Leuk voor mannen: een voetbaltoernooi met je vrienden!

Leuk voor mannen: een voetbaltoernooi met je vrienden!

Dat voetbal volkssport nummer 1 is zal niemand verbazen. En hoewel het vrouwenvoetbal steeds populairder aan het worden is, zijn het nog steeds vooral mannen die voetballen. Op de een of andere manier heeft achter een bal aanrennen, samenwerken met het team en lekker in de buitenlucht bezig zijn een magische aantrekkingskracht op de man. Extra  leuk dus om samen met je vrienden een toernooi te organiseren! In dit artikel alle tips & tricks om een geweldig voetbaltoernooi neer te zetten waar nog lang over nagepraat zal worden!

Wie doen er mee?

Voordat je de rest kunt gaan regelen moet je eerst weten voor wie je dat gaat doen. Trommel al je vrienden op en vraag ze om ook weer mensen uit hun netwerk te benaderen. Zorg dat je van tevoren een aantal data hebt uitgekozen die voor de meeste mensen uitkomen. Vraag mensen natuurlijk ook om toeschouwers mee te nemen, want wat is nou een voetbalwedstrijd zonder publiek?

Kies je locatie

De locatie is natuurlijk wel een dingetje. Je kunt niet altijd zomaar terecht bij een officiele voetbalclub om met je vrienden te gaan voetballen. Dan moet je toch vaak lid zijn en onderdeel van een team. Toch zijn er best nog wat mogelijkheden. Van een grasveldje in de buurt tot een van de Cruyff-courts die de afgelopen jaren in veel woonwijken zijn neergezet. Ook andere buitensportterreinen zijn vaak beschikbaar wanneer de club zelf er geen gebruik van maakt. Denk bijvoorbeeld aan het lokale outdoor handbalveld. Bedenk je ook of je een of meerdere velden nodig hebt en hou rekening met de ondergrond met betrekking tot het kiezen van de ballen en je schoenen.

De winnaars belonen

Een vriendentoernooi is niet compleet zonder een prijs voor de winnaars! Dat kan een goede pot bier zijn of bijvoorbeeld een etentje. Tegenwoordig is het ook steeds makkelijker om echte sportprijzen te bestellen als particulier. Van sportbekers tot voetbal medailles, alles is mogelijk. En dan is het vaak ook nog mogelijk om sportprijzen te personaliseren met bijvoorbeeld de datum en de naam van het winnende team. Maak je er een terugkerend evenement van? Kies dan voor een grote wisseltrofee, die ieder jaar van eigenaar kan wisselen. Zo hou je het competitief en heb je een ontzettend leuke activiteit met je vrienden!

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *