hollands design

Een oer Hollands Design als cadeau of relatiegeschenk is toch wat iedereen wilt?!

Oer-Hollands Design!!

Wat hebben wij toch een mooi landje! Fantastisch landschap, mooie architectuur, te gekke kunst en dan heb ik het nog niet over de ontwerpers die ons koude kikkerlandje voortbrengt. Oer Hollands Design is booming, vooral als bijvoorbeeld een relatiegeschenk. Want wie zit er nu nog te wachten op een fles wijn (ook lekker hoor, maar oh zo cliché!) of een boekenbon?! Be creatief en ik help je een handje met tips!

Wie zijn Holland Design & Gifts?

Kort gezegd is het eigenlijk een platform voor de Nederlandse Designer! Deze webshop is gespecialiseerd om de Hollandse Designers een spreekbuis te geven, wereldwijd, en dat lukt ze aardig. Ze leggen de focus op home and living en sieraden van hoge kwaliteit. Het gaat om Nederlandse Designers die in Nederland wonen of hebben gewoond. Zo zul je dus ook producten aantreffen van designers die niet meer in Nederland wonen, maar wel een connectie hebben met ons landje. Je vindt in de webshop een unieke mix van producten, materialen en stylen die je inspireren om buiten de lijntjes te gaan denken.

Waarom Hollands Design?

Ik vind het erg belangrijk om ons koude kikkerlandje in de spotlights te zetten. We hebben namelijk zoveel te bieden, maar weten het soms niet. En wat is er mooier dan de Hollandse ondernemers te steunen (geef dus eens een uniek Hollands relatiegeschenk!)?! I don’t know! Ik ben een enorm fan van Nederlands design. Denk bijvoorbeeld aan Jasmin Djerzic, geboren in Sarajevo (Bosnie) en gevlucht naar Nederland in 1992. Hier de kunstacademie gevolgd waardoor hij nu de meest mooie producten maakt! Hij laat zich inspireren door speelgoed en wil met zijn designs speelsheid terug brengen in het leven van volwassenen. Maar alles wel met een functie! Verwondering is zijn thema!

Jasmin Djerzic

Nog zo’n top ontwerper is Pols Potten! Opgericht in Amsterdam in 1986, dus al van de oude garde! Subtiel, vernieuwend en onconventioneel! Wat dacht je van deze set met bekers? De freedom birds!? Te gek toch?! Die humoristische twist die ze verwerken in hun producten zijn echt uniek!

Wat is mijn uiteindelijke keuze geworden?

Ik kwam deze Wall of Flame tegen van Frederik Roije. Frederik is afgestudeerd aan de Design Academie in Eindhoven in 2001 en toen begon het. Hij heeft een unieke kijk op de werkelijkheid en gaat daarmee soms aan de haal. Eigenzinnige ontwerpen die in elk interieur niet zullen misstaan! Daarnaast heeft hij al verschillende prijzen op zijn naam staan zoals de ELLE Decoration Design Talent Award en een Dutch Design Award! Eentje dus om in de gaten te houden!

De Wall of Flame is eigenlijk een metalen buis die uit de muur lijkt te komen, waarin je een kaars kunt steken voor een sfeervol lichtje aan je muur. De Wall of Flame is te verkrijgen in verschillende kleuren en maten, zodat ze goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. Je maakt zo je eigen Wall of Flame!

hollands design

Ik heb wel gebruik gemaakt van aluminiumfolie, omdat de kaarsen te klein waren en naar beneden gleden, waardoor je (vooral bij de large variant) alleen nog maar een klein kopje van de kaars boven de standaard uit zag steken. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Verder is de prijs ook fijn (voor de kleine variant betaal je €29), dus ideaal om cadeau te geven of als relatiegeschenk!! Goed idee of niet?! Deze top tip krijg je (geheel gratis) van mij!

Be creative, be bold, buy Dutch Design!

p.s. ik zie wel een patroon: ik houd blijkbaar van kaarsen 🙂

 

1Reactie

Geef een reactie