escaperoom

Ontsnapt aan terroristen, maar dan wel in een escaperoom.

Ontsnapt aan terroristen

Got your attention?! Je schrok hè?! Ik zal je gelijk van de schrik afhelpen, het waren nep terroristen. Ik en my girlzz hebben meegedaan aan de escaping in de escaperoom in Utrecht. Voor mijn vriendin hadden we een Birtyday suprise gepland en brachten we een bezoek aan een escape room.

Waar komt de Escape Room vandaan?

Escape rooms zijn afgeleid van de ‘point and click games’. Tegenwoordig zie je deze spellen veel op de smartphone, waarvan ‘100 Floors’ een bekend voorbeeld is. Bij deze spellen moet je puzzels oplossen door de beschikbare voorwerpen aan te klikken. Een escape room is daar een levende variant van.

Op de Croeselaan in Utrecht bevindt zich de escaping. Ik zal kort uitleggen wat het inhoudt, maar ik ga niet vertellen wat je moet doen, welke puzzels er zijn en al helemaal niet wat de oplossingen zijn. Hier moet je maar lekker zelf achter komen!

Escaperoom Utrecht:

Oke, je wordt in een donkere kamer gedropt met de mededeling dat twee terroristen jullie gevangen hebben genomen en dat er een bom ligt die over 60 minuten af zal gaan. Om de mensheid te redden moet je de bom onschadelijk maken en ontsnappen uit de ruimte. Hiervoor krijg je puzzels en voorwerpen tot je beschikking waar je een code uit moet ontrafelen en de bom moet ontmantelen. Meer informatie heb je niet nodig, net als bij de spelletjes kom je er vanzelf achter.

En MOEILIJK!!!! Pfffff, ik voelde me wel een beetje dom nadien. Het zijn flinke doordenkers, wiskundige puzzels en zoekopdrachten die je tot waanzin drijven. Ik had wel verwacht dat we eruit zouden komen, maar helaas. We waren Losers! Maar dat maakt het er niet minder leuk om. We hebben genoten!

escaping

Je hebt twee varianten in Utrecht. The Timebomb en Patiënt X. In een escape room kunnen 2 tot 7 personen deelnemen, de snelste tijden worden gehaald door groepen met 5 personen. Het maximum van 7 personen is om de spelervaring te garanderen, maar ook in verband met veiligheidseisen. Natuurlijk ben je ook met een grotere groep van harte welkom bij Escaping! Je kunt dan meerdere escape rooms reserveren, zodat jullie in teams de escape rooms in kunnen. Wachtende teams kunnen wat eten of drinken in de bij Escaping aanwezige bar. Ideaal dus ook voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes of vriendengroepen.

Van ma t/m do kost een escape room €84 en van vr t/m zo €96. Dit bedrag moet je dus delen door de aantal personen met wie je bent om te kijken wat men p.p. moet betalen.

Video escaping utrecht vindt je hier.
Beste escape room games voor Android en Ios vindt je hier

Winactie:

winactie escaping

Wil je ook een keer een escape room meemaken? Dat kan, als je mij een mail (kikihasselton@hotmail.com) stuurt ovv escaping, met je adres gegevens erin, stuur ik jou misschien wel een goodiebag toe met daarin oa een kortingsbon voor een dagje puzzelen, frustratie, lachen, spanning en hilariteit.

Maar wat moet je daarvoor doen? Nou, simpel, mij dus een mailtje sturen en mij volgen op bv Bloglovin, Twitter, Instagram of Facebook. Vermeld in je mail welke social media kanaal of kanalen je volgt (hoe meer je volgt, hoe meer kans je hebt op de goodiebag!).

Deze winactie is gesloten en de winnaars hebben persoonlijk contact gehad.

Succes!

Tags:
2 Reactie's
  • Leonie
    Geplaatst op 18:47h, 18 augustus Beantwoorden

    Leuk! Ik hoor de laatste tijd zoveel over die escaperooms dat ik dat gewoon een keer moet proberen vind ik!

Geef een reactie