doorwerth

Kasteel Doorwerth, Een brunch tussen de ridders en jonkvrouwen!

Edele heren en jonkvrouwen, mag ik uw aandacht?!

Met Pasen hadden mijn vriend en ik een heerlijke brunch in Kasteel Doorwerth!

Kasteel Doorwerth:

Het oudste gedeelte (dit is waar de huidige oostvleugel nu staat) van dit fantastische kasteel, dateert uit 1280. In de 15de eeuw werd het kasteel uitgebreid met vier vleugels en een binnenplein. Rond 1560 is het kasteel zo gebleven zoals het nu nog is.

Vele adellijke families hebben dit kasteel bewoond. Aan het begin van de 19de eeuw, verkeerde het in slechte staat, maar gelukkig werd het in die eeuw weer helemaal hersteld. Maar helaas door de verwoestingen van WOII werd het bij de slag om Arnhem, totaal verwoest. In de jaren ’50 kwam de restauratie op gaan mede dankzij de Stichting Geldersche Kasteelen. Nu is het een weer een indrukwekkend kasteel wat een echte bezienswaardigheid is geworden. Ze zeggen dat het er spookt! Misschien zie je wel de ridders uit vervlogen tijden voorbij zweven?!

doorwerth doorwerth
 

Rondom kasteel Doorwerth bevinden zich prachtige bossen, akkers en wandel-en fietsroutes. Tevens bevindt zich op het terrein, in de historische koetszaal, een onderdeel van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland (Hotel en Michelin Sterrenrestaurant de Kromme Dissel, is gevestigd in Heelsum). In het koetshuis kun je terecht voor bruiloften, feesten en partijen en elke laatste zondag van de maand, organiseert Bilderberg Klein Zwitserland, een uitgebreide brunch (uitgezonderd van de maanden juli en december). Ook met pasen waren ze geopend en wij mochten aanschuiven voor dit event!

Het koetshuis:

Voordat je het koetshuis betreed, loop je over de imposante brug en binnenplaats van kasteel Doorwerth. Dat belooft wat! Bij binnenkomst werden we ontvangen door een medewerker van Bilderberg en werden onze jassen in ontvangst genomen. We betraden het koetshuis en ik was gelijk onder de indruk! De eeuwenoude balken, vloer en ramen werden verlicht door kroonluchters, waar nog echte kaarsen in zaten! Een waar “wow” momentje!!! Het buffet was al uitgestald. Meestal ben ik niet van de buffetten. Vaak is het namelijk koud, niet te eten, kun je kiezen uit lif lafjes dat je thuis ook in de koelkast hebt liggen en ligt er een dot vet op de warme gerechten die in van die heerlijke warmhouders staan na te pruttelen!  Maar dit was toch anders….

doorwerth doorwerth
 

Het Buffet:

Mijn oog viel gelijk op de kleine gerechtjes waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan kleine bruschettas met ossenworst en rode ui en toast met ertussen hummes en gele ui. Ook kwam ik een grote zalm tegen die net uit de oven kwam met een heerlijke saus en gerookte zalm aan de zijkant. Verder kon je natuurlijk kiezen uit verschillende soorten vleeswaren (biologisch), kaas (van de Biologische zuivelboerderij “De Hoeve”) en zoet broodbeleg (met oa jam uit de kasteeltuin). Het brood (van het Vlaamsch Broodhuys) werd net uit de oven gehaald en was meer dan vers!!! Verder natuurlijke verse salades en garnituren die voornamelijk uit de kasteeltuin komen. Als warme gerechten kon je oa kiezen uit een eiertaartje met verse room en truffel, een Quiche met ragout van beenham en dragon en Mini hamburger van 100% weiderund van “Nice to Meat” met taleggio, pesto en tomaat. De prijs voor de brunch is € 29,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar zijn € 14,75 per persoon.

doorwerth doorwerth doorwerth
 

Voorgerecht:

We kregen aan tafel geserveerd, een heerlijke aspergesoep met verse aspergestukjes. Verder konden wij onbeperkt genieten van jus d’orange, koffie, thee en melk. Daarna begaven we ons naar het buffet en smikkelen maar! De variantie was dus groot en alles was lekker!!! Dat beviel mij wel, dus uiteindelijk ben ik nog 1 keer gegaan om nog wat lekkere dingen te pakken en verder te genieten!

doorwerth
 

Dessert:

Op een gegeven moment zaten we echt vol (helaas) en we moesten nog een plekje overhouden voor het dessert. Ook dat werd aan tafel geserveerd. We kregen een assortiment van huisgemaakte zoetigheden zoals oa aardbeien met roze peper, huisgemaakte bavarois en heerlijke hangop.

doorwerth doorwerth
 

Daarna kon ik geen boe of bah meer zeggen en besloten we om nog een wandeling door het mooie kasteel te maken, waarbij je alle ingerichte kamers kunt bewonderen zoals de keuken, de eetkamer, slaapkamer en de ontvangstzaal.

Al met al was het een betoverende dag waarbij wij heerlijk hebben gegeten. Alleen de mooie jonkvrouwen en stoere ridders heb ik helaas niet gezien!

Ook zin in zo’n onvergetelijke brunch?

Bel dan of reserveer:
Tel: 026 – 333 34 20
Mail: kasteeldoorwerth@bilderberg.nl

Je wordt verwacht om 11.00 uur en de brunch is afgelopen om 13.00 uur.

Geen reactie's

Geef een reactie