gordijnen

De juiste gordijnen in de slaapkamer voor een perfecte nachtrust!

Nachtrust!

Ik heb je al wel eens verteld dat nachtrust, mega belangrijk is. Je lichaam herstelt zich van alle inspanningen en komt tot rust. Een goed matras en hoofdkussen is essentieel hierbij. Ook het comfort van je dekbedovertrek is van belang. Maar wat dacht je van je gordijnen? Er is enorm veel keus. Verduisterend of lichtdoorlatend, een hangend gordijn of een rolgordijn, lamellen of luxaflex? Waar kies je voor? Ik heb gekozen voor rolgordijnen, maar waarom?

Mijn oude gordijnen:

Toen ik bij mijn ex introk, hingen er van die “fantastische” donkerblauwe, zware, verduisterende gordijnen met een “geweldige” motiefje erin. Toen we uit elkaar gingen, had ik geen geld om nieuwe gordijnen te kopen, dus ze bleven hangen. Zoals je al wel merkt was ik “super blij” met de gordijnen. NOT!!

Inmiddels zaten er ‘weer’ vlekken in, bloedvlekken van alle muggen die er inmiddels op doodgeslagen waren en (ja, vraag mij ook niet hoe het kan) een grote kersenvlaai vlek! Daarnaast waren ze verschoten, erg donker, te zwaar in mijn kleine slaapkamer en de kleur is totaal niet mijn keus. Ook hangt het altijd voor de verwarming en in de winter stopte ik altijd de gordijnen erachter. Geen gezicht natuurlijk, dus tijd voor iets nieuws.

Ik zeg er gelijk bij dat ik helemaal vergeten ben om een foto te maken van die mooie blauwe gordijnen, zodat je ziet waar ik het over heb (ja, ik weet het, stom), maar ik denk dat je er wel een beeld bij heb.

Op zoek dus naar nieuwe gordijnen.

Mijn eisen waren in ieder geval: het moet niet voor de verwarming komen te hangen, mijn kamer moet er ruimtelijk lichter van worden, maar de gordijnen moeten wel verduisterend zijn.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor rolgordijnen. Na lang zoeken kwam ik een site tegen die mij wel aanstond. Dit was rolgordijnenexpert.nl. Ze hebben een enorme keus uit rolgordijnen van het merk Verano. Denk bv aan: verduisterend, transparant, duo en voor vochtige ruimtes. Daarnaast hebben ze alle mogelijke kleuren, prints en opties (denk hierbij bv aan verschillende ophangsystemen, of je de onderlat wel of niet bekleed wilt hebben, of je het contra rollend wilt en aan welke kant je de geleiding monteert). Maar het allerbeste komt nog: het wordt op maat gemaakt! En dat was voor mij een pré, omdat mijn ramen niet de standaard maat hebben.

rolgordijnenVoor het opmeten heb ik even de hulp ingeroepen van een buurman, omdat ik er niet helemaal uitkwam. Rolgordijnenexpert.nl heeft een goede meethandleiding online staan, maar omdat mijn ramen niet standaard zijn, wist ik het niet zeker.

Ik ben gegaan voor de verduisterende rolgordijnen in de kleur taupe met een standaard witte cassette/ophangsysteem, geen beklede onderlat, niet contra rollend en een kunststof ketting. Maten doorgegeven en afwachten maar.

Binnen een week had ik de gordijnen keurig in huis.

Het ophangen van de rolgordijnen:

De buurman nogmaals maar even ingeschakeld voor het ophangen! Tja, alleen ging mij dat dus echt niet lukken! Rolgordijnenexpert.nl heeft ook een handige montage handleiding online staan, waar we veel aan hebben gehad.

rolgordijnen

Na 1,5 uur, hingen de rolgordijnen op z’n plek en wat mij gelijk opviel was dat mijn kamer optisch echt een stuk ruimer was! De taupe kleur kwam meer tot z’n recht in mijn kamer en het oogde niet zo zwaar als de grote blauwe gordijnen die er eerst hingen.

Ik houd enorm van een donkere slaapkamer terwijl ik slaap. Daarom moest ik wel wennen aan het licht, omdat je toch wat openingen hebt bij een rolgordijn dan met een gordijn. Mijn kamer was meer verlicht in de ochtend dan anders. Inmiddels ben ik daar ook weer aan gewend.

Ik ben er super blij mee en mijn slaapkamer is met sprongen vooruit gegaan. Het is nu een oase van rust geworden.

Ik zeg: welterusten!

 

Tags:
4 Reactie's

Geef een reactie