inktpot

De Inktpot, het enige wat je nodig hebt is een naald en een pot inkt!!!

De Inktpot.

De Inktpot zit in Driebergen. De eigenaresse is Renate de Bruijn en onder het genot van een kopje thee hebben we gezellig zitten praten over haar en de inktpot. Dit wil ik graag met jullie delen, zodat jullie ook kennis met haar kunnen maken.

Wie is Renate de Bruijn?

Toen Renate 25 jaar was kreeg ze van haar tweelingzus een tatoeage. Hier was ze enorm blij mee en al snel volgde er meer. In die tijd heeft ze ook de grafische opleiding gedaan en kwam ze er achter dat ze een passie had met alles wat te maken heeft met kunst. 8 jaar geleden (Renate is nu 37) is ze in de leer gegaan bij een vriendin die een tattoo shop had. Daar heeft ze de kneepjes van het vak geleerd en kan deze nu volop toepassen. Ze heeft een passie voor het vak en dat straalt ze uit. Dat maakt haar uniek! Haar stijl van tatoeëren is: fijn en strak. Maar is van alle markten thuis. Ze vindt het vooral leuk om tatoeages te zetten met een betekenis. Maar ze heeft ook wel haar beperkingen. Zo zet ze niet op geslachtsdelen en piercen doet ze ook niet.

Tatoeëren en kunst:

Maar haar passie is niet alleen terug te vinden in de tattoo kunst. Zo ontdekte ze ook haar liefde voor fotografie, schilderen en glasgraveren (een foto op glas graveren, dit heeft ze zichzelf aangeleerd dmv het tatoeëren). Vooral het fotograferen van wild life en gebouwen is een uitlaatklep voor haar. Maar ook portretten en evenementen zijn haar niet vies. Er zit nog meer in de pijpleiding, maar daarover in de toekomst meer. 21 Maart is ze oa te bewonderen in een expositie in Zweeloo.

inktpot
inktpot

Vooroordelen:

Renate ondervindt vaak het vooroordeel van de tatoeage. Zo werd ze bijvoorbeeld niet gedag gezegd of zelfs totaal genegeerd. Vroeger vond ze het moeilijk, maar nu gaat ze er anders mee om. Mensen oordelen toch wel. Ze heeft zich er bij neergelegd en heeft daarmee haar rust gevonden. Mijn conclusie over Renate: Kijk eens verder dan die tatoeages, want achter die tekeningen schuilt een super aardige vrouw die je gelijk in je hart sluit.

Hygiëne:

Bij Renate staat hygiëne voorop. Ze voldoet aan alle door de GGD vastgelegde regels zoals de wegwerphanddoeken, de ‘no touch’ kraan, de gesteriliseerde en verpakte apparatuur, de goedgekeurde handschoenen die vervangen worden als er iets anders aangeraakt wordt dan het tatoeëer apparaat en zelfs de inkt voldoet aan alle strenge eisen die gecontroleerd worden door de Voedsel en Waren Autoriteit. Als je naar een tattoo shop gaat, let hier dan op! Want dit is enorm belangrijk! Kijk of ze een vergunning hebben die goedgekeurd is door de GGD.

inktpot

De Inktpot:

Als je een afspraak gaat maken bij Renate, moet je via de website een aanbetaling doen van €50 (te betalen via I-Deal). Dit omdat er mensen zijn die niet komen opdagen voor een afspraak terwijl de tijd wel is gereserveerd. Dit bedrag wordt later verrekend voor de ontwerp/tatoeëerkosten. Je kunt je laten tatoeëren op afspraak. Dit kan zelfs op zon – en feestdagen. Alles is mogelijk, mits in overleg. Mocht je vragen hebben of advies willen, ook dan is Renate eigenlijk altijd wel bereikbaar (op natuurlijk wel de schappelijke tijden). Haar mobiele nummer staat op de site. Ze neemt alle tijd voor je zodat je tevreden bent over het ontwerp en het uiteindelijke resultaat (je kunt natuurlijk ook zelf een ontwerp aandragen). Een paar tips van Renate zijn oa: pas op als je ongesteld bent, dan kan je sneller licht worden in je hoofd tijdens het tatoeëren en zwangere vrouwen worden afgeraden om te tatoeëren ivm dat het schadelijk kan zijn voor de foetus. Lees hier alle hygiënerichtlijnen die door het Ministerie van Volksgezondheid zijn vastgesteld.

inktpot
Haar toekomstplannen: ze wilt graag een eigen atelier waarbij tatoeëren centraal staat. Maar waarbij er genoeg ruimte is voor haar andere passies zoals fotograferen, schilderen en glasgraveren.

Algemene informatie:

Naam: Renate de Bruijn
Tattooshop: De Inktpot
Plaats: Driebergen
Website: www.deinktpot.com

2 Reactie's

Geef een reactie