draadzaken

Draadzaken: Die zaken waar het om draait!

Draadzaken

Ik ben absoluut geen planten mens. Onder mijn kwaliteiten valt helaas niet “de groene vingers”. Alles, maar dan ook echt alles gaat dood bij mij. Heb je een vetplant of een cactus (bijna niet dood te krijgen) die je afschuwelijk vindt? Geef het maar aan mij en binnen 1 week zijn deze planten dood door mijn geoefende handen. Jammer, want groen in mijn huis vind ik wel een aanwinst. Totdat ik draadzaken (draadzaken.nl) tegen kwam en mijn huis nu eindelijk wat groen heeft!

Bloemen en planten

Ik houd van bloemen en mooie planten, maar ik hoef ze niet. Ook niet als verjaardagskado, valentijnsboeket, jubileumpresentje of dankjewelbloemetje. Zonde van je geld, want binnen een paar dagen is er niets meer van over. En daar vind ik bloemen toch echt wel te duur voor.

Ik dank mijn lieve moeder hiervoor. Zij had ook geen “groene vingers”. Onze tuin (lees postzegel) bij ons ouderlijk huis, was overwoekert met “mooie” bloemen en planten. Daartussen door liep een voetpad (wel geteld 3 stenen) zodat je makkelijk kon “tuinieren”. Ze kon uren bezig zijn met dat ene bloempje (lees onkruid). En trots dat ze was als het er weer “zomerklaar” bij lag!

Maar goed, ik dwaal af. Ik heb dus die “groene vingers” geërfd van mijn moeder (waarvoor mijn dank). Alles gaat dus dood bij mij. Ik heb het echt geprobeerd hoor. Ik heb ze water gegeven, tegen ze gepraat, liefde gegeven en voor ze gezorgd, maar nee, het mocht niet baten.

Maar hoe dan ook, ik wil wel wat groen in mijn huis. De mogelijkheden zijn dus zeer beperkt, totdat ik Draadzaken tegen kwam. Zij hebben de Luchtplantjes! De wat? De Luchtplantjes: plantjes die “zweven” en niet in een pot zitten (lees: bijna geen water nodig hebben!).

Luchtplantjes:

Deze luchtplantjes (Tillandsia) komen voor in Midden – en Zuid Amerika, Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten. Ze hebben nauwelijks wortels en groeien daar op bomen en rotsen. Hun voedingsstoffen en water halen ze uit de lucht dat via de schubben op de bladeren wordt opgenomen. Daardoor noemt men ze dus ook “luchtplantjes”!

draadzaken

Onderhoudt luchtplantjes:

De luchtplantjes zijn een van de sterkste plantensoorten ter wereld. Het zijn epifyten, dat wil zeggen: ze groeien in de natuur op bomen, cactussen en rotsen. De wortels dienen eigenlijk alleen dus voor de houvast en niet voor de voeding. Je hoeft dus maar 1 of 2 keer per week water te geven door middel van de plant te verstuiven met een plantenspuit. Ze hebben veel licht nodig, maar geen direct zonlicht (ze kunnen temperaturen hebben van 8 tot 45 graden)! Voor extra onderhoudt, voeg dan een paar keer per jaar een beetje kamerplantenvoedsel aan het water toe. Het zijn langzame groeiers. Teveel voedsel (water) kan schadelijk zijn! Zet ze daarom dus ook nooit in de aarde of water.

Nou, ideaal voor mij dus!

Himmelis:

Maar wat heeft Draadzaken hier nu mee te maken, zou je denken? Nou, zij hebben de Himmelis ontworpen! Een geometrische vorm waar je oa de luchtplantjes in kan ophangen. Je krijgt de Himmelis in een DIY pakket. Je moet hem dus zelf in elkaar zetten. Ik zat er in eerste instantie een beetje tegenaan te hikken, maar dat was he-le-maal niet nodig! Binnen mum van tijd had ik dat ding in elkaar. En leuk!!!! De hele Himmelis wordt eigenlijk aan 1 draad geregen. De metalen buisjes rijg je aan het draad op een bepaalde manier, waardoor je de geometrische vorm krijgt (geen paniek, instructies krijg je erbij!!).

draadzaken

De prijzen van de Himmelis variëren van Small voor €11, Medium €16 en Large €28. Daarnaast zijn er verschillende vormen beschikbaar, hangend of staand. De luchtplantjes zijn er ook in verschillende vormen en variëren van prijs van €4,85 tot €6,60. Die prijzen zijn leuk! Niet te duur en je maakt gelijk een statement in je huis!

draadzaken

Conclusie:

Voor die prijs vind ik het echt geen geld! Je hebt wel wat bijzonders in huis! En het is makkelijk in elkaar te zetten. Je krijgt er een goede beschrijving bij. De Himmelis met luchtplantje hangt nu al even in mijn huis en met verbazing kan ik zeggen dat het plantje het nog steeds doet (shocking)! Ik ben er zeer tevreden over, dit houdt ik zeker in gedachten als ik bijvoorbeeld een leuk en origineel cadeau zoek voor iemand!

Geen reactie's

Geef een reactie