Haring op wit brood van Edith Madou, maar ik zou het niet eten als ik jouw was!

Kunst met een vette Knipoog

Ik ben gek op kunst met humor en zo ben ik Edith Madou tegen gekomen. Ik ga je er alles over vertellen, maar eerst ga ik even lekker een haringkje eten!

Wie is Edith Madou?

Edith Madou is gespecialiseerd in realistische keramiek met een humoristische twist en met een vleugje nostalgie. Vissen staan centraal in deze beeldende kunst die de alledaagse situaties, absurd maken. Haar inspiratie haalt ze (hoe kan het ook anders) uit het leven op en rond de zee.

Ik kwam haar werk tegen bij het Grachtenatelier en i was in love! De gekke vissen op standaard spraken mij gelijk enorm aan. Eenmaal op haar website kwam ik de twee haringen tegen tussen wit brood en die moest ik gewoon hebben. Wat een leuk kunstwerk met een vette (omega 3) knipoog!!

Haring eten:

Wij Hollanders zijn haringeters. Nationaal erfgoed? Voor mij wel! Vroeger at ik al vaak haring op wit brood bij mijn oma. Uitje erop en een plakje tomaat en smullen maar. Maar een haring uit het vuistje vind ik ook erg lekker! Daarom vind ik dit kunstwerk erg passend in de Nederlandse cultuur. Het heeft iets melancholieks, maar daardoor heeft het juist humor gekregen!

Kunst met een vette (omega 3) knipoog:

Het kunstwerk is gemaakt van keramiek. De vissen hebben een glanzende glazuurlaag, waardoor het mooi afsteekt tegen het ruwe materiaal van het brood. De afmetingen zijn perfect om het een mooi plaatsje te geven in je interieur!

edith madou

Ik heb het gecombineerd met een antiek kastje. Steekt lekker af met elkaar. Old meets new en ook nog met een humoristische twist. Wat wil je nog meer?!

haring op wit broodedith madou

Dit kunstwerk brengt mij een glimlach op het gezicht en daar word ik vrolijk van! Ik krijg gelijk weer trek in een harinkje! Ik ga snel naar de visboer! Doei!

2 Reactie's
  • Dominique Nancy
    Geplaatst op 03:41h, 03 augustus Beantwoorden

    Oh, I wish I could read German. Your blog seems so cool. I will enjoy your beautiful pictures though. Best. Dominique

Geef een reactie