hokkaido

Hokkaido: Sushi eten zoals het moet! Authentieke smaken en vers bereide gerechten.

Sushi eten 2.0!

Ik ben een groot fan van sushi en jullie hebben al eens eerder kunnen lezen dat ik bij Hokkaido in Huizen ben wezen eten. Dit was al een aantal jaar terug en toen was ik dol enthousiast. Nu ben ik terug gegaan, maar ben ik nog steeds dolenthousiast of was dat van tijdelijke aard?

Hokkaido Huizen:

Het restaurant Hokkaido in Huizen wordt gerund door een echtpaar en hun zoon. Het echtpaar komt uit China en heeft in de loop der tijd kennis gemaakt met de Japanse keuken. Ze verbaasde zich over het feit dat het oosterse eten enorm verwesterd is. Dat vonden ze erg jammer en dat is ook de reden dat ze in 2009 dit restaurant zijn begonnen. Het echtpaar heeft veel passie voor lekker eten en daarbij verliezen ze de kwaliteit niet uit het oog. Zo kopen ze de beste ingrediënten in tegen steeds stijgende inkoopprijzen, maar de prijzen op de kaart blijven wel hetzelfde. Ook de gastvrijheid verklaart waarom dit restaurant een succes is. Daarbij is het ook mooi gesitueerd. Dit restaurant ligt namelijk aan het Gooimeer. Je kunt als het ware zo na je diner, het strand op lopen!

Maar is het nog steeds zo goed als toen?

Kan ik heel kort en krachtig over zijn: Ja!

Ik eet wel vaker sushi bij bijvoorbeeld all you can eat restaurants. Lekker, maar het smaakt allemaal hetzelfde, staat mega snel voor je neus (dus niet vers bereidt) en de bediening is vaak ruk (ze hoeven eigenlijk alleen maar alles op tafel te zetten, that’s it.).

Nu moet ik er wel bij zeggen dat de exterieur van Hokkaido er wat anders uit ziet dan je verwacht. Het heeft een beetje de schijn dat er een patatboer in zit, maar niets is minder waar.

hokkaido

Het is een klein en knus restaurantje dat eenvoudig is ingericht. Je gaat zitten aan houten tafeltjes die het benodigde bestek en servies op tafel hebben en that’s it. Het menu is mooi samengevat in een boekwerk, dat makkelijk te lezen is. Aan de hand daarvan hebben we allemaal lekker gerechten besteld en boy oh boy, wat was het weer lekker! Het staat niet snel voor je neus, maar dat komt omdat het ter plekken, vers wordt klaargemaakt. Met de bediening heb je ook meer contact en ze zijn enorm vriendelijk.

De gerechten:

De gerechten waren echt voortreffelijk! De Rainbow roll was goddelijk. Verschillende soorten vis in een kleurenpallet waar je u tegen zegt!

hokkaido hokkaido

De warme gerechten waren ook goed! Mooie rijke smaken en goede porties.

hokkaido

Nu hoor ik je zeggen: dit kost natuurlijk wel meer dan bij een all you can eat restaurant! Nou, dat heb je verkeerd. De uiteindelijke rekening is niet veel meer dan bij een all you can eat restaurant. Oke, daar kun je je ziek eten en is er geen limiet, maar bij Hokkaido eet je genoeg en wel met een kwaliteit en versheid die niet te evenaren is bij een all you can eat restaurant!

Wil je dus goed sushi eten? Authentieke smaken proeven? Vriendelijke bediening krijgen? Dan zou ik je (nog steeds) Hokkaido in Huizen aanraden!!

 

 

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie