eemlust

Eemlust Baarn: Een lust voor het oog en voor de maag.

Een lust voor het oog en voor de maag.

In het mooie landschap ‘Arkemheen’ in Baarn, ligt Restaurant & Rederij Eemlust. Met het terras aan de rivier ‘de Eem’. Waan je even in het buitenland en geniet van mooie gerechten.

Restaurant & Rederij Eemlust:

Dit familiebedrijf is gevestigd op een unieke locatie in Baarn. Nabij ‘het Gooi’ bevindt zich het Nationaal Landschap ‘Arkemheen – Eemland’ en dit behoort tot de 20 mooiste landschappen van Nederland. Het restaurant heeft een terras aan het water, waarbij je kunt genieten van de rust en het uitzicht. In de afgelopen jaren meermaals bekroond tot Beste Terras van Midden-Nederland en zelfs Nederland, door het horeca- vakblad: Misset.

eemlust
 

Daarnaast beschikken ze ook over een partyschip: de MPS De Amer. Deze gerenoveerde salonboot heeft een boven – en benedendek, waarbij je genoeg ruimte hebt voor oa een bruiloft, verjaardag, vergaderingen, bedrijfsfeesten etc.

eemlust
 

Wat vond ik van het Diner?

Mijn tafelgenoot en ik kwamen aan op een zonnige avond en namen plaats op het terras met (werkelijk waar) een prachtig uitzicht. Groot pluspunt!! Om hier extra van te genieten namen we een heerlijke cocktail met gin! Ik zeg: santé! Op de kaart stonden mooie gerechten als: Gebakken en gepekelde eendenborst met een groenten-loempia, hummus, harissa en venkel, Dun gesneden Coppa di Parma met rauwe gemarineerde coquille, watermeloen en frambozen-vanilledressing, Gorgonzolarisotto met gegrilde courgette, zoet-zure shiitake en gepofte tomaat en Tournedos, auberginepuree met mosterd, Le Puy linzen, groene asperge, aardappelmousseline en rozemarijnjus. Wat mij opviel is dat je een hele portie kunt bestellen, maar ook een kleine. Dit voor de niet zo grootte eter onder ons of als je meerdere gerechten wilt proeven. Erg leuk bedacht! We besloten om een verrassingsmenu te nemen en de kok zijn gang te laten gaan.

eemlust
 

Amuse:

We begonnen met een amuse van licht geschroeide tonijn met oa ijs van groene curry. Een flinke portie voor een amuse, maar hij was heerlijk.

eemlust
 

Voorgerecht:

Als voorgerecht kregen we dun gesneden spinata romana, Buffalo mozzarella, bresaola en een dressing van aceto balsamico. Een heerlijk voorgerecht. De tomaat vond ik erg lekker, omdat deze een aparte smaak had.

eemlust eemlust
 

Hoofdgerecht:

Eigenlijk zouden we nog een tussengercht krijgen, maar daar is helaas iets mis gegaan. Jammer. Het hoofdgercht bestond uit een Label Rouge kip met Le Puy linzen en groene asperges. Ik ben niet echt onder de indruk van kip in een verrassingsmenu. Dit komt natuurlijk ook omdat kip een “minderwaardig” imago heeft en ik kip niet altijd erg lekker vind. Maar ik moet zeggen, dit kippetje was heerlijk. Lekker mals, goede bereiding en smaakvol. De linzen vielen tegen. Ik vond ze aan de droge kant. Maar dat mocht de pret niet drukken.

eemlust eemlust
 

Pre dessert:

Omdat er iets was misgegaan met het tussengerecht kregen we een pre-amuse, dus dat voorval hebben ze goed opgelost! Deze was zeer verrassend op een positieve manier! Blauwe schimmelkaas met gemarineerde ananas, rode peper en chocolade. What? Ja, dat dachten wij ook. Maar hoe lekker was dat!!! Echt bijzonder en zeer smaakvol! Mijn complimenten!

eemlust
 

Dessert:

Als dessert kregen we gepocheerde perzik met amandelcake en honing yoghurtijs. Het yoghurt ijs was een lekkere frisse aanvulling op de zoete perzik.

eemlust
 

Conclusie Eemlust Baarn:

De ambiance is echt fantastisch! Overall waren de gerechten smaakvol. Vooral het pre-dessert was top! Er waren wat fouten gemaakt, maar ja, fouten maken is menselijk! Dit hebben ze goed opgelost en dat vind ik altijd belangrijk! Het restaurant straalt luxe uit, ik had graag gezien dat ze dit wat meer hadden doorgevoerd in de gerechten.

Dit restaurant is misschien niet helemaal geschikt voor kinderen, dat wil niet zeggen dat ze niet welkom zijn! Maar het publiek is toch wel 45+ en de zakenlui. Wij hebben in ieder geval een heerlijke avond gehad. Ik geef ze een 9 voor de locatie en een 7,5 voor de gerechten.

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie