bussloo

Lekker ontspannen en genieten bij Thermen Bussloo, toch?!

Ontspannen!

Zoals jullie wel weten ben ik een fan van de sauna. Altijd op zoek naar de mooiste, leukste, schoonste en verrassendste sauna’s in Nederland en dit keer stond Thermen Bussloo (thermenbussloo.nl) op de agenda.

Saunaganger:

Ik ga al naar de sauna vanaf mijn tienerjaren. Samen met mijn moeder, zusje, oma, oom en tante maakte we er een hele dag van. Heerlijk. Dus ik weet niet beter. Op school vonden ze het maar raar! “Bah, dan zie je je oom naakt!” of “O, ik moet mijn oma echt niet naakt zien hoor, zo’n verschrompeld lichaam!”. Maar dat zag ik allemaal niet. En nog steeds niet. Naakt is gekleed in de sauna, zeg ik altijd maar!

Van een dagje sauna kan ik mij weer helemaal opladen! Heerlijk! Even me-time en helemaal niets! Geen telefoon, geen computer, geen moetjes etc. Just me! En nu was Thermen Bussloo aan de beurt!

Wat is Thermen Bussloo?

Thermen Bussloo ligt aan het prachtige meer van Bussloo, vlakbij Apeldoorn en is 1 van de grootste sauna complexen van Nederland. Na 7 jaar voorbereiding, op 28 september 2006 opende thermen Bussloo zijn deuren. Leuk weetje: het getal zeven werd een symbool voor thermen Bussloo en wordt uitgebeeld door zeven fonteinen bij de entree van het complex.

bussloo

In 2012, 2013 en 2014 is thermen Bussloo bekroont tot Beste Wellnessresort van Nederland en in 2013 en 2014 hebben ze tevens de Zoover wellness Award gekregen en zijn ze Wereldkampioen Opgieten/Aufguss 2014 en 2015 . Ook opende ze in 2012 het wellnesshotel met 64 kamers, 8 suites, restaurant Intens (bekroond door Michelin met een Bib Gourmand 2015), loungeruimtes en vergaderzalen. Je kunt dus na een heerlijk ontspannen dag, zo door rollen naar je bedje. Nog een leuk weetje: in 2015 zijn ze begonnen met het bouwen van een nieuw wellnessresort in het natuurgebied bij Wijchen.

Dagje ontspannen bij Thermen Bussloo:

We (mijn vriendin en ik) reden om half 10 naar Bussloo toe. Voor mij is het wel een eindje rijden (bijna een uur), maar dat mocht de pret niet drukken. Even een vermelding waard: we hadden volop zon (ja ja, soms wilt die gouden knakker zich wel eens vertonen in Nederland)! Bij aankomst werden we ontvangen in de hal bij de receptie. Badhanddoeken en badjas mee (waar ik echt een hekel aan heb is om alle natte zooi weer mee naar huis te nemen. Dus is het een ideale oplossing om badhanddoeken en badjas te huren. Oke, dit vind ik wel prijzig, maar voor 1 keer mocht het wel, dacht ik zo).

Op naar de kleedkamer, omkleden en Genieten met een hoofdletter G.

Bij binnenkomst in het complex loop je het centrale plein op. Hier komen eigenlijk alle onderdelen weer bij elkaar. Vanuit dit plein loop je zo naar het restaurant en loungegedeelte, maar ook het buitenplein en de overige sauna’s. Wat mij gelijk opviel was dat het schoon was! Een enorme pre voor een sauna, zo niet DE pre!! We zijn maar eerst even een kopje thee gaan drinken.

Daarna een sauna pakken. Niet te heet beginnen. 70 graden was prima te doen. Dus werd het de rozensauna. Heerlijk ruikend en prima uit te houden. Daarna een koud dompelbad. Ja, mooi niet dus!!! Ik krijg het gewoon niet voor elkaar om het koude dompelbad in te lopen. Als mijn enkels erin staan kan ik gewoon weg niet meer verder lopen. Punt. Dus werd het de koude nevel. Dat was wel te doen.

thermen bussloo

Lunch:

We hadden een lunchbuffet geboekt (€18,95 pp) en om 1 uur konden we aan tafel. Het buffet werd geserveerd in het restaurant bij het hotel. Nu hoef je dus niet in je niksie over de parkeerplaats te lopen, maar hebben ze een ondergrondse tunnel aangelegd dat uitkomt in het hotel. Ideaal. Het lunchbuffet was zeer goed. Vers brood, diverse soorten beleg, warme gerechten en fruit stonden voor je klaar. We hebben heerlijk gegeten.

bussloo

Moe en voldaan ploften we neer in een hangmat en werden meer dan een uur later wakker. Heerlijk ontspannen en totaal relaxed.

Op naar een volgend rondje sauna. lekker eerst even een rondje zwemmen in het zwembad. Nou ja, zwemmen? Meer dobberen. Daarna de Geysersauna uitproberen. Geïnspireerd op de geisers in IJsland. 80 graden, dus ook prima te doen. Een mooie en rustgevende sauna.

bussloo

Een beetje verscholen in de wand, vlakbij de Geysersauna, bevindt zich de Himalaya-zoutkristalgrot. Deze sauna is 65 graden en hier wordt elke dag een klank-geur en kleurritueel uitgevoerd. Wat ik wel een melding waard vind is de deur van deze sauna. Een 200 jaar oude toegangsdeur van een tempel uit India. Prachtig! Pas op dat je je hoofd niet stoot!

We wilden graag nog deelnemen aan de Droomreis, maar waren helaas te laat, want er konden maar 12 deelnemers mee doen aan dit ritueel van klanken en meditatie op verwarmde banken.

Verder hebben we eigenlijk bar weinig gedaan. Het zonnetje lokte ons steeds naar het terras, waar wij ons tegoed hebben gedaan aan al het lekkers wat Thermen Bussloo te bieden heeft. Lekker smoothies, heerlijke cheesecake en goddelijke hapjes.

Conclusie Thermen Bussloo:

Thermen Bussloo is mooi, groot en schoon. Ik ben niet weg van die enorme grote sauna’s, maar voor Bussloo maak ik een uitzondering. Het is groot, maar dat merk je niet. Het is in ieder geval niet massaal, wat je bij sommige sauna complexen wel het idee bij hebt. Het eten is uitstekend. Vers en lekker. De bediening en het personeel van de thermen zijn erg vriendelijk en helpen je met al je vragen. Verder is het schoon! Toen wij er waren werden er zelfs monsters genomen van de baden, zodat de hygiëne op nummer 1 blijft staan. Met andere woorden: mijn complimenten. Er is 1 ieniemienie nadeeltje. Ik vind de entree vrij prijzig:  €32,50 en in het weekend €34,50. Je krijgt er wel veel voor terug.

Voor badkledingdagen kijk je even hier.

Ga jij graag naar de sauna en welke is jouw favoriet?

Tags:
, ,
1Reactie

Geef een reactie