Huis de Wiers: Oesters, eendenborst, varken aan het spit, truffelrisotto en nog meer genieten!!

Genieten op een mooie zondagmiddag

1 keer in het jaar organiseert Huis de Wiers in Nieuwegein (Vreeswijk) een proeverij om het begin van de zomer in te luiden in samenwerking met verschillende lokale ondernemers.

Wat is Huis de Wiers?

Huis de Wiers is gevestigd in de kelder van de in 1654 gebouwde ridderwoning van Willem Ploos van Amstel. In 1947 wordt het gebouw helaas gesloopt, waarbij alleen de kelders van het huis blijven bestaan. Gelukkig koopt in 2004 architect Jaco D. de Visser de grond en wordt er in samenspraak met de gemeente Nieuwegein een nieuw complex gebouwd dat nu nog steeds dienst doet als atelierruimte en kantoor. Maar onderin de kelders vindt je nog de oude historie uit vervlogen tijden en daar is Restaurant Huis de Wiers verrezen uit de as. Arco Prijn (chef) en Sanne van den Tempel zijn de gelukkige eigenaren van dit mooie restaurant. Daarnaast zorgt Sanne van der Eerden voor de beste wijnen bij jouw gerechten.

huis de wiers

Proeven bij Huis de Wiers:

Afgelopen 21 mei was het zo ver, de Huis de Wiers proeverij. De aftrap van een mooie zomer wat in het verschiet ligt!

Hoe werkt het?

Je betaald €15 bij binnenkomst en dan is het alleen maar genieten van de proeverijen die de lokale ondernemers voor je hebben bereidt!

Bij binnenkomst in de prachtig gerestaureerde kelder bevindt zich de bar, waar je kon genieten van een heerlijke kop koffie, gemaakt door de barrista. Daarna begeef je je naar de heerlijke tuin aan het water met terras, daar bevinden zich verschillende kraampjes waar de lokale ondernemers hun verrassende en heerlijke gerechtjes hebben klaarstaan om te proeven. Hoe vaak je langs de kraampjes gaat is aan jouw, zolang je maar geniet met een hoofdletter G!

Elk jaar weer wordt het uitgebreider. Bijvoorbeeld dit jaar hadden ze een heel varken aan het spit. Een waar spektakel voor de culinaire liefhebber.

huis de wiers

Ondernemers:

Zuccotto uit IJsselstein was aanwezig met heerlijke bonbons. De bonbon met zoete aardappel is zeker een aanrader!

zuccotto
 

Onder het genot van een glaasje wijn van Wijnhuis Zuid kwam je de middag wel door.

wijnhuis zuid
 

Huis de Wiers had zelf ook de nodige gerechtjes klaar gemaakt. De truffelrisotto was echt een top gerechtje, maar de oesters met rode ui, de tonijn met rivierkreeft vulling en de asperge met parmaham waren zeker ook in trek!

huis de wiers huis de wiers
 

Op de speciale vuurkorf/bbq werden heerlijke eendenborst gerechtjes klaar gemaakt. Wat een traktatie!

huis de wiers
 

Ook de worsten en kaasjes van Lindenhoff kregen gretig aftrek (het varken op het spit was ook van Lindenhoff).

lindenhoff lindenhoff
 

Driessen verzorgde de warme gerechtjes zoals mini hamburgers en lekker gekruide worst.

driessen

Huis de Wiers
 

Bij Bierbrouwerij de Leckere kon je de lokaal gemaakte biertjes proeven.

de leckere
 

Ook aan de kinderen was gedacht. Een springkussen, een clown, de nodige lekkernijen om ze stil te houden en de ranja vloeide rijkelijk.

Wat vond ik van de proeverij?

Een heerlijke kennismaking met de lokale ondernemers. De gerechtjes waren verrukkelijk, de sfeer was fantastisch en dit alles afgetopt met live muziek van Jet Stam. Zonnetje erbij en genieten met een hoofdletter G! Ben je volgend jaar in de buurt? Kom dan zeker langs op de terrasopening, maar natuurlijk kun je ook elke dag van de week dineren bij Huis de Wiers! Maak kennis met Nieuwegein op culinair niveau en laat je verrassen!

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie