boxspring

Een boxspring van De Slaapfabriek: Slapen als een prinses!

Slapen als een prinses!

Ja ja, hij is binnen: mijn lang gekoesterde boxspring!

Wat is een Boxspring?

1 van de populairste slaapsystemen van deze tijd is toch de boxspring. Maar waarom en wat is nu eigenlijk een boxspring? Hierbij liggen er als het ware twee matrassen op elkaar. De bedbodem bestaat uit een gestoffeerde box met veren. Daarbovenop ligt een verend matras met binnenvering. Meestal ligt er nog een “topmatras” bovenop. Dit zorgt voor comfort en duurzaamheid en wordt daarom veel gebruikt in hotels. Daarom wordt het ook wel een “hotelbed” genoemd. De combinatie van het onderstel met de matras zorgt ervoor dat de ondersteuning van het lichaam beter geregeld kan worden ten opzichte van de lattenbodem en de spiraalbodem, omdat de boxspring een langere veerweg heeft.

Enkele voordelen van een boxspring:

  • Het heeft een comfortabele instaphoogte (tussen de 40 en 55 cm).
  • De combinaties zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: vlak en elektrisch verstelbaar.
  • Een boxspring kun je je eigen touche geven dmv keuze uit kleur, materiaal en stijl, zodat het goed aansluit bij jouw interieur.
  • De bedden zijn verkrijgbaar met bonell- of pocketveren. Bonellvering wordt het meest toegepast en is voordeliger, terwijl pocketvering betere ondersteuning biedt.
  • Je kunt meestal kiezen voor een bijpassend hoofd- en/of voetbord.
  • Een topmatras zorgt voor extra comfort en een langere levensduur van het matras.
  • De combinatie van een box en een matras garandeert een zeer goede ventilatie.

De Slaapfabriek:

Mijn boxspring komt van De Slaapfabriek. In 2008 zijn René Sluis en Frank Schuitenmaker dit internetbedrijf gestart. Met het ruime assortiment aan boxsprings, matrassen, topdekmatrassen en andere toebehoren, kun je als particulier en bedrijf (denk bijvoorbeeld hierbij aan hotels en Bed & Breakfast) bij hun terecht, voor al je wensen en vragen. Ook zijn ze gespecialiseerd in maatwerk. Denk daarbij aan extra brede of extra lange boxsprings tot zelfs 240 cm, speciaal voor de lange mensen onder ons.

De Slaapfabriek
 

Mijn droombed:

Ik droomde altijd al van en boxspring. De luxe, het comfort, dat trok mij wel! Maar ja, ik had al een bed, dus het was geen must. Maar toen kwam ik De Slaapfabriek tegen en ik was gelijk onder de indruk van het assortiment. En ja, dan ga je toch even nadenken. Uiteindelijk overstag gegaan en mijn droombed uitgezocht. Ik wilde de kleur van het bed rustig houden, dus heb ik gekozen voor antraciet (Golf dark grey 68) met aluminium kleurige poten. MAAR mijn grootste wens was toch: opbergmogelijkheden en die zaten erbij!

Het bed werd besteld en na een maandje kreeg ik het verlossende antwoord dat het werd geleverd. Merdeka Transport  kwam mijn bed brengen EN naar boven tillen EN in elkaar zetten. Service to the max dacht ik zo. Mijn bed bestond uit drie delen: 2 x boxen van 90 x 200 en een hoofdbord. En wat was ik blij dat ik het niet zelf naar boven hoefde te sjouwen en in elkaar te zetten! Een last viel van mijn schouders af.

boxspring
 

Binnen een half uurtje stond het bed in elkaar en kon ik gaan beginnen met de “aankleding”. Dat wil zeggen: mijn matras erop en opmaken. Maar eerst mijn zooi opbergen in de ruimtes onder het bed. Ik wil er gelijk bij zeggen dat ik niet had verwacht dat er zo veel in zou kunnen. Wauw, wat een ruimte! Heerlijk!

boxspring boxspring
 

Wat vind ik van mijn droombed?

Het uiteindelijke resultaat is echt fantastisch. Het geeft mijn slaapkamer gelijk de luxe die ik zocht. Het bed is iets groter dan mijn oude bed (die was 160 x 200), dat geeft helemaal dat luxe gevoel. Het antraciet staat erg mooi bij de rest van mijn slaapkamer. Maar nu komt het: ligt het ook lekker? Mijn antwoord is: JA! Het bed is hoger en dat geeft een comfortabele in- en uitstap. Verder is het bed breder, wat heerlijk ligt, aangezien ik ook wel eens overdwars wil liggen. Ook merk ik dat het “rustiger” ligt. Ik weet niet zo goed hoe ik het anders moet omschrijven, maar mijn lichaam is meer ontspannen, lijkt het.

 

boxspring

voor

 

boxspring

na

 

Ik ga mijn bed even een maandje testen en dan kom ik bij je terug met de definitieve beoordeling. Voor nu: slaap lekker!

Tags:
7 Reactie's

Geef een reactie