Le Brasseur

Genieten met een hoofdletter “G” bij Le Brasseur!

Dineren maar!

Aan de vecht in Maarssen zit een restaurant waar genieten voorop staat. Le Brasseur (le-brasseur.nl) is daarom ook echt een aanrader.

Wat is Le Brasseur?

In oktober 2014 is dit restaurant geopend. 2 broers zijn de eigenaar waarvan 1 de chef kok die eerder in zijn carrière de tweede en derde plaats van de gouden pollepel heeft behaald. De Mediterraanse gerechten worden met passie bereidt met de mooiste ingrediënten. Verder staat de gast centraal. De goede en vriendelijke bediening is een ware verademing!

Ik ben daar kort geleden gaan eten met een vriendin die zwanger is. Dat vind ik altijd wel een issue, omdat ik ook wel eens heb meegemaakt dat de keuzes voor de ingrediënten niet aansloten bij de dieet wensen van de zwangere vrouw en dat vind ik een kwalijke zaak. Maar bij Le Brasseur werd daar goed rekening mee gehouden.

Voorgerecht:

Ik besloot om vooraf de tartaar van Hollandse rund te nemen. Ik ben gek op tartaar en was ook zeer benieuwd hoe deze zou smaken. Een gefrituurd scharreleitje en een groene kruidenmayonaise maakte het geheel af. Ik was aangenaam verrast. Een heerlijke combinatie en de ingrediënten waren vers. Dit proefde je vooral in de heerlijke steak tartaar. Mijn vriendin heeft uiteraard niet gekozen voor de steak tartaar! Zij koos voor de dungesneden kabeljauw met Noordzeekrab. Hierbij hadden ze speciaal voor haar (vanwege de zwangerschap) de kabeljauw iets aangezet, zodat alle eventuele bacteriën, weg waren.

Le Brasseur
Le Brasseur

Hoofdgerecht:

Als hoofd had ik de Kalf met Gamba. Dit werd onder andere geserveerd met zwezerik en laat dat nou net een groot favoriet van mij zijn. Heerlijke combi! Mijn vriendin had de Heilbot. Deze viel ook goed in de smaak en de verse ingrediënten waren goed te proeven.

Le Brasseur
Le Brasseur

Dessert:

Als Dessert (en noem het nu geen toetje!!! Dat kan echt niet in een restaurant, want een toetje is een vla-flip van Mona!) koos ik voor de Bread and Butter van Banaan. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik hier meer van had verwacht. Lekker was het zeker, maar de bread and butter had smeuïger gemogen. Geen probleem verder hoor, want het was een goed dessert! Mijn vriendin had de proeverij. Zeer zeker een aanrader, omdat je van alles wat krijgt.

Le Brasseur

Conclusie:

Ze werken met mooie ingrediënten! Denk hierbij aan zwezerik, eendenlever, kreeft en eend. Ingrediënten die je niet overal tegen komt. Ik zeg er wel gelijk bij dat een restaurant zeker moet weten hoe dit goed te bereiden, want het kan ook ongelooflijk mis gaan. Maar dat was bij Le Brasseur niet het geval. Daarnaast hebben ze een mooie wijncollectie (oke, ik drink geen wijn, maar ik weet dat de wijnen die ze hebben, goed passen bij de gerechten. De wijnen worden geleverd door Raak Wijnimport, een wijnleverancier uit Maarssen. Erg leuk dat ze lokale leveranciers gebruiken! De inrichting is wat oubollig. Het mag van mij wel een opfrisser gebruiken, maar dat is natuurlijk heel erg persoonlijk! Wat echt een heel groot plus punt is, is het terras dat aan de Vecht ligt! In de zomer en mooie lentedagen is het daar heerlijk vertoeven met de zon op je bolletje!

Tags:
,
6 Reactie's
  • Afra
    Geplaatst op 22:43h, 01 mei Beantwoorden

    Was erg gezellig en erg lekker! Ik ga er zeker nog een keer eten. X

  • Maria
    Geplaatst op 10:24h, 02 mei Beantwoorden

    Bedankt voor de review! Dus een aanrader? 😉

  • Rilana
    Geplaatst op 18:32h, 02 mei Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Ik wil er ook wel eens een keertje gaan eten 🙂

    • Kiki
      Geplaatst op 10:16h, 04 mei Beantwoorden

      zeker doen! En vooral nu het zonnetje weer gaat schijnen, lekker op het terras!!!!

Geef een reactie