Eva Solo

Eva Solo, hoogstaand Deens Design om het leven makkelijk te maken!

Deens is hip!

Deens Design is hip en happening. Eva Solo is een bekend merk uit Denemarken die het leven makkelijker maakt mijn haar originele en gemakkelijk te hanteren, producten. Ik was gelijk verkocht toen ik een rondleiding kreeg bij CForms, distributeur van Eva Solo. Deze man heeft echt hart voor zijn zaak en producten en kon alles bijzonder goed uitleggen. Ik neem je even mee in de wondere wereld van Eva Solo. (evasolo.com).

Wie is Eva Solo?

Eva Solo bestaat al sinds 1913 en is vernoemt naar de eerste telg van het bedrijf. Haar grote doorbraak kwam in 1952 met een snijmachine. Dit werd uiteindelijk een design klassieker. Verder zijn ze al meerdere malen bekroond met verschillende Awards als: IF Design Award, Red Dot, Good Design Price en Industrial Design Excellence Award. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken, in Malov. Het is een familiebedrijf met Jan Engelbrecht aan de leiding. Hij is de vierde generatie die in het bedrijf is gegaan.

Eva Solo staat voor: kwaliteit, functionaliteit, design en eenvoud. Producten die het werk in de keuken vergemakkelijken. Alle artikelen zijn ontworpen door Deense Designers zoals: Hendrik Holbaek en Claus Jensen. Naast artikelen voor in de keuken produceren ze ook accessoires voor in huis en objecten voor in de tuin.

Eva Solo zegt zelf: “Gereedschappen en accessoires waar je met plezier naar kijkt en die je met genoegen bezit en gebruikt”.

Eva solo Producten:

De Eva Solo Tea Maker:

De Eva Solo Tea Maker maakt van theezetten een echte beleving. Ideaal voor het zetten van losse thee of gewoon met een zakje! De schenkhals is 100% lekvrij en de thermohoes (neopreen) houdt de thee lang warm. Deze hoes is er in verschillende kleuren. Ook de rits is in allerlei kleuren te bestellen, zodat je een thermohoes hebt dat perfect bij jouw past. De tea maker bestaat uit verschillende onderdelen. De fles van hittebestendig glas, een filter, de thermohoes en een “flip”deksel die automatisch opent. Alle onderdelen (behalve natuurlijk de thermohoes!) zijn vaatwasmachine bestendig!

Eva Solo

Hoe werkt het?

– Schep de losse thee in de theefilter die in de theepot zit of stop er een theezakje in.
– Heet water er over heen gieten.
– Plaats de deksel op de theepot en druk hem goed aan totdat je een klik hoort.
– Laat de thee trekken totdat de gewenste sterkte is bereikt.
– Druk de pen op de deksel naar beneden zodra de thee lang genoeg getrokken heeft.
– Schenk de thee in een glas of mok, de deksel zal door de druk van binnenuit automatisch opengaan.

Eva Solo
Eva Solo

Specificaties:

 • Inhoud: 1,0 l.
 • Kleur: zwart/lime rits
 • Materiaal: glas, rvs, neopreen
 • Vaatwasmachine bestendig
 • Design: C. Jensen & H. Holbæk
 • Prijs: €79,95

Eva Solo

De Eva Solo Waterkoker:

De electrische waterkoker van Eva Solo is ontworpen om makkelijk het water te schenken. Ook dit model heeft weer de 100% lekvrije schenkhals. Het is een echte eyecatcher in de keuken! Makkelijk mee te nemen naar bv de woonkamer om daar de thee te serveren. Ik heb wel een nadeel ontdekt: De waterkoker is vrij lang, waardoor hij niet goed onder de kraan past. Helemaal vullen is hierdoor niet mogelijk. Misschien ligt het aan mijn kraan. Maar dit vind ik wel een min-puntje. Buiten dat is het echt een mooi object, inderdaad druppelvrij en makkelijk te hanteren!

Eva Solo

Specificaties:

 • Inhoud: 1,5 l.
 • Kleur: zwart
 • Materiaal: kunststof, rvs en rubber
 • Lengte kabel 700-750mm
 • Design: C. Jensen & H. Holbæk
 • Prijs: €99,95

De Eva Solo Wijn Catalyzer:

Deze Catalyzer, decanteert de rode wijn dmv het schenken en verbetert de smaak. De Catalyzer (and i quote:) “Breekt de water barrière rond de aroma’s en zorgt ervoor dat deze zich kunnen vermengen met de wijn. De magnetische bouw van de catalyzer zorgt voor verbetering van de wijn, er worden geen additieven toegevoegd aan de wijn. Daarnaast zorgt de catalyzer ervoor dat de wijn zacht in het glas gegoten wordt, waardoor de wijn zijn geur, versheid en karakter behoudt.

De zuurstof in de wijn komt vrij zodra je de wijn via deze catalyzer in het glas schenkt. Ook zorgt de catalyser ervoor dat de tannine-molecules weer bijeen gebracht worden en dit maakt de wijn ronder van smaak”. Oke, mij zegt dat allemaal niet zo veel, maar mijn lieve vriendinnen die in de horeca werken en verstand hebben van wijn, zeiden gelijk dat bij het testen de wijn zonder de catalyzer veel tannine had, maar met veel soepeler was en lekker weg dronk! En geloof mij: Zij kunnen het weten!

eva solo
eva solo

Specificaties:

 • Kleur: zwart/rvs
 • Materiaal: rvs, kunststof en rubber
 • Design: C. Jensen & H. Holbæk
 • Prijs: €49,95
Natuurlijk is dit maar een klein deel van de gehele collectie. Ik vind dat de producten in ieder geval erg mooi ontworpen zijn, zeer degelijk in gebruik en goed te hanteren.
Ik ben benieuwd of jullie bekend zijn met dit merk en zo ja, wat jullie ervan vinden? Zo niet, zou je het aanschaffen? Ik hoor het graag.
Tags:
,
3 Reactie's

Geef een reactie