Gastrobar Aandacht

Gastrobar Aandacht: aandacht voor eten en goede wijnen.

Aandacht is the key!

In Utrecht bevindt zich op de Biltstraat een restaurant waar ze aandacht schenken aan mooie gerechten en goede wijnen: Gastrobar Aandacht.

Wie en wat is Gastrobar Aandacht?

Gastrobar Aandacht is het kleine zusje van Aandacht voor Eten Cucina en bevindt zich sinds kort op de Biltstraat in Utrecht. Hier kun je terecht voor lunch, diner en borrel. De Italiaanse en Spaanse keuken gaan hand in hand. Er ligt veel aandacht bij goede kwaliteit en pure producten. Eigenaren David en Dimitri Bruggemann laten je graag kennis maken met de sfeer en smaken zoals zij die kennen.

Gastrobar Aandacht
 

Wanneer je binnen stapt komt de warmte je tegemoet. De achterwand van het restaurant is beplakt met foto’s van gerechten en vanaf de zijwand lachen Italianen en Spanjaarden je toe. De houten tonnen waar ooit wijn in lag te rijpen zijn ter decoratie aan de muur bevestigd.

Gastrobar Aandacht
 

De wijnliefhebber kan je hier zijn geluk op. De uitgebreide wijnkaart biedt de mogelijkheid om alle wijnen per glas te proeven, van een puur glas Pinot Grigio (Alois Lageder) tot een op hout opgevoed glas Barolo (Vietti). De dames uit de bediening adviseren graag en laten verschillende wijnen proeven zodat je verzekerd bent van een wijn die naar jou smaak is.

Gastrobar Aandacht
 

Ook aan de bierliefhebber is gedacht. Peroni wordt van de tap geschonken en er zijn diverse speciaalbiertjes. Naast de wijnkaart is er een uitgebreide cava en cocktailkaart waar je namen terugvindt als Chococola (chocola, cola, rum, sinaasappel), Happy Bee (gin, honing, citroen, citroengras) en Tijm is on our side (vermouth, tijm, olijf, tonic).

Wat vond ik er van?

We begonnen met heerlijke cocktails. Ik ben begonnen (en geëindigd, want hij was flink sterk!) met de Cherry Up. Een cocktail met vermouth, maraschino, kers, soda en rum. Mijn tafelgenote had de Chococola. Deze cocktail had rum, sinaasappel, cola en cacoa. Heerlijk, maar behoorlijk sterk. Dus aan 1 hadden wij genoeg (helaas, want ze waren erg lekker).

Voorgerecht:

Nou ja, voorgerecht, het zijn natuurlijk allemaal kleine gerechtjes wat op de kaart staat, dus wat is het voorgerecht en wat is het hoofdgerecht? In ieder geval zijn we begonnen met een Tapas- en Antipastiplankje. Op dit tapasplankje lagen allemaal verschillende gerechtjes. Denk hierbij aan de klassieke Italiaanse en Spaanse gedroogde worsten, kazen en olijven, maar ook de Arancini, een Siciliaanse specialiteit met paddenstoelenrisotto en truffel. Verder gamba’s in knoflook en chili olie, gele bieten carpaccio en gepekelde zalm met een mousse van mierikswortel. Ook hadden we er gebakken brood met gepofte tomaat en knoflook bij. Een heerlijke variantie van Spaanse en Italiaanse producten en gerechtjes. Ik zeg er gelijk bij dat je niet het standaard tapas plankje krijgt. De gerechtjes zijn met zorg bereidt en hebben heerlijke authentieke smaken.

Gastrobar Aandacht Gastrobar Aandacht Gastrobar Aandacht
 

Hoofdgerecht:

Ik ben dol op producten als: zwezerik, coquilles, eendenlever en scheermesjes en ik kon dus ook mijn geluk niet op toen ik dat allemaal op de kaart zag staan. Ik heb ze besteld en ik zat vol verwachting op de gerechtjes te wachten. En het wachten was het meer dan waard. De zwezerik was heerlijk mals van binnen en krokant van buiten. De coquilles perfect gegaard (geserveerd met een compote van kweekpeer) en de schelpjes (waaronder dus de scheermesjes) waren verrukkelijk! De eendenlever (in laagjes afgewisseld met herten pastrami) had iets meer de authentieke eendenleversmaak mogen hebben, maar buiten dat was deze ook heerlijk. Ik verbaasde mij over de luxe, aparte en mooie gerechtjes. Deze zie je niet snel in een tapasbar.

Gastrobar Aandacht Gastrobar Aandacht Gastrobar Aandacht
 

Nagerecht:

Omdat we eigenlijk al vol zaten, maar toch nog een klein gaatje hadden voor het dessert besloten wij om een cheesecake te delen. Daar hebben wij een fout gemaakt, want de cheesecake was veels te lekker om te delen! Heerlijk romig, hoe een cheesecake moet zijn met een krokante bodem.

Mijn conclusie:

Een tapas restaurant die zich onderscheidt in heerlijke en bijzondere gerechten. Misschien een nadeel: we moesten wat langer wachten voordat we ons eerste gerecht kregen. Ik zeg er gelijk bij dat wij op een zaterdag waren gaan eten en dat het erg druk was. Dus ik vergeef het ze :-). De gerechtjes zagen er allemaal mooi en verfijnd uit. Ze krijgen van mij een dikke 8,5! Als je in Utrecht bent is dit zeker de moeite waard!

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie