Jack's Art

Gooien met verf bij Jack’s Art in Apeldoorn.

Jack’s Art.

Van mijn lieve vriendinnetje kreeg ik een workshop schilderen bij Jack’s Art in Apeldoorn. Maar wat vond ik er eigenlijk van?

Ik ben gek op schilderen! En dan niet dat ieniemienie, pietepeutelige werk, maar lekker gooien, kwakken, smeren en vies worden. Ja, erg leuk, maar om dat te doen in mijn kleine appartementje, Nuh, geen optie! Of ik moet elke keer mijn muren opnieuw willen behangen!

Mijn vriendin kwam met een workshop schilderen bij Jack’s Art en ik was gelijk in mijn nopjes, want daar mag je gooien met verf en lekker vies worden!

Jack's Art

Wat is Jack’s Art?

Jack Liemburg is de eigenaar/kunstenaar van Jack’s Art die een unieke kunstbeleving biedt aan iedereen die maar eens een keer los wilt gaan. Hij combineert vaak fotografie met schildertechnieken die een passie uitstralen en op het randje van rebels hangen. Zijn inspiratie haalt hij overal vandaan. Van bijzondere ontmoetingen, reizen en muziek. Hij heeft niet alleen bekendheid verworven in Nederland, maar is ook te zien in Moskou, Istanbul, Keulen en Ibiza (om maar een paar steden op te noemen). Om de maatschappij kennis te laten maken met kunst, biedt Jack’s Art workshops aan waarin iedereen een eigen (in Jack-stijl) kunstwerk kan maken. Je kunt er als particulier heen, maar het is ook toegankelijk voor bedrijven en zakelijke events.

Jack's Art

Atelier:

In het atelier dat 800 m2 groot is, kun je aan de slag met je eigen schildersdoek. Eerst toont Jack wat de mogelijkheden zijn en maakt een schilderij tijdens deze uitleg. Zijn voornaamste motto is dan wel: laat je gaan en don’t hold back! Dan ga je zelf aan de slag. De workshop duurt 2 uur.

De workshop:

Op naar Apeldoorn. We hadden er zin in. Toen we eraan kwamen, werden we opgewacht in een grote loods waarvan de vloer 1 groot kunstwerk was. Overal waar je keek hingen en lagen kunstwerken van Jack en van andere workshops fanaten. Tip numero uno: neem oude kleding mee voor tijdens de workshop! Nadat we ons omgekleed hadden kregen we eerst een uitleg over wat je kon gaan doen. Jack liet zien dat je je lekker moest laten gaan. Gooi al je gevoel erin! Dat deed hij dus ook en de mensen op de eerste rij kregen al de benodigde verfspatten over zich heen. Na deze uitleg ging je zelf aan de slag. Je doek leg je op de (kunstzinnige) grond en de verfrollers en bussen stonden al klaar. En Actie!

Ik ging er vol overgave in en wilde eigenlijk wel een schilderij maken van mijn blognaam. Ik ben gek op de kleuren: rood, oranje en geel en dat was dan ook het eerste wat ik pakte. Mijn vriendin ging voor de kleuren: paars, roze, geel en blauw. In eerste instantie sta je even te kijken: en wat nu? Maar als je eenmaal de eerste veeg op het doek hebt staan, gaat het vanzelf. Ik ben lekker gaan gooien, kwakken en smeren. De kunst is om op tijd te stoppen en niet door blijven gaan. Je kunt het dan eigenlijk alleen maar gaan verpesten. Ik heb aan Jack gevraagd of hij mijn blognaam erin wilde zetten. Mijn eigen handschrift vond ik daar niet geschikt voor. Het uiteindelijke resultaat is (vind ik) echt leuk geworden.

Jack's Art

Mijn vriendin vond het in eerste instantie ook wel raar en wist niet goed waar en hoe ze moest beginnen. maar uiteindelijk ging zij ook los en is dat schilderij ook goed uit de (spreekwoordelijke) verf gekomen!

Jack's Art

Vieze voeten:

Dan komt nu gelijk tip numero dos: trek wel schoenen aan! Wij hadden het idee om het op sokken te gaan doen en niet extra een paar schoenen mee te nemen. Geen goed idee! Mijn sokken waren een waar kunstwerk geworden, maar mijn voeten ook. De verf was gewoon door de sokken heen gesijpeld! Nadien hebben we zitten te boenen op onze voeten. Twee dagen later zag ik nog de blauwe verf tussen mijn tenen zitten!

Jack's Art

De doeken waren natuurlijk nog zeiknat van de verf, dus die konden we niet meenemen. Geen probleem want er is ook nog de optie dat je de doeken kunt ophalen in het atelier op woensdagavond van 19.00 t/m 21.00 uur en op zondagmiddag van 12.00 t/m 16.00 uur (op te halen tot een maand na jouw workshop).

Al met al een leuke workshop! We hebben de grootste lol gehad, het was heerlijk om me weer eens lekker uit te leven op een schildersdoek en hierdoor heb ik weer de smaak te pakken. Helaas heb ik de ruimte er niet voor, maar ik ga wel op zoek naar een ruimte bij mij in de buurt waar ik misschien wat kan gaan klooien, gooien en kwakken

Ben jij niet bang om vies te worden, wil je je creatieve ik ontdekken en lekker met verf smijten? Ga dan zeker een keer langs bij Jack’s Art!

Tags:
,
4 Reactie's
 • FabianGijze
  Geplaatst op 21:15h, 05 juni Beantwoorden

  Wat ziet dit er leuk uit. Zelf heb ik niet zo veel met verven, maar voor dit zou ik wel een uitzondering maken. Vroeger deed ik dit als kind ook wel eens, maar dan kreeg ik boze ouders op mijn dak 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 09:48h, 06 juni Beantwoorden

   Ja, daar zullen ze inderdaad niet blij mee zijn geweest. Maar hier kun je weer kind zijn en je krijgt geen boze ouders op je dak! 😉

 • Noescha
  Geplaatst op 17:10h, 06 juni Beantwoorden

  Het was een super leuke en creatieve middag Kiki! Een echte aanrader!

  • Kiki
   Geplaatst op 20:05h, 07 juni Beantwoorden

   en jij bedankt voor de leuke dag mop! xxx

Geef een reactie