laura bin

In evenwicht met de Rising Balance kandelaar by Laura Bin. Dutch Design to the max!

In Evenwicht

Ja, ik heb er weer 1 gevonden: een Dutch Designlabel die ik even in de spotlights wil zetten: Laura Bin met de Rising Balance kandelaar.

Wie is Laura Bin?

De Amsterdamse ontwerpers Laura Klinkenberg en Bin Xu hebben hun krachten gebundeld in een Dutch Designlabel: Laura Bin. Dit designduo wil toegankelijke producten ontwerpen met interactie tussen verschillende elementen. Er is veel tijd gestoken in het ontwerpproces, maar uiteindelijk is daar de Rising Balance kandelaar ontstaan.

Rising Balance Candleholder:

Deze kandelaar geeft de balans (het evenwicht) tussen twee elementen weer: aarde en vuur. De zwarte steen is gemaakt van basalt (een vulkanisch gesteente) en staat voor het element aarde. Aan de andere kant heb je (hoe kan het ook anders) een waxinelichtje, dat staat voor het element: vuur. Als je er een nieuw waxinelichtje in de houder doet, zal het vuur element zwaarder zijn en op de grond blijven staan, waarbij de zwarte steen in de lucht “zweeft”. Naarmate het waxinelichtje opbrandt, zakt de zwarte steen en stijgt het waxinelichthoudertje. Helemaal opgebrandt, hangt de zwarte steen vlak boven de voet van de kandelaar en zweeft het waxinelichtje in de lucht. Zo is de cirkel weer rond, is alles in balans en kan het proces weer opnieuw beginnen. In deze video zie je precies hoe het werkt!

Rising Balance kandelaar Rising Balance kandelaar

Quote: “De Rising Balance kandelaar bestaat uit de elementen aarde en vuur en maakt tijd zichtbaar. Het licht en de steen vormen een groot contrast. Licht gaat enorm snel, steen kost miljoenen jaren om te ontstaan. In de Rising Balance kandelaar zijn aarde en vuur met elkaar in balans. Net als in de natuur. Ze geven rust en verbinden ons met ruimte en tijd.”

Materialen:

De kandelaar is gemaakt van messing, dat zorgvuldig met de hand is gevouwen. De zwarte steen is dus van basalt wat een vulkanisch gesteente is. Deze kandelaar is te koop voor €85 exclusief verzendkosten.

Conclusie Rising Balance Candleholder:

De balans tussen aarde en vuur vind ik erg mooi weergegeven. De kandelaar is (wanneer er een waxinelichtje in brandt) in beweging (het kaarsje stijgt op na een aantal uur) en dat vind ik een spannend detail. Dat geeft het geheel net dat extra’s wat je in andere waxinelichthouders niet terug vindt.

Rising Balance kandelaar

Een eyecatcher voor in je interieur! Wat maken wij Nederlanders toch mooie dingen, daar mogen we best trots op zijn!

 

4 Reactie's
 • Cassandra
  Geplaatst op 15:11h, 28 september Beantwoorden

  Wat een super vet interieur item. Ik hou van dit soort gekkigheden in mijn huis

  • Kiki
   Geplaatst op 12:09h, 29 september Beantwoorden

   hij is leuk he! eens een keer wat anders 🙂

 • Gert Jan Vogel
  Geplaatst op 13:31h, 02 oktober Beantwoorden

  Het idee lijkt toch wel heel veel op de kandelaar “Libra”
  https://www.duodesign.nl/nl/libra-p5462/
  Nederlands ontwerp uit 1996

  • Kiki
   Geplaatst op 11:26h, 03 oktober Beantwoorden

   Ik zie gelijkenissen, maar toch vind ik het twee verschillende kandelaars

Geef een reactie