mijn schat

Mijn schat vereeuwigd op plexiglas door Fotoopglasland.nl

Foto op plexiglas.

Mijn lieve mop wil ik al een tijd vereeuwigd hebben op doek, maar dan graag niet op die burgerlijke en oubollige manier, die je bijna altijd ziet (no offence!). Via Fotoopglasland.nl kwam ik op het idee om een foto te laten afdrukken op glas! Eens een keer wat anders: een foto op glas!

Fotoopglasland.nl:

Fotoopglasland.nl is een webshop gespecialiseerd in prints op glas van museumkwaliteit. Dit bedrijf is in 2009 opgericht en is onderdeel van Dynn B.V.. Het team van 9 gepassioneerde mensen, staat dagelijks voor je klaar om je meest dierbare momenten en mooie foto’s te vereeuwigen op plexiglas. Kwaliteit staat hoog op hun lijstje, mocht er toch iets niet in orde zijn, ontvang je gewoon een nieuwe afdruk. Daar maken ze geen probleem van. Maar ook de prijs vinden ze erg belangrijk. Zo kunnen professionele fotografen, maar ook particulieren hier hun werk laten afdrukken. Met meer dan 12.000 klanten zijn ze de marktleider op dit gebied.

Zelf moet je wel zorgen voor een goede afbeelding. Bestanden tot 200 Mb (met de bestandsextensies jpg, jpeg, gif, png en bmp), kunnen online worden geüpload tijdens het bestelproces. Grotere bestanden kunnen worden aangeleverd via wetransfer.com. Een groot voordeel is dat de bestanden die geüpload zijn in het bestelproces, automatisch worden gecontroleerd om de best mogelijke afdruk te verkrijgen. Je kunt al een foto op plexiglas krijgen met het formaat 20 x 20. Het grootste formaat is 300 x 125. wil je nog groter? Dat kan, neem dan contact met ze op en zij gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. De prijzen voor een standaard formaat variëren van €9,95 tot €129,95.

Thierry Poncelet:

Ik had dus al een webshop gevonden die dus niet het standaard canvas verzorgt, maar eens buiten het boekje denkt. Zelf had ik een foto die ook niet het geijkte portret is. De foto is afgeleid van de kunstenaar Thierry Poncelet. Deze kunstenaar is geboren in 1946 in Brussel en woont nu in Amerika. Hij brengt “verwaarloosde portretten” uit de tijd van de oude meesters, weer tot leven door het hoofd te vervangen met een dierenkop. Deze serie heet: Aristochien en is te bewonderen over de hele wereld. Een geweldige kunstenaar die ik al een tijdje bewonder.
thierry-poncelet thierry-ponceletIk wilde graag mijn eigen hond laten vereeuwigen op de Thierry Poncelet manier en dat is gelukt door de hulp van UFirstHDC. Deze webdesigner heeft het mogelijk gemaakt dat ik nu een bijzonder kunstwerk van mijn allerliefste schat aan de muur heb hangen, dat niet het geijkte portret is geworden, maar een echte eye-catcher.

 

Conclusie Foto Op Glas Land:

De site van Foto op Glas Land is erg overzichtelijk. Je ziet gelijk wat je moet doen en waar je op moet letten. Je begint bij het begin (natuurlijk!). Als eerste selecteer je de foto die je afgedrukt wilt hebben. Daarna krijg je een lijst te zien met formaten voor de afdruk. Hierbij zie je gelijk welke formaten geschikt zijn voor jou afdruk op basis van je geüploade foto. Enorm handig, want zo krijg je dus het beste resultaat. Natuurlijk kun je ook zelf je formaat invoeren, maar bedenk wel dat ze niet voor niets een advies geven voor een formaat. Als je dit allemaal hebt ingevoerd kun je kiezen voor een ophangsysteem. Denk hierbij aan een ophangstrip (gratis), een RVS afstandhouder (+ €9,95) of geen ophangsysteem. Daarna nog de uitsnede bepalen en eventueel kaders en/of teksten toevoegen, in je winkelmandje deponeren en doorgaan met je bestelling. Adres invoeren etc en klaar is klare. een kind kan de was doen, zeg ik maar! Mocht je er niet uitkomen, kun je Foto Op Glas Land alle vragen stellen die je maar wilt om tot een goed eindresultaat te komen.

Fotoopglasland.nl

Dus: een makkelijke en overzichtelijke site, die mij ook goed geholpen heeft om tot een mooi product te komen. Binnen 1 week had ik mijn kunstwerk in huis en zag het er echt geweldig uit! Goede kwaliteit en mooie afmeting! Mijn complimenten! Ik ben erg blij met het resultaat. Thanks fotoopglasland!

Tags:
,
1Reactie

Geef een reactie