Jasmin Djerzic

Op hoge poten met de Long Legs van Jasmin Djerzic.

De Lange Poten.

Jullie weten inmiddels wel dat ik dol ben op design met een twist, maar nu heb ik een designer gevonden waar ik echt helemaal verliefd op ben (op zijn ontwerpen dan he!): Jasmin Djerzic!

Wie is Jasmin Djerzic:

Maar wie is deze ontwerper nu eigenlijk? Jasmin is geboren in Sarajevo, Bosnië in 1983 en vluchtte in 1992 naar Nederland. Omdat er in 1992 een burgeroorlog uitbrak in Bosnië, moest Jasmin wel vluchten. samen met zijn moeder en zus zijn ze eerst naar Servië gevlucht. Daarna naar Turkije om uiteindelijk in Nederland terecht te komen. Dit omdat de kinderen hier naar school konden. Dit was in Turkije niet mogelijk. Na een half jaar in een vluchtelingenkamp te hebben gezeten kregen ze een huis in Oosterhout toegewezen waar ze samen met een andere familie een bestaan konden opbouwen. Na de oorlog is de vader van Jasmin ook naar Nederland gekomen. Een reis waar je dus kippenvel van krijgt en dan niet in de positieve zin! In Nederland ging Jasmin naar de kunstacademie in Breda waar hij in 2011 afstudeerde. Dit was het begin van Jasmin Djerzic Designs!

Hij laat zich inspireren door speelgoed en wil met zijn designs speelsheid terug brengen in het leven van volwassenen. Maar alles wel met een functie! Verwondering is zijn thema!

Zijn eerste collectie heet: The Suprising Friends. Deze collectie bestaat uit woonaccessoires in de vorm van dieren en mensen. Denk bijvoorbeeld aan vogels, “superhelden” en badeendjes. Maar dan wel in een onverwachte vorm! Superhelden die een vaas proberen recht te houden, een reiger met een lamp in zijn bek en vogelpoten als kandelaars. Verrassend en speels! Alles is (hand) gemaakt van keramiek of kunsthars.

De Flying Dutchman (zie foto hieronder) staat ook nog erg hoog op mijn wishlist net als de Superhero vaas. Maar daarvoor moet ik nog even sparen!

Jasmin Djerzic
 

Long Legs Gold:

Waar ik onder andere gelijk verliefd op ben geworden zijn de Long Legs Gold. Deze lange vogelpoten zijn gemaakt van kunsthars en goud gekleurd. Ook heb je ze in de kleur: oranje en zwart/geel. Echte eyecatchers, vooral op mijn witte eetkamertafel! Dat steekt lekker af en de poten vallen op! Ze zijn 29 cm hoog (excl kaars) en kosten €39 voor twee poten. Let wel op dat de levertijd twee weken is ivm handgemaakt.

Jasmin Djerzic Jasmin Djerzic
 

Wat vind ik van de Long Legs Cold?

Ik kreeg ze binnen en ze waren mooi en stevig verpakt. Wat ik erg prettig vond is dat de kaarsen er al bij zaten! Een groot pluspunt, omdat je niet gelijk naar de winkel hoeft om kaarsen te halen. Scheelt weer frustratie! De poten voelde lichter aan dan ik dacht. Ik heb ze op mijn witte eettafel gezet. Dat goud steekt mooi af tegen het wit van de eettafel. Ik vind ze fantastisch! Het is eigenlijk een kitscherig kunstobject. Of mag ik dat niet zeggen?! Al met al vind ik het echt een verrassend object. Inderdaad een eyecatcher, want ik heb al meerder complimenten gekregen over de poten!

Jasmin Djerzic
 

2 Reactie's

Geef een reactie