coolsculpting

Coolsculpting: werkt het of is het een fabeltje waar we weer massaal intrappen?

Feit of Fabel?

Ik heb vetjes op plaatsen waar ik het niet wil. Denk aan mijn buik en bovenbenen. Daar wil ik vanaf, maar diëten is niets voor mij (ik ben en blijf een bourgondiër), sporten vind ik niet leuk (doe ik soms wel hoor!) en een operatie is al helemaal niets voor mij. Maar toen kwam ik Coolsculpting tegen!

Wat is Coolsculpting?

Coolsculpting wordt ook wel Cryolipolyse genoemd en is eigenlijk niets meer dan het bevriezen van vetcellen. Door gecontroleerd bepaalde lichaamsdelen te koelen (bevriezen), wordt het vet op die plaatsen vernietigd. Het bevriezen veroorzaakt namelijk celvernietiging van onderhuids vetweefsel, waarna het lichaam dit op natuurlijke wijze afvoert. Het is pijnloos, je hoeft niet onder het mes en het is blijvend (mits je je natuurlijk niet helemaal gaat vol vreten). Ze zeggen ook wel eens dat het een niet-chirurgisch alternatief is voor Liposuctie.

coolsculpting

Feiten en Fabels over vet:

  • Feit: Vetcellen verdwijnen permanent uit het lichaam na gerichte bevriezing.
  • Feit: Vetbevriezing is veilig en wetenschappelijk bewezen aan de Harvard Universiteit en is goedgekeurd door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA).
  • Fabel: Vetbevriezing is echt iets voor vrouwen: Nee hoor, ook mannen komen regelmatig naar een kliniek voor hun bierbuikjes en love handles.
  • Feit: Coolsculpting is al meer dan 3 miljoen keer toegepast. Vooral in de VS is het een enorm succes. Kim Kardashian is een groot fan.
  • Fabel: Met flink sporten gaat overtollig vet vanzelf weg. Dit is helaas een fabel omdat hardnekkig vet op een gegeven moment niet meer verdwijnt met diëten of sporten.
  • Feit: De meeste Nederlanders zijn niet helemaal tevreden over hun lichaam. We gruwlen van onze love handles en zwembandjes.
  • Fabel: Als je iets wilt laten corrigeren, moet je onder het mes. Vroeger was dit inderdaad het geval. Nu dus niet meer. Door de niet-invasieve (waar geen operatie of ingreep aan te pas komt) technieken.

Ga wel voor een Coolsculpting behandeling naar een goede instelling of Instituut. Want er kan natuurlijk altijd wat mis gaan. Als ze het verkeerd aanpakken kunnen er vervelende wonden optreden tot zelfs het afsterven van weefsel. Laat je dus eerst goed informeren en advies geven.

Ik ben zelf gegaan naar Janssen Kliniek in Oisterwijk.

Janssen Kliniek:

Deze Kliniek is gespecialiseerd in plastische chirurgie en het is een privé-kliniek. Je kunt er terecht voor o.a. een borstvergroting, ooglidcorrectie, en liposuctie. maar nu dus ook voor Coolsculpting. Onder leiding van Martin Janssen staat dit kleine, maar hecht team garant voor een professionele en deskundige behandeling.

Het is niet heel erg goedkoop, maar in vergelijking met een liposuctie is het een overweging waard. Als voorbeeld: Een Liposuctie voor onder- en bovenbuik betaal je (met narcose) €3.000. Voor 3 behandelingen van 1 zone met Coolsculpting betaal je €700. Let wel: je hebt waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig.

Hoe werkt het:

Je gaat in een bed liggen, ontbloot de delen waarbij je vet wilt laten bevriezen. Daarop komt een vochtige lap waar een speciale gelei op zit, waardoor je geen verwondingen oploopt. Deze lap is echt nodig. Als deze lap niet tussen het weefsel en het apparaat zit, kan het je weefsel doden en gaten achterlaten. Op deze lap komt een grote “zuignap” die het te bevriezen deel, vacuüm zuigt. Daarbij wordt dat deel bevroren. Je ligt een uur per te behandelen deel. Na een uur gaat de “zuignap” en de lap eraf en is het weefsel gevoelloos en ijskoud. Het beste is om het zo snel mogelijk warm te maken door bv massage. Dit ter bevordering van het proces.

coolsculpting
coolsculpting

Ik ben nu 3 keer geweest en de eerste twee keer merkte ik niets, dat er iets was verandert. Nu na de derde keer merk ik dat mijn buik platter is geworden. Mijn bovenbenen is nog niet heel veel verandert. Maar ik moet nog een paar keer terug komen. Dus we wachten het nog maar even af.

Ik ga jullie op de hoogte houden. Wil je in de tussentijd meer informatie? Dat kan! Neem gerust contact op met bv Janssen Kliniek in Oisterwijk! Zij kunnen je alles haarfijn uitleggen.

Tags:
,
1Reactie

Geef een reactie