jani

Een keer wat anders met mijn haar. Maar wat en hoe en vooral: waar? Jani heeft het antwoord!

Kleuren maar!!

Ik wil al enige tijd wat anders met mijn haar en dan heb ik het over die verrekte zwarte kleur, dat ik zo zat ben. Een keer wat anders. Maar ja, de ham vraag is dan natuurlijk: wat wil ik, en waar laat ik het doen? Jani Hair in Alkmaar heeft mijn coupe onder handen genomen.

Wie is Jani (Hair)?

Achter deze kapsalon zit de Davines National Master Trainer: Jani Beemster. Een man met passie voor zijn vak. Laat hem maar gewoon lekker zijn gang gaan met jouw haar en het komt goed! Hij heeft oog voor detail en is een master in zijn vak! In zijn salon werken vakbekwame kappers en kleurspecialisten. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor ontspannende en huidverbeterende gezicht- en lichaamsbehandelingen. Bij het betreden van de salon komt je een warme en gezellige sfeer tegemoet. De salon is intiem ingericht, waarbij gebruikt gemaakt wordt van verschillende ruimtes: Beneden is er ruimte om te knippen, boven is de ruimte voor het kleuren. Jani werkt met de producten van Davines (daarover later meer). Hij is daarnaast ook Master Trainer voor dit merk en je kunt hem vinden op vele podia bij verschillende hoogstaande kappersevenementen.

Maar wat te doen met mijn haar?

Tja, ik heb het al eeuwen zwart gekleurd. Mijn eigen haar is dat lelijke zout en peper bruin. Een kleur waar je nu niet echt vrolijk van wordt. Ik gooi er zelf altijd zwarte verf in. Dit doe ik al vanaf mijn 15de. Natuurlijk heb ik ook andere kleuren erin gehad (bruin, donkerrood etc), maar de laatste jaren was het voornamelijk zwart. Lekker makkelijk en ik vond het mooi. Tot nu toe. Op internet kwam ik de meest mooie creaties tegen. Grany grey, holographic hair, roze goud etc etc. Het laatste sprak mij het meeste aan. Ik ben al wat ouder (dit jaar wordt ik 40 O.M.G.!!) en een unicorn coupe is niet meer weggelegd voor mij. Het moest sophisticated zijn, maar wel anders en daar hielpen Jani en de kleurspecialiste Sabine Duijneveld mij bij. Advies van specialisten is erg belangrijk, dus kom maar op!

Ik kwam met wat voorbeelden aan, wat ik mooi vond. Gelijk werd mij verteld dat het belangrijk is om een mooie warme toon te kiezen voor mijn haar. Roze goud was zeker geschikt. Me happy!!! Ook de oranje tinten vond ik erg mooi. Dus aan de slag.

Het kleuren:

Je moet wel even geduld hebben voor een mooie coupe. Maar dan heb je ook wat. Ze begonnen met mijn uitgroei. Dit moest een warme toon krijgen en daarbij hebben we gekozen voor een donkere kleur met een paarse/rode gloed erin. Dat was eigenlijk zo gepiept.

Op naar het ontkleuren en dat had wel wat voeten in de aarde. Mijn haar is al jaren door mezelf gekleurd en dat is dus op een huis, tuin en keukenmanier gegaan. Je begrijpt waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Nu er een pro naar keek, moest er echt wel wat onder handen worden genomen. Het inzetten van het “onkleurspul” (ik als leek weet natuurlijk niet hoe dat allemaal heet in kapperstaal) duurde langer. Maar de tijd ging razendsnel voorbij omdat Sabine en ik lekker aan het kletsen waren over koetjes en kalfjes en haar. Na een klein half uurtje intrekken: Uitspoelen maar! O.M.G. I am a blond chick!! Oke, oke, niet geheel blond, maar het was echt wel raar om het te zien. Als dat maar goed komt?!

jani jani
 

Nu de kleuren erin. Kleuren ja, je leest het goed. In totaal gingen er 6 kleuren in van paars en beige tot oranje en roze.

jani
 

Wauw, wat was dat spannend!! Natuurlijk na het kleuren, nam Jani mijn haar onder handen en werd het goed in model geknipt en geföhnd!! Terwijl hij met mijn haar bezig was zag ik mezelf worden omgetoverd tot een Glamour model. Nou, mijn haar dan he! De rest praten we maar even niet over. Wat ik aan wil geven: wat een talent, wat een passie en wat een vakman!!

En nu ben je natuurlijk benieuwd naar het resultaat! Zie hier:

 

jani

Voor

 

jani

Na

 

jani

Na

 

Conclusie:

Zeer zeker super happy mee. Het is wat meer naar het oranje toe dan ik had verwacht. Misschien wat meer paars en roze tinten erin, de volgende keer, maar ik ben happy de pappy!! Mijn haar is ook echt mooi geknipt. Ein-de-lijk!!! Ik heb er wel even voor moeten zitten, maar dan heb je ook wat!!!

Nu mijn haar een flinke optater heeft gehad met het ontkleuren, is het van “levens”belang dat ik mijn haar goed ga onderhouden en verzorgen. Producten van Davines gaan mij daarbij helpen, maar daarover later meer.

Thanks to: Jani Beemster en Sabine Duijneveld!!!

Tags:
5 Reactie's

Geef een reactie