Fellini

Fellini Rotterdam: lo amo il cibo italiano!

Buon Appetito!

Ja, nu moet je niet opeens denken: “Zo, die Kiki heeft mij toch een talenknobbel!” Want nee: Google is my best friend! En Fellini in Rotterdam nu ook!

Fellini Rotterdam:

De naamgever is Federico Fellini. Een regisseur van de 20e eeuw. Regisseer je eigen avond, alle ingrediënten zijn al beschikbaar, je hoeft het alleen nog maar zelf vorm te geven. Net als in een goede Italiaanse film!

Fellini is gevestigd in de “Markthal” in Rotterdam. Wie kent het niet? Nou, ik dus! Ik was er nog nooit geweest. Deze keer was ik helaas vrij laat en kon dus niet echt ervaren wat de “Markthal” precies inhoudt. Mijn eerste indruk was een gezellig “hal” met kleine knusse “winkeltjes” met de lekkerste producten. Ik kom er zeker nog een keer terug! Maar nu: op naar Fellini!

Fellini

Hoe vond ik het Diner?

Fellini is een Italiaans restaurant en ligt aan het begin (of einde, ligt er maar net aan waar je binnen komt) van de hal en neemt twee verdiepingen in beslag. Als je er langs loopt kun je zo via een raam, de open keuken in kijken. Mooie grote glazen wanden nodigen je uit om naar binnen te gaan. Het restaurant is warm ingericht. Veel houtsoorten, huiden op de vloer en comfortabele banken en stoelen vormen samen, met een industriële omlijsting, de ideale avond voor een lekkere borrel of diner. Ook kun je er voor de lunch terecht. Aan de wand worden films uit de jaren 30 vertoont en de Italiaanse beroemdheden lachen je toe. De bediening is uiterst vriendelijk en gastvrij!

Voorgerecht:

Ik begon met een carpaccio (saai denk je nu, maar de ober vertelde dat dit een geliefd en populair gerecht was en wie ben ik om dat dan niet te testen?). Niet een te grote portie, prima als voorgerecht! Mijn tafelgenoot had een cesar salade met garnalen. Dit was een flinke portie en de garnalen waren royaal aanwezig! De portie zelf had misschien wat kleiner gekund, maar dat er lekker veel garnalen bij zaten is een pre! Soms gebeurt het dat je moet zoeken naar die ene garnaal en daar baal ik altijd enorm van!

Fellini Fellini

Hoofdgerecht:

Ik twijfelde enorm tussen verschillende gerechten: OF de Tagliatelle Nero Con Ganberetti (tagliatelle met gamba’s, knolselderij en schaaldieren schuim) OF de Torteloni con Parma (torteloni met ricotta, parmaham, witlof en truffelmascarpone) OF de Pesce E Frutto di Mare Misti (diverse vis/schaal- en schelpdieren met spaghetti aglio olio en salade). Ik ben voor het laatste gegaan, ook omdat dit een nieuw gerecht was. Mijn tafelgenoot heeft gekozen voor de Kalfssucade met truffelrisotto. Beide gerechten hadden een flinke portie. Mijn gerecht was heerlijk. Mijn spaghetti was al dente en dat vind ik enorm belangrijk bij het eten van pasta. De schaal- en schelpdieren waren verrukkelijk evenals het stukje zalm. Maar voor mij was het wel teveel. De salade heb ik helaas niet aangeraakt. Mijn tafelgenoot was ook zeer te spreken over haar gerecht. Het vlees was mals en de risotto lekker smeuïg! Beide dus een aanrader!

 Fellini Fellini Fellini

Dessert:

We kozen beide voor de warme brownie met frambozenijs. En wat was die lekker! De brownie was lekker smeuïg en in combi met het frambozenijs was het een lekkere combinatie. Helaas kreeg ik het niet op en wat baalde ik daarvan zeg!!!

Fellini

Overall:

Ben je in de “Markthal” in Rotterdam en wil je een hapje eten? Of wil je gewoon lekker eten en genieten? Ga dan beslist hier heen!!! Lekkere Italiaanse gerechten en vriendelijke bediening in een warme sfeer verpakt! Ze krijgen van mij daarom ook een 9!

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie