filorga pigment white

Filorga Pigment White: een crème TEGEN pigmentvlekken, maar VOOR een stralende huid.

Pigment White.

Je kent ze (misschien) wel: die irritante kleine bruine vlekjes in bijvoorbeeld je gezicht, ook wel pigmentvlekken genoemd. Filorga heeft daarvoor een creme ontwikkeld die deze irritante vlekjes tegengaat: de Filorga Pigment White. En ik ben het gaan testen.

Het aftakelproces.

Ik ben de 40 inmiddels gepasseerd en dan is het aftakelproces toch echt begonnen. Ik merk bijvoorbeeld dat ik snel pigmentvlekken krijg als de zon schijnt. Bloedirritant. Maar wat doe je er aan? Nou, SMEREN!! Smeren is het keywoord. Natuurlijk een dagcrème met SPF 50, maar we moeten ook smeren met een cremetje om de al ontstane pigmentvlekken te doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Filorga heeft een crème ontwikkeld speciaal voor deze ergernissen: de Filorga Pigment White Crème.

Wat zijn pigmentvlekken?

Oke, ze zijn bloedirritant die vlekjes, maar wat zijn pigmentvlekken eigenlijk? Het zijn eigenlijk onregelmatige donkere vlekjes op de huid (ook wel lentigo genoemd) die worden veroorzaakt door de zon. De bruine kleur (pigment of ook wel melanine genoemd) wordt gevormd door melanocyten. Deze ‘cyten’ zorgen ervoor dat je huid reageert op de zon door bruine vlekjes aan te maken, het is een soort van beschermmechanisme. Fijn dat ons lichaam zo werkt, maar in dit geval dus wel bloedirritant!! Want wie wil er nu die bruine vlekjes in zijn gezicht hebben? Not me!

Filorga.

Doordat Filorga al meer dan 35 jaar nauw samenwerkt met vooraanstaande dermatologen, artsen en plastische chirurgen, hebben ze alle kennis verzameld om goede producten te ontwikkelen op het gebied van anti-veroudering. In eerste instantie werden de specifieke ingrediënten alleen gebruikt in injecties, maar gelukkig is het nu ook beschikbaar gemaakt voor het ‘gewone’ publiek in de vorm van bijvoorbeeld een crème.

Filorga Pigment White.

1 van deze crème’s is dus de Pigment White.  Deze crème corrigeert en vermindert pigmentvlekken door onder andere kristalachtige mineralen, hexylresorcinol (reguleert de melatonineproductie) en polyfenol antioxidant (voorkomt verouderingsvlekken). Maar dat is niet het enige wat deze crème doet. Hij brengt namelijk de teint weer in balans. Naarmate wij ouder worden, krijgen we meer gele, grijze en/of rode teinten in het gezicht. Doordat Filorga speciale bestandsdelen heeft toegevoegd zoals carcininepeptide (anti-geel), gluconolactone (anti-grijs) en vitamine B3 (anti-rood), worden deze ‘oneffenheden’ ook aangepakt. Als laatste zorgt deze crème ervoor dat je huid weer gaat stralen door onder andere Vitamine C-derivaat, polysaccharide (heeft een hydraterende werking) en het ingrediënt NCTF (verbetering van de celvitaliteit).

filorga pigment white

Mijn test.

Ik ben deze crème gaan testen. Wat ik fijn aan deze crème vind is dat hij snel intrekt. Ik heb de laatste tijd vooral last van droge wangen (komt ook door het weer denk ik), maar ik merk wel dat deze crème goed hydrateert. Dat is al een pluspunt!! Ik vind het wel jammer dat er geen hoge SPF in zit, dus moet ik alsnog een andere crème gebruiken om dit probleem op te lossen. Daarentegen merk ik wel dat mijn pigmentvlekjes minder worden. De zon schijnt (nog) niet volop, dus ik ben wel benieuwd hoe dit in de zomer zal zijn en of de vlekjes wegblijven, maar vooralsnog ben ik zeer tevreden.

Note: Filorga heeft expres geen SPF in hun producten zitten omdat je een SPF eigenlijk om de 2 uur opnieuw moet aanbrengen. That makes sense.

Tags:
32 Reactie's
 • Sofie Katelijne
  Geplaatst op 17:42h, 02 april Beantwoorden

  Handig om te lezen! Heb er nu nog geen last van maar kan later zeker en vast van pas komen 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 10:41h, 04 april Beantwoorden

   bij mij kwam het ook ineens opzetten. Pfff, balen was dat

 • nicole
  Geplaatst op 08:51h, 03 april Beantwoorden

  Fijn dat je ziet dat de vlekjes minder worden, en dat het product dus doet waarvoor het bedoeld is!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:41h, 04 april Beantwoorden

   ik ben er ook erg blij mee en ik smeer lekker verder 🙂

 • Linda
  Geplaatst op 10:46h, 03 april Beantwoorden

  Ik vind goede huidverzorging ook heel erg belangrijk, ongeacht je leeftijd. Zeker een zonbescherming is belangrijk, zo hoop ik vroegtijdige rimpels en vlekken ook tegen te gaan 🙂 Maar dan niet met een te hoge factor, anders bouwt mijn huid helemaal geen pigment meer op.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:40h, 04 april Beantwoorden

   dat is ook zo. 🙂 Ik moet heel eerlijkz eggen dat ik niet zo van het bruin worden ben. Ik ben erg bleek van mezelf en dat vind ik niet erg.

 • Dhini
  Geplaatst op 10:52h, 03 april Beantwoorden

  Het lijkt mij fijn merk. Goed dat dit product goed bevallen

  • Kiki
   Geplaatst op 10:39h, 04 april Beantwoorden

   het is zeer zeker een fijn merk. Binnenkort review ik meer producten van dit merk

 • Marjolein Goedhardt
  Geplaatst op 13:08h, 03 april Beantwoorden

  Wat fijn dat er zo een kwalitatief product voor is. Ik heb er gelukkig geen last van maar dat kan altijd nog komen met de ouderdom.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:39h, 04 april Beantwoorden

   bij mij kwam het ineens opzetten, baalde er gruwelijk van

 • Mieke | mieksmind
  Geplaatst op 15:58h, 03 april Beantwoorden

  fijn dat de crème snel intrekt. ik heb laatst een masker van filorga getest, die was erg fijn

 • Priscilla
  Geplaatst op 19:36h, 03 april Beantwoorden

  Fijn dat het helpt tegen pigmentvlekken. Ik vind dit een fijn merk!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:38h, 04 april Beantwoorden

   ik heb meerdere producten van ze en ik ben ook erg tevreden!

 • Lodi
  Geplaatst op 11:37h, 04 april Beantwoorden

  Ik herken het helemaal, hier ook in de veertig en ik merk dit zeker aan mijn huid. Inheb ook meer pigment vlekken en nu ook een droge huid door het weer. Ik gebruik elke dag dag en nacht creme en heb dit wel nodig hoor. Op mijn gezicht heb ik geen pigment vlekken, maar ik vind dit wel iets om te onthouden.

  • Kiki
   Geplaatst op 13:02h, 04 april Beantwoorden

   Bij mij is het echt in 1 keer komen opzetten die pigmentvlekken. super balen.

 • Filorga Eyes Absolute en Nutri Filler Lips: Injecties in een potje?
  Geplaatst op 13:05h, 04 april Beantwoorden

  […] eerder heb je kunnen lezen dat ik de Pigment White van Filorga heb getest. Nu heb ik nog twee producten van Filorga die ik met jullie wil delen. De […]

 • Rachelle
  Geplaatst op 14:23h, 04 april Beantwoorden

  Ik heb gelukkig de mazzel dat ik er nog geen last van heb, máár ik vind het wel een heel fijn artikel en ik hoop oprecht dat ze dit over 20 jaar nog steeds hebben. Dit klinkt als een goed, weldoordacht product met goede en “schone” ingrediënten als je snapt wat ik bedoel!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:01h, 05 april Beantwoorden

   Yep 🙂 over 20 jaar zijn ze weer veel verder op dit gebied. misschien hebben ze dan weer veel betere producten of zelfs pillen 🙂

 • Marie-Lise (Reislustig.be)
  Geplaatst op 22:56h, 04 april Beantwoorden

  Ik heb ook last van pigmentvlekken, dus deze zou ik misschien toch eens moeten testen…

  • Kiki
   Geplaatst op 10:58h, 05 april Beantwoorden

   zeker proberen! Ze hebben nog meer fijne producten. Ik ben fan van dit merk

 • Fleur
  Geplaatst op 08:53h, 05 april Beantwoorden

  Wat een fijne creme en goed dat het helpt tegen pigmentvlekken. Gelukkig heb ik er nog geen last van

  • Kiki
   Geplaatst op 10:58h, 05 april Beantwoorden

   dat is fijn! Bij mij kwam het ineens opzetten. Balen!

 • Karlien - Polished Cats
  Geplaatst op 09:08h, 05 april Beantwoorden

  interessant! zelf heb ik er nog geen last van
  maar mijn mama wel, dus misschien moet ik dit maar eens doorgeven

  groetjes,
  Karlien

  • Kiki
   Geplaatst op 10:57h, 05 april Beantwoorden

   oh, zeker doen. Een erg fijn merk namelijk! ze hebben meer goede producten

 • tamara
  Geplaatst op 10:03h, 05 april Beantwoorden

  Ik heb een paar kleine vlekjes dus ben wel benieuwd naar het resultaat hiervan

  • Kiki
   Geplaatst op 10:56h, 05 april Beantwoorden

   het wordt echt minder, maar de zon is nog niet heel veel in het land geweest, ik weet niet hoe het is als het hartje zomer is. Ik hoop dat het dan ook weg blijft.

 • Silkeblogs
  Geplaatst op 09:00h, 06 april Beantwoorden

  Deze klinkt echt fijn. Ik heb nog geen vlekjes, want ik draag elke dag een zonnebescherming met SPF50 =D

  • Kiki
   Geplaatst op 13:27h, 11 april Beantwoorden

   goed zo!! Ik ben daar helaas te laat mee begonnen.

 • Zineb
  Geplaatst op 10:32h, 10 april Beantwoorden

  Ik heb er gelukkig (nog) geen last van gehad maar ik zal ze zeker in mijn achterhoofd houden voor het geval dat. Wat fijn dat je wel ziet dat het voor je werkt!

  • Kiki
   Geplaatst op 13:25h, 11 april Beantwoorden

   ik ben er erg blij. en: begin op tijd! 🙂

 • Filorga: Injecties in een potje?! Waar of niet waar? Lees snel verder!
  Geplaatst op 14:25h, 12 oktober Beantwoorden

  […] Filorga: Ze zeggen dat het injecties in een potje zijn. ja ja, natuurlijk, mooi verkooppraatje. Ik ben het voor je gaan testen of dit waar is of juist niet. […]

Geef een reactie