Fitland Leiden

Genieten en ontspannen op grote hoogte bij Fitland Leiden!

Fitland Leiden!

Van een dagje sauna kan ik mij weer helemaal opladen! Heerlijk! Even me-time en helemaal niets! Geen telefoon, geen computer, geen moetjes etc. Just me! En nu heb ik een sauna op grote hoogte gevonden in Leiden: Fitland (fitland.nl/wellness.leiden/).Ik ga al naar de sauna vanaf mijn tienerjaren. Samen met mijn moeder, zusje, oma, oom en tante maakte we er een hele dag van. Heerlijk. Dus ik weet niet beter. Op school vonden ze het maar raar! “Bah, dan zie je je oom naakt!” of “O, ik moet mijn oma echt niet naakt zien hoor, zo’n verschrompeld lichaam!”. Maar dat zag ik allemaal niet. En nog steeds niet. Naakt is gekleed in de sauna, zeg ik altijd maar!

Wat is Fitland Leiden?

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe sauna ervaringen en zo kwam ik bij Fitland Leiden terecht. Dit wellnessresort is gevestigd op de 11de verdieping van “het Level” gebouw in Leiden, vlak naast het Centraal Station. Maar wat is er nu zo anders aan deze sauna dan aan andere. Daar kan ik maar 1 ding op zeggen: het uitzicht! Je kijkt namelijk uit over de stad Leiden.

Fitland Leiden

Ik kwam binnen bij Fitland via de lift van het gebouw en werd gelijk ontvangen bij een receptie die grensde aan een mooi restaurant dat (evenals de sauna) uitkijkt over Leiden. Na een uitleg te hebben gekregen daalde wij af naar de kleedruimtes. Ik moet zeggen: de kleedruimtes waren niet ruim opgezet, maar heel eerlijk gezegd is dit bijna nooit het geval bij sauna’s. Nadat we ons hadden omgekleed liepen wij het resort binnen en wat mij gelijk opviel was de luxe uitstraling!

Fitland Leiden

Het complex:

Je komt gelijk in een mooi ingerichte ruimte waar oa de douches zijn. De scrubzout staat al op je te wachten. Je hebt verschillende sauna’s die verdeeld zijn over het hele resort zoals een infraroodsauna en een panoramasauna. Daarnaast hebben ze verschillende kruidenbaden, zwembaden, dompelbaden en een stoomcabine. Wat mij gelijk ook opviel waren de verschillende rustruimtes. Je hebt de Cocoon rustruimte waarbij je uitkijkt over de stad Leiden en je zelf kunt bepalen of je er een muziekje bij wilt hebben. Ook heb je een volledige rustruimte waar je zo in slaap valt door de serene rust en stilte! Natuurlijk hebben ze ook een restaurant waar je heerlijke gerechten kunt eten voor zowel lunch als diner. Ook hebben ze een borrelkaart en verschillende heerlijke saunadrankjes.

Uitzicht:

Wij zijn als eerste het complex gaan verkennen (1.400 m2). Ik moet zeggen dat je soms ‘verdwaald’ maar dat is ook mede dankzij mijn niet zo topografisch geheugen! Na onze verkenningstocht besloten we als eerste de Panoramasauna te betreden. Waar ik wel aan moest wennen was dat het resort ramen heeft tot op de grond, waarbij je een fantastisch uitzicht over Leiden hebt. Top denk je, ja dat is het zeker, maar er lopen ook mensen beneden op straat die misschien, eventueel wel eens naar boven kunnen kijken en mij in mijn niksie zullen zien. Oke, ik zie ze als mieren, dus zij zullen mij ook niet meer als een (wel eens waar een naakte) mier zien en mij niet herkennen. Maar daar was ik snel aan gewend.

Fitland Leiden

Na de Panoramasauna, heerlijk wezen badderen in het zwembad met weer dat fantastische uitzicht! Je krijgt er geen genoeg van. Toen was het tijd voor een lichte versnapering en zijn we naar het restaurant gelopen. Een heerlijke saunadrank gedronken en toen weer verder met genieten en ontspannen. Infraroodsauna, kruidenbaden en de stoomcabine zijn allemaal aan bod gekomen. Heerlijk! Alles zag er luxe en schoon uit. Vooral dat laatste vind ik echt een pre!

Fitland Leiden

Lunch:

Nadat we echt een voortreffelijke lunch hadden genuttigd (zeer zeker een mooie en uitgebreide kaart!) begaven we ons naar 1 van de rustruimtes. We vielen zo in slaap totdat er iemand zich bedacht om daar eens lekker nagels van tenen te gaan knippen. BAH!! Dat vind ik echt een NO GO en heel irritant! Sowieso vind ik teennagels al vies (ja, dat is een tick van mij) en al helemaal afgeknipte teennagels!! Wij besloten daarom dan maar ook om ons uit de voeten te maken en weer een rondje sauna te beginnen. Nadat we weer een sauna hadden gehad zijn we gaan liggen in een cocoon en hebben heerlijk liggen luisteren naar rustgevende muziek en genoten van de ontspanning.

Fitland Leiden

Helaas gaan dit soort dagen altijd veel te snel voorbij. Nu dus ook weer. Het was weer tijd om op te stappen. Maar we konden eerst nog even lekker scrubben en douchen.

Ze hebben bij Fitland Leiden goede voorzieningen als een föhn, grote spiegels en fonteintjes bij de spiegels. Erg prettig.

Conclusie:

Een mooi, schoon en luxe wellnessresort! Wij waren er op de dinsdag waar badkleding mocht en het alleen voor vrouwen toegankelijk was. Ik vond het daardoor aan de drukke kant. Zelf ben ik meer van het niet badkleding dragen en gemengd vind ik absoluut niet erg, maar mijn vriendin wilde liever een damesdag. De rest van de dagen is het gemengd en mag je geen badkleding dragen. Dan zal het waarschijnlijk wel rustiger zijn. Het uitzicht was inderdaad echt een pluspunt. Als de zon schijnt is er helaas niet heel veel plek op het terras om lekker buiten te genieten, maar ja, hoe kan het ook anders, 45 m hoog, bovenop een hotel? Daar is natuurlijk geen weiland beschikbaar!

Fitland heeft meerdere resorts in: Goes, Helmond, Roosendaal, Sittard, Nijmegen, Cuijk, Broek op Langedijk, Wellnessboot Mill en Sanavisie Beauty. Er is er dus vast wel 1 bij jou in de buurt.

Ik zeg: Ontspan en geniet!

Tags:
, ,
2 Reactie's
 • wendy
  Geplaatst op 22:23h, 25 mei Beantwoorden

  wauw wat bijzonder om zo hoog te zitten. Lijkt me erg leuk.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:10h, 28 mei Beantwoorden

   en dat is het zeker! Zeer de moeite waard!

Geef een reactie