Chris de Burgh

Chris de Burgh. But who the F… is Chris de Burgh??

Chris de Burgh. Chris the Who????

Ja, wie kent hem niet? Chris de Burgh! Nou, weinig mensen dus. Maar ik ben een fan van hem.

Chris de Burgh:

Chris de Burgh is vooral bekend van zijn nummer ‘Lady in Red’ (ja, nu gaan die bellen rinkelen hè!). Maar dat vind ik persoonlijk 1 van zijn mindere nummers.

Chris de Burgh (Christopher J. Davison) is geboren in Argentinië op 15 oktober 1948. In zijn jeugd heeft hij veel van de wereld gezien, maar is uiteindelijk in Ierland gaan wonen. Daar woont hij nog steeds met zijn vrouw Dianne en hun drie kinderen, Rosanna (miss world 2003), Hubie en Michael.

Tijdens zijn lange carrière als singer-songwriter heeft hij vele hits geschreven, waarvan The Lady In Red (1986) de bekendste is. Ook het album Into the light werd goed verkocht. Hij treedt regelmatig op, vooral in Duitsland, waar hij veel fans heeft. Ook in Nederland speelt hij regelmatig voor volle zalen. Na de nieuwjaarsbrand in Volendam heeft hij daar een benefietconcert gegeven, waarvan ook een dvd is uitgebracht.

The hands of man:

Zijn laatste cd is The Hands of Man (2014) en op 1 juni heeft hij nog concert gedaan in de Heineken Music Hall in Amsterdam (waar ik natuurlijk bij was).

Chris (ja, ik mag Chris zeggen!) schrijft mooie en pakkende teksten. Denk hierbij aan de oorlog, de dood, zeemans avonturen etc. Vaak zit er een emotionele lading achter wat mensen raakt. Nummers als ‘Missing you’, ‘Sailing away’ en ‘The head and the heart’ zijn mooie en ontroerende nummers.

Chris de Burgh

Het nummer wat ik echt zijn beste nummer ever vind is: ‘Don’t pay the ferryman’ uit 1983. Een nummer met mooie opbouw en wat meer rock erin.

Waarom vind ik zijn muziek zo goed?

Dit komt omdat we vroeger in de auto, altijd zijn muziek op hadden. Natuurlijk nog op assette! Het heeft voor mij dus enorme emotionele waarde en het brengt mij terug naar goede herinneringen. Ik ga ook altijd met mijn moeder naar zijn concert. Een heerlijk moeder/dochter uitje! Brings back the good days!

Met dank aan Harold Versteeg voor de foto’s (photofresh.nl).

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie