vlucht MH17

Een jaar later

Een jaar later

Een gastblog van Palasha Onstenk over de ramp met MH17, een jaar later. 

Een jaar later:

Een jaar later. De tijd gaat snel. Iedereen weet waarschijnlijk nog wel wat hij of zij aan het doen was die dag. Ik hoorde het op de radio en de verbazing overviel me. Een vliegtuig. Een raket. Een ramp. En een ramp die zijn weerga niet kent. Twee letters, twee cijfers, die voor een heleboel mensen nooit meer “gewoon” letters en cijfers zouden zijn: MH17.

MH17:

Alles was op tv en radio te volgen. Beelden van de crash, speculaties over het hoe en wat, de kisten die uit de vliegtuigen getild en het hartverscheurende gehuil van de nabestaanden dat daarop volgde. Ook ik was onder de indruk van de beelden. De enorme stoet met rouwwagens is me ook nog lang bijgebleven. Maar ik was ook nog ergens anders van onder de indruk. Namelijk van het feit hoe al die media het dag na dag voor elkaar kregen om hun programma’s vol te proppen met de kleinste zaken die maar enigszins te maken hadden met deze ramp. Er was nog niks bekend aangezien het onderzoek en de identificatie nog in volle gang was, maar alle media stonden bol van de speculaties, aannames en meningen.

En als ik dat allemaal hoor ga ik mij serieus een paar dingen afvragen. Is het echt nodig om het hele dagen over hetzelfde te hebben? Is het echt nodig om in elk programma hetzelfde terug te horen? En is het nu, een jaar later echt nodig om er weer een heel mediacircus van te maken? Begrijp mij niet verkeerd, ook ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurd is. Maar mijn gedachten zijn ook elders. Bij hen die omgekomen zijn bij verkeersongelukken, voor de verkeerde persoon aan werden gezien tijdens een liquidatie of zij die na een verschrikkelijk ziekbed of een gewelddadige overval het leven lieten. Ook daar blijven nabestaanden achter. Ook daar komen mensen nooit meer thuis. En ook daar moeten mensen verder leven zonder een dierbare. En daar hoor je niemand meer over na 1 dag. Herdenken is prima, maar laten we proberen om alles in perspectief te blijven plaatsen.

Ik wens iedereen die om welke reden dan ook een geliefde moet missen alle kracht en sterkte toe.

facebook Palasha

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie