lederstore

De waarheid als een koe bij Lederstore.nl. We vatten die koe maar eens bij de horens en ik vertel je niet hoe een koe een haas vangt!

Het verhaal van de koe en de haas.

Nope, dit is geen les in Nederlandse spreekwoorden, maar een verhaal over een statement piece in je interieur van Lederstore.nl!

Met een koeienhuid op de grond maak je toch wel een statement! Maar neem er dan wel 1 van goede kwaliteit. Die van een bouwmarkt of woonwinkelketen zijn natuurlijk leuk, maar laten we elkaar geen mietjes noemen, het is het net niet. Tevens verharen ze enorm en worden ze daardoor snel kaal.

Lederstore:

Lederstore.nl heeft het mooiste assortiment koeienhuiden, schapenvachten, geitenhuiden, kalfshuiden, konijnenvachten en rendierhuiden van Nederland, al zeg ik het zelf! Ook hebben ze huiden van Europees en Afrikaans wild. Elke huid is uniek en bijzonder. Er is nooit exact een tweede van te vinden! De huiden worden met de hand uitgezocht door het kleine team van Lederstore.nl, dat met het geoefende oog en veel passie de selectie maakt.

Waarom wil ik een Koeienhuid?:

Ik ben al geruime tijd op zoek naar een groot, mooi koeienkleed. Alleen viel ik soms bijna van mijn stoel van de prijzen die er bij stonden. Nope, dat ging hem niet worden. Maar (je voelt hem al aankomen he!), toen kwam ik Lederstore.nl tegen. De huiden zagen er mooi uit op de foto, maar de prijs was ook leuk! Ik bleef zowaar op mijn stoel zitten!

lederstore lederstore

Ik wilde graag een kleed van minimaal 2 x 2 meter. Als eerste kwam ik de rendierhuiden tegen! Zo mooi! Fluffy, comfy en apart. Toch ben ik voor een koeienhuid gegaan, ook omdat ik een hond heb en met de langere haren van een rendier, blijven de haren van mij hond er zo lekker in hangen. Oke, krijg je natuurlijk op de duur wel meer rendier, maar niet op de manier dat ik zou willen. De huiden op de site zijn allemaal mooi! Ik wilde graag in de kleuren bruin en wit. Niet te donker en ook geen hele lichte variant. Uiteindelijk kwam ik uit op de koeienhuid bruin-wit-zwart van 200 x 205 cm. Dit bleek tevens van een Normandiër te zijn. Een Frans rundersoort dat bekent staat om de typische unieke drie kleuren die de koeienhuid heeft. De prijs: € 225!! ja, daar keek ik ook van op!!

lederstore lederstore.nl

 

Conclusie koeienhuid van Lederstore.nl:

Allereerst wil ik zeggen dat ik de prijzen echt vind mee vallen! Nu nog even afwachten wat de kwaliteit van de huid is. Want ergens moet er natuurlijk dat spreekwoordelijke addertje onder het gras zitten. Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook zo!!! Maar in dit geval, geen addertje, slang of regenworm te vinden!! Binnen 2 werkdagen had ik de huid in huis. Netjes verpakt in een doos met extra compartimenten tegen beschadigen. Ik pakte de huid uit en de afmetingen klopte precies (ze meten alle huiden individueel op). Nadat ik hem op de grond had gelegd, was ik blij verrast! De kwaliteit was echt goed en de huid was mooi!

Dus: wil je een mooie huid voor op de vloer (of wees eens creatief en gebruik het als wanddecoratie), tegen een schappelijke prijs, waarbij de kwaliteit van de huiden niet verloren gaat? Dan weet je waar je nu moet zijn!!!! Do i need to say more????

Schoonmaaktips:

Even snel nog wat schoonmaakinfo voor een koeienhuid (wel zo makkelijk!): Een koeienhuid kan NIET in de wasmachine of droger, of je moet een verschrompelde koe willen?! Je kunt de huid stofzuigen op een lage stand MET de haren mee. Ook kun je gewoon een mattenklopper gebruiken. Een vlek? Dep dan de vlek weg, niet wrijven! Is hij hardnekkig? Gebruik een klein beetje natuurlijk schoonmaakmiddel met lauw warm water.

Even ter verduidelijking: Geen enkel dier hier is geslacht vanwege de huid of vacht. Het vlees wordt namelijk gegeten door de mens. Maar de huid/vacht niet genuttigd worden. Omdat de huid vaak niet interessant is in de vleesindustrie worden deze meestal vernietigd. Lederstore.nl is ontstaan doordat ze niets van het dier verloren willen gaan. Zo, dan weten jullie dit ook weer!

Tags:
12 Reactie's
 • Melissa krijns
  Geplaatst op 11:01h, 17 november Beantwoorden

  Wij hebben ook een vacht liggen op de grond maar ik erger mij aan de witte plekje stof die er heel snel opzitten

 • Cindy
  Geplaatst op 11:44h, 17 november Beantwoorden

  Persoonlijk niet zo fan van echte dierenhuiden in huis maar in jouw interieur staat het wel goed.

 • Susan
  Geplaatst op 12:15h, 17 november Beantwoorden

  ZO MOOI! Ik wil ook! Ga even een kijken nemen op hun websaait. Koe bij de horens vatten, toch.

 • madelon
  Geplaatst op 13:49h, 17 november Beantwoorden

  Super tof! Ik vind dit echt heel mooi alleen minder geschikt in huis met kleine kinderen. Bang voor vlekken die ik er niet uit kan krijgen

 • MC Kleuver
  Geplaatst op 14:42h, 17 november Beantwoorden

  Goed dat je erbij vermeldt dat de koe niet perse hiervoor is overleden. Dat vroeg ik me namelijk al af bij het lezen van de tekst.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:33h, 21 november Beantwoorden

   Ja, dat vond ik wel een puntje om erbij te vermelden! 🙂

 • Chantal
  Geplaatst op 18:00h, 17 november Beantwoorden

  Wauw wat gaaf zeg!! Dit lijkt mij ook nog super om te hebben en dat voor die prijs. Ik ga thuis overleggen.

 • Rory
  Geplaatst op 10:37h, 18 november Beantwoorden

  Eerlijk gezegd ben ik heel blij dat laatste te lezen. Want het zou voor mij een reden zijn om het absoluut niet in huis te willen hebben. Toevallig liep ik gisteren langs een winkel met prachtige kleden in Utrecht die nu ook ineens een koeienhuid in de etalage had liggen. Mooi om te zien, dat begrijp ik wel. Maar toch niet mijn ding.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:34h, 21 november Beantwoorden

   Dat kan natuurlijk. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik ook opgezette dieren in huis heb. Maar ook die zijn aan een natuurlijke dood gestorven. Dat vind ik wel erg belangrijk! Anders wil ik het ook niet in mijn huis hebben.

 • nicole
  Geplaatst op 12:30h, 18 november Beantwoorden

  Ik vind het mooi op de foto. maar zou dat dit zelf toch niet zo gauw op de vloer leggen, zo’n koeienhuid. Toch een beetje een akelig idee.

 • Bouchra
  Geplaatst op 12:21h, 20 november Beantwoorden

  Ik vind zo’n kleding ook erg mooi maar helaas prijzig. Wat goed dat je ook onderhoudstips geeft. Dat is wel handig!

Geef een reactie