geluidsysteem

Geluidsysteem: Van bagger geluid in je wagen, naar disco voor alle dagen!

Disco in je auto!

Ik heb sinds een jaartje een Toyota Aygo en boy oh boy, wat ben ik er blij mee, maar het geluid van een Aygo is echt bagger! Daar moest ik iets op verzinnen, want wie wil er nu niet een goed geluidsysteem in zijn of haar auto?

Toyota Aygo

Mijn trouwe stalen ros is mijn trots. Hij brengt mij van A naar B en verder, heeft mij nog niet in de steek gelaten en rijdt zuinig! Wat wil een mens nog meer zou je je afvragen?! Nou, een beter geluidsysteem misschien?! Niet iedereen vindt dit belangrijk, maar ik dus wel en die originele Aygo radio die er in zit is echt bagger. Het lijkt net of je in een koekblik met geluid rondrijdt. Daar moest iets aan gedaan worden!

geluidsysteem

Waar moet je zijn voor een goed geluidsysteem?

Ik ben eens gaan rond snuffelen op internet, maar ik als vrouw zijnde (and hate to admit it) heb dus echt totaal geen verstand van boxen, geluidsystemen, radio’s, draden en subwoofers. Dus alles wat ik tegen kwam was abracadabra voor mij. Oké, dus maar op zoek naar een specialist!

In mijn speurtocht kwam ik Autoshop de Tijger tegen uit Tilburg. Mooie website en goede resencies. Laat ik die maar eens mailen!

Niet veel later kreeg ik al een mailtje terug van Roy die mij vroeg naar mijn wensen voor oa de autoradio. Aan de hand daarvan heeft hij een selectie gemaakt van goede autoradio’s die binnen mijn budget passen. Daarnaast ook even gekeken voor een goed geluidsysteem die geschikt was voor mijn autootje.

De inbouw

Op een dinsdag gingen ik en mijn stalen ros op naar Tilburg om hem een make-over te geven. Eenmaal aangekomen werd ik gelijk vriendelijk ontvangen door Roy en zijn team inclusief hond. Na uitleg (wat ik nu allemaal al weer vergeten ben, was namelijk zeer technisch) heb ik gekozen voor een autoradio van JVC en een speakerset met subwoofer. Installeren maar!!! Nou, dat duurde wel even, maar ik kreeg lekker een kopje thee en ben maar aan mijn blog gaan werken. Je moet toch wat!

geluidsysteem

Het eindresultaat

Na luttele uren in spanning te hebben gezeten, was het dan eindelijk zo ver! Hij was dan toch echt klaar. Alles was ingebouwd en ingesteld. Even maar testen samen met Roy. Roy heeft het geluid gelijk voor mij ingesteld! Erg fijn, scheelt mij weer stress en woede!

geluidsysteem geluidsysteem geluidsysteem

En wat een verschil zeg!!! Wauw! Het lijkt net of je in de disco staat! Mooi helder geluid en je hoort een bass (van de subwoofer). Dat had ik nog niet eerder meegemaakt in mijn autootje!

In eerste instantie moet je niet gelijk het geluid mega hard zetten. Dit kan je boxen namelijk opblazen. De eerste 50 uur gewoon “normaal” volume! Maar dat was al een verademing!!!

De terugrit

Op de terugreis (ik moest een uurtje terug rijden) waren mijn stalen ros en ik, behoorlijk in onze sas! We hebben luidkeels meegeblerd met de muziek! Ook kan ik met deze radio handsfree bellen en muziek afspelen via mijn iPhone! Wat een luxe!

Ik ga weer even een rondje rijden mensen! Ik zeg: adieu!

Tags:
2 Reactie's
 • Marcel
  Geplaatst op 10:38h, 29 juli Beantwoorden

  Leuk! Zeker goed bedrijf! Goede keuze

  • Kiki
   Geplaatst op 10:13h, 02 augustus Beantwoorden

   Dank je. Zeer zeker een goed bedrijf!

Geef een reactie