IJsselstein

Het ruige IJsselstein. The place to be of een spookstad?

Het ruige IJsselstein

Sinds 10 jaar woon ik in IJsselstein (oa bekend van DE grootste kerstboom ter wereld, te zien vanaf de A2). Heerlijk midden in het land, klein maar fijn stadje, oud centrum, leuke plekjes aan het water en vriendelijke mensen.

Is IJsselstein the place to be?

Het is geen enorm grootte stad, maar dat geeft niet. Mij zul je ook niet zo snel zien wonen in een Utrecht, Den Haag, Haarlem etc. Ik vind dit te massaal, druk en altijd een crime met parkeren. Geef mij maar de “voorsteden”. Ik woon er dus met veel plezier.

Maar heeft IJsselstein nog meer te bieden dan de leuke historische gebouwen, plekjes, parken en grachten? Het antwoord is JA! En ik ga je vertellen wat.

Kroegentocht:

IJsselstein heeft als eerste een straat (de Voorstraat) met allemaal leuke kroegen, bars en dance cafés. Denk aan ’t Karrad, Bakkers en de Stee.

Verder is IJsselstein Carnavalsminded! het wordt groots aangepakt met een kinderdag, optocht, speciale evenementen etc. En dat voor 5 dagen lang! Ik was nooit van de Carnaval, maar sinds 2 jaar ga ik mee en het bevalt mij prima!

Maar dat is nog niet alles. IJsselstein heeft een buiten podium waar veel op wordt georganiseerd. De Kermis en het circus staan er altijd. Maar er wordt jaarlijks ook een podium feest georganiseerd onder de naam: “het podium festival” (hoe kan het ook anders!). Dit gebeurt altijd in de maand Juni. Artiesten als Nick & Simon, Tony Star, André hazes Jr. en Crazy Pianos zijn vaak van de partij.

Maar ja, dat is in de zomer, wat te doen in de winter. Ach dan vieren ze gewoon het “winterpodium festival” (aan originaliteit, geen gebrek!) of “meesters van toen”. Dit wordt niet buiten gehouden, maar in de lokale sporthal (datum 2015 was 7 november). Ik was dit jaar uitgenodigd en ik zal jullie vertellen wat ik ervan vond!

IJsselstein

Winterpodium festival:

Het begon om 19.30 uur. Tja, je zou zeggen, wat is dat voor een tijd maar het feest wordt gehouden in een sporthal dat in een woonwijk staat, dus 5 uur ’s ochtens dronken en lallende mensen in je tuin, daar zullen de buurtbewoners niet blij mee zijn.

Wij waren er om 21.00 uur. Tot mijn verbazing was de leeftijd 40+. Ik had dat niet verwacht (ik moet eerlijk zeggen, dat ik niet wist van wat ik ervan moest verwachten hoor!). Dus de muziek was er ook naar. Ik dacht bij de meester van toen aan bv DJ Paul Elstak, Scooter etc. Lekkere happy hardcore etc. Even uit mijn bolletje gaan op die gouwe oude uit mijn tijd. Maar niets was minder waar. Nummers als Everybody’s Free van Rozalla, galmde uit de speakers. Gerard Ekdom praatte de avond aan elkaar.

Gerard Ekdom podium Festival IJsselstein

Nu denk je: wauw, die heeft een bagger avond gehad, maar niets is minder waar. Ik heb een top avond gehad! De mensen waren gezellig, de sfeer was super en de muziek was leuk! Ik heb mij prima vermaakt!

Tip voor de Plus:

Alleen heb ik nog 1 tip: dit event wordt gesponsord door de PLUS. Dan denk je dat er genoeg te drinken is. Dat is ook zo, maar lieve PLUS: rode Wodka, Red Bull, smaakt niet naar bocht!!! Volgende keer echte rode Wodka en Red Bull nemen en jullie hebben er nog een plus puntje bij (om maar even in de termen van de sponsor te blijven)!

Wil je meer weten en op de hoogte blijven van de evenementen van het Podium? Volg ze dan op Facebook. Daar komt oa de line-up te staan en waar je kaartjes kunt kopen. Ik ben weer van de partij op het “zomer podium festival” in Juni! Zie ik jullie daar dan ook? Maken we er een leuk feestje van!

foto’s van: Peter Vos Fotografie en RTV 9.
Tags:
2 Reactie's
 • Neelke | The Dutch Chronicles
  Geplaatst op 12:53h, 18 november Beantwoorden

  Aaah dus af en toe is het dus best gezellig in IJsselstein ;), klinkt als een leuk feestje.

  • Kiki
   Geplaatst op 13:17h, 18 november Beantwoorden

   ja, best wel 😉

   in juni is het buiten podiumfestival er weer. zeker een tip om er heen te gaan!

Geef een reactie