel is hij zich aan het verdiepen in de 3D print technologie en wat je er allemaal mee kunt. Maar daar vertel ik jullie later

Birdy Wall Clock:

Deze klok wordt dus in eigen atelier geproduceerd. Het materiaal bestaat uit dun PVC folie, wat wel kwalitatief erg sterk is. Achter dit folie schuilt het uurwerk. Het idee achter deze wand klok is eigenlijk “de vogel”. Het lijkt wel op een moderne versie van de oud Hollandse koekoeksklok. Twee folies glijden over elkaar heen en geven de tijd aan. Als het iets over half 10 is, zie je een gestileerde vogel. De folies bestaan uit twee kleuren. Je hebt de volgende kleurstellingen: geel en blauw, rood en geel, zwart en wit en zwart met transparante folie. Ik vond de laatste erg mooi. De twee eerste zijn fantastisch voor oa een kinderkamer!

birdy wall clock
 

birdy wall clock

Conclusie Birdy Wall Clock:

Een verrassend abstract ontwerp! Hij was kleiner dan  ik had verwacht, maar dat mocht de pret niet drukken. Lipje van de bijgeleverde batterij aftrekken en klaar is Clara, uhhh, Birdy dus!!! Hij hangt erg mooi aan de wand. Ik moest wel eerst even wennen aan het klokkijken, maar oefening baart kunst zeggen ze altijd! Ik vind hem ook erg leuk voor de kinderkamer! Leuk kraamkado misschien?! Daarnaast is de prijs ook leuk: €27,50. En let wel: hij wordt helemaal met de hand gemaakt.

birdy wall clock

 

Website: Sparenberg Designworks

 

3 Reactie's
  • Myrthe
    Geplaatst op 13:40h, 25 april Beantwoorden

    Wat een grappige klok!

  • Victoria Lola
    Geplaatst op 14:56h, 25 april Beantwoorden

    wow, this is soooooo beautiful. I love this. Thanks for sharing the contact info, I’ll be needing it 🙂

Geef een reactie