december

December, die maand van te veel eten, verplichtingen en stress.

De poppenkast dat december heet:

Begrijp mij niet verkeerd. December vind ik een super gezellige maand, maar waarom moeten we bijvoorbeeld met kerst een kaartje sturen? Waarom niet op 3 Maart? of 11 Juli? Om maar even wat te noemen. “Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar, kus Kiki”. Zoooooo cliché! Dus dit jaar doe ik het anders: ik stuur mijn dinnies een kerstapp. Kost ook nog eens niets, want die decemberzegels weten ze ook wel goed de prijs te verhogen!

Kerstkaart:

Ik vind het altijd leuk om post te krijgen, maar stuur mij dan een kaartje op een willekeurig moment. Dat vind ik leuker en meer een verrassing! Met kerst is het meer een “moetje”.

Kerstdagen:

Dan de kerstdagen. Erg leuk hoor, maar dat ge-ren en gevlieg, bah. Ik heb geen rust in mijn kont en ben dan erg gestressed. Geen “fijne kerstdagen” dus voor mij. Ook met dit doe ik het dit jaar anders. Ik heb (met pijn in mijn hart en een enorm schuldgevoel) voor mezelf gekozen en rust gecreëerd. Dat wil zeggen: een “verplichte” afspraak afgezegd. Ook al vond ik dat natuurlijk heel erg moeilijk. Wil iedereen graag zien met kerst, maar ja, ik houd niet minder van ze als ik ze niet zie.

Kersteten:

Dan het eten. Ook dit jaar heb ik dat goed geregeld. Eerste kerstdag naar mijn schone zus. Hoef ik dus niet te koken en gaat (hoe verrassend) de gourmet pan aan. Tweede kerstdag samen met mijn mams, schoonvader en lieffie, uiteten. Ook geen stress van boodschappen, koken, aangebrande aardappelen, mislukt toetje en die enorme afwas! Nog 1 puntje van kritiek: Het te veel eten! Nou ja, 1 januari maar weer aan de bak in de sportschool!

Dit jaar dus kerststress af! Ik zeg CHECK!

Oud en nieuw:

Maar we hebben natuurlijk nog oud en nieuw!

Hier en daar rond gevraagd wat vrienden gaan doen. De meeste weten het nog niet en zien wel. Ik wil ze natuurlijk niet vast leggen en houd alle opties open. Oud en nieuw vind ik gezellig, maar niet mega belangrijk! Samen met mijn hubbie en hondje op de bank naar “ik hou van holland” kijken, vind ik ook goed. Samen zijn met mijn schatje is voor mij het belangrijkst!

En toen was het weer 1 januari en kunnen we al die poppenkast en poespas weer de kast in zetten en laten voor wat het is voor 1 jaar.

Bij deze wens ik jullie allemaal natuurlijk wel “stress-loze, afwas-loze gemakkelijke en onbezorgde” kerstdagen toe. Met natuurlijk een spetterend uiteinde!

Wat zijn jullie plannen voor december en de komende feestdagen?

5 Reactie's
 • Sabine
  Geplaatst op 13:45h, 10 december Beantwoorden

  Haha gelukkig heb ik nooit zoveel kerststress. Ja behalve die cadeautjes dan en schoonfamilie… maar is het wel waard uiteindelijk Haha. Ik ga er dus weer lekker van genieten dit jaar!

  • Kiki
   Geplaatst op 14:20h, 10 december Beantwoorden

   hahaha, en zo is het! Fijne dagen!

 • Marushi Lifestyle
  Geplaatst op 15:30h, 10 december Beantwoorden

  Ik ben het met je eens, ik vind het leuk om kaartjes te krijgen. Maar met kerst is het inderdaad een moetje, en dan maar te zwijgen over de kosten van die postzegels. Dan maar een kerst app haha -x-

  • Kiki
   Geplaatst op 16:26h, 10 december Beantwoorden

   Amen voor de kerstapp! 😉

 • Zo, dat was het dan weer dames en heren! Adieu kerst, tot volgend jaar.
  Geplaatst op 15:01h, 27 juni Beantwoorden

  […] weer normaal doen, het vreetfestijn is over en al die prullaria kan weer voor een jaar de kast in. December is voor mij een maand van verplichtingen, te veel eten en stress. Oke, oke, ik vind het altijd erg […]

Geef een reactie