Concours

Op koers met Restaurant Concours op de Biltstraat in Utrecht!

Op koers dineren!

Restaurant Concours in Utrecht, daar waar je je thuis voelt en je op de goede koers zit voor een gezellig avondje uit.

Restaurant Concours:

Concours is een restaurant in Utrecht op de Biltstraat, waar je in een huiselijke sfeer kunt genieten van seizoensgebonden streekproducten, smaaksensaties en biologische gerechten. Wekelijks wisselt het menu waarbij er gekeken wordt naar de producten die plaatselijke boeren op dat moment te bieden hebben. je kunt kiezen voor een 3-, 4- of 5-gangenmenu. er is geen kaart aanwezig, dus het is een verrassing wat de chef dit keer weer te beiden heeft. Wel kun je natuurlijk je voorkeuren uitwisselen en aangeven of je allergieën hebt of producten niet lust. Overal wordt rekening mee gehouden. Naast het verrassende menu is er ruimte voor heerlijke bijpassende wijnen. Het team adviseert je graag welke wijn bij welk gerecht past. Laat het u smaken, zou ik zeggen!

Menu Prijzen en wijnarrangementen:

3-gangen €33,50 inclusief wijnen: €18,50
4-gangen €42,00 inclusief wijnen: €24,50
5-gangen €47,50 inclusief wijnen: €31,00
Kaasplank €3,50 surplus
Friandises voor bij de koffie (2 personen) €10,50

Wat vond ik van het Dinner? Was het op koers?

Bij binnenkomst viel mij gelijk het interieur op. Warm, open, licht en sfeervol. Hier kan ik wel een avondje vertoeven. Wij kregen een prachtig tafeltje bij de keuken en hadden dus eigenlijk het voorrecht om de chef op de vingers te kijken die in de open keuken met zijn keukenbrigade de gerechten aan het klaarmaken was.

Concours
 

Voorgerecht:

Voor het voorgerecht eerst nog even een heerlijk (zoet) aperitiefje gedronken. De amuse was een soepje van knolselderij met walnoot. Heerlijk. dat begon goed!

Concours Concours
 

Toen kwam het voorgerecht. Ik kreeg een prachtig opgemaakt bord dat door de vriendelijke bediening nader werd toegelicht. Daarbij legde ze uit wat er op het bord lag: zelf gerookte (op de dag zelf) zalm met wasabi, Yuzu (een citrusvrucht), avocado en Burrata (italiaanse kaas).  Dat wordt smullen. De combinatie van zalm met barrata en yuzu was echt heerlijk. Mooie producten die goed in balans waren met elkaar. het is dat het niet fatsoenlijk is om je bord af te likken in het restaurant, anders had ik dat zeker gedaan.

Concours
 

Ik wil graag benadrukken dat ik mooie opgemaakte borden echt een pre vind. Het is een vorm van kunst, zo zie ik het en dat maakt de smaakbeleving extra intensief!

Hoofdgerecht:

Evenals het voorgerecht was het hoofdgerecht ook weer fantastisch opgemaakt. Dit keer kregen we lende van het Baambrugsbig met saus van Garam Massala, creme fraiche, marbre van kalfspate en schorseneren. Ook hierbij waren de smaken goed in balans en was de big erg mals.

Concours 
 

Nagerecht:

Misschien wordt het eentonig om te lezen, maar ook bij het nagerecht was het weer een fantastisch samenspel van kleuren en smaken. Het was een combinatie van parfait van donkere chocolade, shuim van passievrucht en ijs van gezoute caramel. Het bittere van de pure chocolade ging perfect samen met het zoete van de passievrucht.

concours
 

Bij de thee kregen we huisgemaakte friandises. Wow, heerlijk! Mag ik daar een palletje of twee van bestellen?!

Concours
 

Overall:

Eem heerlijk avondje uit met vrienden, dan kun je hier goed terecht. Ontspannende sfeer, mooie en smaakvolle gerechten en vriendelijke bediening. Parkeren is vrij prijzig, maar dat is het overal in Utrecht. Dat daargelaten, is het zeer zeker een aanrader, ze krijgen daarom van mij ook een 8.5.

concours
 

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie