high wine

High Wine: Zuipen of decadent proeven? Testen maar!

Wijnen

Onlangs was ik voor mijn vakantie in het beautifull Limburg. Wij verbleven in een het pracht kasteel: Bloemendal in Vaals en als je in zo’n mooie omgeving verblijft in een uber chique hotel, hoort daar natuurlijk een high wine bij!

High Wine:

Het concept bestaat al even en is afgekeken van de welbekende High Tea. Onder het genot van een klein hapje worden er mooie wijnen geschonken die je kunt proeven. Er is ook een variant op dit concept en dan ga je eigenlijk van bar/restaurant naar bar/restaurant om de verschillende wijnen te proberen (alleen vind ik zelf dat dit een beetje een veredelde kroegentocht is, niets mis mee natuurlijk, als je lekker wilt zuipen en lol hebben).

Wat vond ik van mijn High Wine?

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik echt GEEN wijn drinker ben. Ein-de-lijk lust ik sinds een paar maanden, Sauvignon Blanc (wel met een zoetje graag) en daar heb ik echt lang (lees: jaren) over moeten doen. Rode wijnen zijn nog een stapje te ver voor mij. Maar ik wilde graag een keer mooie wijnen proberen en dus hebben we een High Wine gedaan, maar dan wel op de decadente manier en niet de kroegentocht vorm.

Onze High Wine vond plaats in het uber chique en mooie kasteel: Bloemendal in Vaals. Dit hotel is een Van Der Valk, maar denk maar niet dat je de appelmoes met de kers krijgt of de welbekende schnitzel. Nope! Verwacht mooie gerechten, chique kamers en dat allemaal in een fantastisch historisch pand.

Het begon allemaal op een druilerige dag (ja, helaas bestond onze vakantie uit veel regen, maar dat mocht de pret niet drukken). Nadat we een autotocht hadden gemaakt, kwamen we aan in ons hotel en was er in de wijnbar een tafel voor ons gedekt waar wij aanschoven. We kregen 3 wijnen geserveerd met bijpassende gerechtjes.

high wine

Wijn numero uno:

Ik zeg er gelijk bij dat mijn wijnkennis reikt tot wit en rood. That’s it. Ga mij niet vragen van welke druif het is gemaakt, welke afdronk het heeft of hoeveel tannine erin zit (ja, dat woord ken ik dus sinds de high wine). Ik had wel aangegeven dat ik dus absoluut geen wijn drinker ben en dat ik voornamelijk van zoet houd. Daar gingen ze rekening mee houden.

Onze eerste wijn was een witte, een Pinot Gris uit Duitsland van Villa Wolf. Omdat die misschien wat heftig voor mij zou zijn hebben ze voor mij de Weiser Burgunder van Emil Bauer genomen. Bij de wijn werden tempura garnalen geserveerd. Mijn wijn vond ik inderdaad lekkerder dan de Pinot Gris.

high wine

En nu komt het verrassende: in combinatie met de garnalen vond ik mijn wijn minder lekker dan de Pinot Gris! De heftige nasmaak van de Pinot Gris werd in balans gebracht door de garnalen en dat deed mijn wijn van Emil Bauer, minder. Leuk om dat een keer zo te hebben ervaren.

Wijn numero duo:

Bij het volgende hapje, de gerookte zalm, kregen we een rosé. Ik wist dus niet dat een goede rosé eigenlijk flets van kleur moet zijn en niet te veel moet neigen naar de rode kant (weer wat geleerd). Voor ons hadden ze de Domaine de La Clapiere, Jalade uit Frankrijk genomen. Deze heeft dus een fletsere kleur en neigt meer naar de witte kleur. Omdat deze misschien wat heftig zou zijn hebben ze voor mij De Casta Rosado uit Spanje gekozen, omdat deze wat zoeter was. Nu vond ik ze in beide gevallen echt niet verkeerd, maar smaakte de Jalade echt beter bij de gerookte zalm dan mijn Rosado uit Spanje! Zo zie je maar weer wat wijn/spijs met elkaar doet!

high wine

Wijn numero tres:

De laatste wijn was een rode wijn, de No. 1 Willow Way uit Zuid Afrika. Ik houd dus echt niet van rode wijn, dus ik was benieuwd. Hierbij kregen we een plateau met vleeswaren geserveerd. Proeven maar. Ik was zeer verbaasd, want ik vond hem zowaar niet vies!!! Mijn gezicht vertrok niet, ik spuugde hem niet uit en hoefde er niet van te kokhalzen. Wow, dat was weer eens wat nieuws! Zou het dan zo zijn dat ik ook rode wijn kon gaan waarderen?

high wine

Wijn numero quatro:

Als afsluiter kregen we een dessertwijn: de Icardi, Suri Vigin, Piemonte Brachetto en mijn god wat was die lekker! We hadden er een dessert bij met rood fruit en ijs en dat smaakte geweldig bij elkaar. Ik zou bijna zeggen: doe mij maar een doosje!!!

high wine

Conclusie High Wine:

Ik vond het een leerzame, leuke, lekkere, maar vooral verrassende ervaring. Ik begin wijnen meer te waarderen en misschien komt er ooit een moment dat ik daadwerkelijk een rood wijntje bij mijn diner zal gaan bestellen. Wie weet?!

Heb jij wel eens een High Wine gedaan en wat vond jij ervan? Ik ben benieuwd!

 

Tags:
,
2 Reactie's

Geef een reactie