Paula's Choice

Paula’s Choice en exfolianten, een weloverwogen keuze.

Exfolianten.

Paula’s Choice heeft huidverzorgingsproducten die doen wat ze beloven. Toch?

Paula’s Choice:

De oprichtster Paula Begoun heeft ongeveer 35 jaar geleden deze huidverzorgingsproducten “ontworpen” en met succes. Auteur van meer dan 20 bestsellers, ging ze op zoek naar een oplossing voor haar eigen huidprobleem en zo ontstond Paula’s Choice: “The Best Skin of Your Life Starts Here”.

Het belang van klanten staat bij Paula’s Choice voorop. In de overvolle cosmeticawereld zijn mensen op zoek naar producten die echt werken en doen wat ze beloven. Eerlijkheid en persoonlijk advies is dus erg belangrijk. De producten van Paula’s Choice hebben een mix van antioxidanten, huidherstellende en celcommunicerende ingrediënten die de huid niet irriteren. Zo zijn deze producten zeer geschikt voor de gevoelige huid. Tevens testen ze niet op dieren.

Paula's Choice
 

Naast maskers, dag- en nachtcrème, serums, reinigers en toners heeft Paula’s Choice ook Exfolianten.

Wat zijn Exfolianten?

Exfolianten verwijderen op milde wijze dode huidcellen en zorgen zo voor een gezonde, nieuwe huid. Ze maken rimpels minder diep (stimuleert de collageenproductie), vervagen huidverkleuringen door zonneschade en vlekjes na puistjes, laten een droge, doffe huid weer stralen (verbetert de vochthuishouding) en bestrijden en voorkomen verstopte poriën en puistjes.

Hierbij heb je twee type exfolianten:

1: AHA / Glycolzuur/Melkzuur:

Geschikt voor normale tot droge huid
Huidprobleem: droge, door de zon beschadigde huid

 • Exfolieert het huidoppervlak
 • Bestrijdt tekenen van huidveroudering
 • Maakt rimpels minder diep en bevordert de collageenproductie
 • Vervaagt bruine vlekjes en zorgt voor een egale teint
 • Hydrateert de huid en maakt haar minder dof
 • 100% geur- en kleurstof vrij

2: BHA / Salicylzuur:

Geschikt voor alle huidtypen
Huidprobleem: vette, gevoelige of acne-gevoelige huid

 • Exfolieert het huidoppervlak en in de poriën
 • Bestrijdt mee-eters, gerstekorrels en puistjes
 • Maakt rimpels minder diep en bevordert de collageenproductie
 • Ontstopt de poriën en maakt grove poriën minder zichtbaar
 • Vermindert roodheid en huidirritatie
 • 100% geur- en kleurstof vrij

Let op:
Gebruik geen producten met salicylzuur (betahydroxyzuur ofwel BHA) wanneer je allergisch bent voor aspirine (acetylsalicylzuur).

Een exfoliant kun je gewoon gebruiken als een soort serum. Voordat je een crème aanbrengt (met minimaal 25 SPF), breng je eerst de exfoliant aan. Dit mag gewoon met je vingers en kan zowel in de ochtend als in de avond. Als je voor de eerste keer een exfoliant gebruikt, bouw het dan rustig op. Begin met 2 á 3 keer per week, 1 keer per dag en kijk welke frequentie van aanbrengen bij jouw huidtype past. Voor sommige mensen is één of twee keer per dag het beste. Voor anderen om de dag of één keer per week. Je kunt altijd advies vragen welke exfoliant het beste bij jouw huid past en kun je je aankoop binnen 30 dagen retourneren als het je niet bevalt.

exfolianten
 

Werkt het?

Omdat ik een oudere, gevoelige huid heb met een vette T-zone, droge wangen, oneffenheden en roodheid ben ik de Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant gaan testen. De prijs van deze gel is €31,90 voor 100 ml.

Toen ik de gel binnen kreeg, heb ik het maar gelijk opgedaan. De gel is doorschijnend, ruikt niet en trekt snel in. Vooral dat laatste vind ik erg fijn! Het zou (door de 2% salicylzuur) mijn onzuiverheden en mijn roodheid moeten aanpakken. Alleen merkte ik dat niet gelijk. Ik heb de gel 3 keer per week ’s avonds, voor het slapen op gedaan. Dit heb ik bewust gedaan zodat ik mijn eigen crème met een lichtere SPF, voor in de winter, kon gebruiken.

Paula's Choice Paula's Choice
 

Na 3 weken heb ik het 5 keer per week op gedaan. Toen zag ik wel verbetering van mijn roodheid. Dat werd wel minder. Maar mijn oneffenheden bleven. Oke, oke, ik heb niet een huid als een maanlandschap, maar hier en daar toch wel een plekje. Dat is helaas wel gebleven.

Desalnietemin vind ik het een fijne gel, die wel mijn roodheid aanpakt, snel intrekt en verzorgt.

Tags:
1Reactie

Geef een reactie