cowparade

Cowparade, een koe als kunst. Zoals een koe een haas vangt…….

Cowparade

Koeien, koeien en nog eens koeien, maar dan wel in alle vormen, kleuren en maten van Cowparade!

Cowparade:

Aan het eind van de jaren ’90 was er in Zurich, Zwitserland een tentoonstelling in het centrum van de stad. 3 levensgrote (beschilderde) canvas koeien, stonden er als kunst. Een Amerikaans bedrijf heeft dit idee verder ontwikkeld. Hun doel is om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Tot 2014 zijn er meer dan 80 cowparade evenementen georganiseerd over de hele wereld, die ongeveer 300 miljoen bezoekers hebben getrokken. Zo’n evenement duurt ongeveer 2 tot 3 maanden en wordt door lokale partners georganiseerd. Sinds 2000 wordt een deel van de koeien geveild na afloop van het evenement. De opbrengst gaat naar lokale goede doelen. In totaal is er ongeveer al meer dan 30 miljoen dollar (eind 2011) opgehaald.

De koeien:

De koeien op de evenementen worden beschilderd door kunstenaars. In de loop der jaren zijn er meer dan 5.000 koeien beschilderd en bewerkt door meer dan 10.000 kunstenaars. Een deel van deze grote kunstwerken wordt op schaal nagemaakt. Dit heeft geleid tot een collectie van schaalmodellen. Deze collectie bestaat uit ongeveer 250 tot 270 verschillende koeien en er is altijd inspiratie genoeg voor een nieuw schaalmodel, die weer exacte replica’s zijn van de modellen die ergens ter wereld op een Cowparade Evenement hebben gestaan ( 2 x per jaar komt er een nieuwe collectie uit van 10-15 nieuwe designs en gaan er 10-15 dames met pensioen). De koeien zijn stuk voor stuk anders. Denk aan design, maat, materiaal en soms bewerking. Het materiaal bestaat uit hoogwaardige kunsthars (poly resin). Een deel van de collectie wordt gemaakt van keramiek die je vindt bij de “medium” koeien.

De Cowparade is ideaal als kado of relatiegeschenk. Er is altijd wel een koe te vinden die relevant is aan een hobby, beroep of passie. Op de site www.cowparade.nl, staat de grootste collectie Cowparade die in Nederland te vinden is en alles is op voorraad. De koeien worden allemaal gecontroleerd voordat ze verzonden worden. Mocht er toch iets aan de hand zijn, dan proberen ze het zo snel mogelijk op te lossen.

koeien

De collectie:

De collectie bestaat uit 4 maten:

XL: Ongeveer 28cm hoog en 35cm lang / Gewicht: 2 kilo.
Large: Ongeveer 20cm hoog en 30cm lang / Gewicht: 1,5 kilo.
Medium: Ongeveer 11cm hoog en 16cm lang / Gewicht: 0,5 kilo.
Small: Ongeveer 4cm hoog en 7cm lang / Gewicht: 0,2 kilo
Daarnaast heb je ook 4 koeien in XXL formaat. Deze zijn 80 x 50 x 30 cm en wegen 10 kg.
Verder zijn er ook nog magneten beschikbaar.

In mijn interieur zie je mijn liefde voor dieren, sterk terug. Vogels, konijnen, honden en koeien zijn in alle vormen te ontdekken. Op een schilderij, in een beeld verwerkt en als servies. Ik kwam Cowparade tegen en was gelijk verkocht. Zelf ben ik groot fan van de Melting Cow. En de Vaquita de Chocolat.

Melting Cow:

De Melting Cow is gemaakt door Andr’s Hajdu, Bal’zs Magashegyi en Kriszti’n Imre voor de Cowparade Boedapest in 2006. Ik vind het zeer grappig en origineel. Vooral de tekst op het stokje met : Don’t lick!

cowparade

Vaquita de Chocolat:

De Vaquita de Chocolat is gemaakt door Jesus Saldivar voor de Cowparade in Mexico City in 2005. Deze vind ik vooral leuk, omdat ik echt verslaafd ben aan chocolade. De koe wordt als het ware uitgepakt en je wilt er zo een hap van nemen.

cowparade

Maar je hebt veel meer kleurrijke koeien met leuke namen. Denk bijvoorbeeld aan: Steamed Dumpling Cow, Moozart, H@ute Cowture, Penny Bull en Super Cow.

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie