brandpunt

Brandpunt. Handgemaakte, Lasergesneden sieraden en meer.

Brandpunt

Brandpunt (brandpuntbreda.nl) is gevestigd in Breda (vlakbij de grote Kerk) en is een mix van ondernemers, makers en bedenkers die elkaar versterken met hun creatieve ideeën. Je kunt er binnen wandelen voor een kop koffie in de espressobar, je vergapen aan een mooie expositie of lekker neuzen in de winkel.

Wat is Brandpunt?

Het hart van Brandpunt ligt in de werkplaats. In het Laserlab achterin het pand, zijn voortdurend twee lasersnijders bezig met het uitsnijden van allerlei creaties. Variërend van gegraveerde houten telefoonhoesjes tot grote hanglampen en creatieve sieraden, ze worden allemaal ter plekke gemaakt.

Brandpunt (ooit begonnen als Creative Use of Technology) begon met 1 lasersnijder in een kleine winkel aan de Molenstraat. Na verloop van tijd moesten ze het hoger op zoeken en kwamen terecht in het pand aan de Reigerstraat. Nu hebben ze dus de ruimte voor 2 lasersnijders en meer mogelijkheden.

Producten:

Naast het maken en verkopen van eigen producten, bieden ze ook maatwerk, zoals uithangborden voor winkels of telefoonhoesjes met een eigen ontwerp. Het is dus mogelijk om je eigen ideeën en creaties te laten lasersnijden door ons. Het laserlab van Creative Use of Technology maakt al je ideeen tot lasergesneden werkelijkheid. Wil je een rondleiding, heb je leuke ideeen voor de lasersnijders of ben je gewoon nieuwsgierig, ga dan even bij ze langs in Breda!

Verder hebben ze merken in hun winkel als oa:

  • Lichtlab: Een van de designers van Lichtlab is Olaf Weller. Olaf’s visie is het maken van unieke producten met hoogwaardige afwerking op kleine schaal. Hierbij maakt hij gebruikt van de lasersnijders in het Laserlab van Brandpunt
  • Puikart: Puik Art werkt nauw samen met jonge Nederlandse designers en biedt hen de kans om hun ontworpen producten op de markt te krijgen. De ontwerpen van Puik Art kunnen omschreven worden als functionele, verrassende en innovatieve blikvangers die je interieur naar een hoger niveau tillen. Producten van Puik Art zijn: de Clork, Candela en Radian Karaf en Glazen.
  • Lonkt: Dit is een kunstinitiatief van Bastiaan Witvliet en Moniek Jakobs. Hedendaagse kunst met een knipoog naar de oude meesters. De schilderijen in de serie ‘Meesterwerken’ zijn vervaardigd in gemengde techniek: Olieverf op canvas, acryl op canvas, epoxy coating.

Webshop:

In de webshop van Creative Use of Technology kun je de originele en mooie producten kopen die ze maken in Brandpunt met de lasersnijders. Ik ben als een blok gevallen voor de sieraden en met name de colliers.

brandpunt

Collier Cel Structuur:

Vooral het collier Cel Structuur vond ik erg mooi! Dit collier is vervaardigd uit hout en dankt zijn inspiratie aan de willekeurige cel structuren uit de natuur. Het collier valt ook mooi om de hals (Afmetingen: 130 bij 70 mm, gewicht: circa 10 gram inclusief ketting, dikte 3 mm) en is enorm licht. Een prachtige eye-catcher! Maar ze hebben natuurlijk meerdere modellen en varianten.

brandpunt

Wat vindt jij van dit soort sieraden?

2 Reactie's

Geef een reactie