cocktails

Cocktails, cocktails en nog eens cocktails bij Zussen in Utrecht!

Cocktails!

Een tijdje geleden heb ik een cocktailworkshop gevolgd bij Zussen in Utrecht. En hierbij is mijn verslag met recepten van de cocktails. Enjoy!

Alcohol en ik gaan niet goed samen.

Laat ik beginnen met dat ik niet goed tegen alcohol kan! Ik drink eigenlijk nooit en als ik drink is het 1 of 2 drankjes en meestal van die mixjes. Ik houd niet van wijn, bier, rum en whiskey. Dus blijft er bar weinig over. Daarom had ik er ook een hard hoofd in of ik dit wel leuk zou vinden, maar boy oh boy, wat had ik het mis! Bij deze wil ik mijn excuses aan bieden voor mijn gedrag aan de mensen die zich er aan gestoord hebben! 😉 Want ik weet van het einde van de avond niet echt veel meer!

Laat ik maar beginnen met de cocktails:

Mojito:

We begonnen met een Mojito. Over de herkomst van de naam bestaan verschillende theorieën. Het verhaal wat je vaak hoort is dat het van origine een medicijn (drankje) is van munt en limoen. Maar mogelijk kan de naam ook afgeleid zijn van de mojosaus waar soms citroen door gemengd wordt. Ook kan de naam afgeleid zijn van het Spaanse woord mojado dat nat betekent. Allemaal theorieën dus.

Ingrediënten:

Rum (1,5 deel)
Rietsuiker of suikersiroop (2 barlepels)
Bruiswater (1 deel)
Limoen of limoensap (halve limoen in kwartjes)
Munt (takje munt)
Crushed ice
Optioneel: angostura bitters (2 druppels)
Optioneel: mango puree
(1 deel = 30 ml)

Bereidingswijze:

Zorg dat je een groot en stevig longdrinkglas hebt. Als eerste doe je daar de rietsuiker (suikersiroop) en de limoen in. Voeg wat muntblaadjes toe. Daarna komt de rum en het crushed ijs erbij. Roer of shake alles goed door elkaar. Daarna het bruiswater erbij onm het op te vullen. Als laatste kun je de bitters of het mango puree er nog bij doen voor de finishing touch. Als decoratie wat muntblaadjes er boven op en een rietje en klaar!

Ik had gekozen voor mango puree, dat maakt het net wat zoeter en dus ideaal voor mij. En ik moet zeggen: hij was heerlijk!

mojito met mangopuree
Tot nu toe ging het allemaal goed en was ik nog met mijn volle verstand bij de workshop.

Cosmopolitain:

Daarna kwam de cosmopolitan. Dit drankje is natuurlijk bekend van de serie Sex and the City met Carry Bradshaw in de hoofdrol. Het is de ideale vrouwencocktail die je prima zelf kunt maken.

Ingrediënten:

Vodka (1 deel)
Triple sec of cointreau (1 deel)
Cranberrysap (1,5 deel)
Limoen (sap van halve limoen)
Sinaasappelschil
(1 deel = 30 ml)

Bereidingswijze:

Voeg de Vodka, triple sec of cointreau, cranberrysap en de limoen samen in een groot glas. Goed roeren of shaken. Als finishing touch brand je een sinaasappelschil boven het glas en wrijf je daarmee de rand van je glas in. Je kunt er eventueel ook nog wat suiker op de rand erbij doen. Schil van de sinaasappel in het glas en klaar!

cosmopolitan
En daar ging het mis! Die cosmopolitan sloeg in als een bom. Vanaf hier weet ik niet veel meer, maar ik zal aan de hand van verhalen, toch de volgende cocktail uitleggen! Het enige wat ik nog weet van deze cocktail is dat hij goddelijk was!!!!

Porn Star:

Deze cocktail is (zoals de naam al zegt) het meest sexy vrouwendrankje dat er is!

Ingrediënten:

Vanille vodka (1 deel)
Passievrucht sap (2 delen)
Eiwit (eiwit van een half ei)
Verse limoensap (1/4 limoen)
IJsblokjes
Garneren met halve passievrucht
Optioneel: suikersiroop als je geen vanille Vodka hebt
1 deel = 30 ml

Bereidingswijze:

Giet de vodka, passievrucht sap, het eiwit, ijsblokjes en de limoensap in een glas. Goed shaken. Voeg indien nodig, nog wat suikersiroop toe. Schudt 8-10 seconden en giet het in een martini glas. Garneer met een halve passievrucht (vruchtvlees iets los maken).

Als aanvulling wordt er vaak een klein shotglaasje champagne/ prosecco bij de cocktail geserveerd.

cocktail
Deze cocktail was goddelijk, meer weet ik er niet meer van. Ik zal je de foto’s van mij op het eind, besparen! Te gênant voor woorden! 😉

Het was een geslaagde avond met veel lol en cocktails. Wil je ook eens een cocktailworkshop volgen? Kijk dan is op de site van zussen! Hier is de link van de cocktailworkshop met alle prijzen en varianten!

Zussen vindt je op de Korte Jansstraat in Utrecht.

9 Reactie's

Geef een reactie