logo ontwerpen

Logo ontwerpen, maar waar te beginnen in “logoland”?

Brand new logo!

Oke, er moest toch echt wat gaan gebeuren aan mijn site. Het moest professioneler, beter, chiquer en minder girly. Maar waar te beginnen? Misschien bij een nieuw logo?!

Waar laat ik mijn logo ontwerpen?

Om een logo te laten ontwerpen, moet je op zoek gaan naar een goed ontwerpbureau. Als je met “logo ontwerpen” in Google gaat zoeken, wordt je gek. Er zijn zoveel bureau’s dat je door het spreekwoordelijke bos, de bomen niet meer ziet. Wat ik belangrijk vind is dat het grafische ontwerpers zijn die passie voor ontwerpen hebben en niet een pre-fab gemaakt logo leveren uit Azië. Want dat is eigenlijk funest voor de grafische industrie. Dus na lang zoeken kwam ik Jamedo Logo tegen en ik ben met hun in zee gegaan.

Wie is Jamedo Logo?

Jamedo Logo is een dochteronderneming van Jamedo Hosting & Webmedia, maar is gespecialiseerd in (tja, je raadt het al) het ontwerpen van logo’s. Zij streven naar kwaliteit en het “wow”-effect. De specialisten die er werken hebben jarenlange ervaring met het werken met de beste software om professionele ontwerpen te maken. Ze hanteren daarentegen een scherpe prijs, namelijk slechts €99. Dat klinkt als muziek in de oren, maar is het ook wat het lijkt?

Hoe gaan ze te werk?

Op de site van Jamedo kun je “ontwerp aanvragen” aanklikken, waarbij je alle informatie geeft hoe je je logo wilt hebben. Daarna gaan ze met jouw wensen aan de slag. Na 1 a 2 dagen krijg je de eerste 3 ontwerpen binnen. Vanuit hier ga je verder borduren. Wil je het in andere kleuren of misschien een andere volgorde of lettertype? Alles is mogelijk. Wat ik erg prettig vond is dat je altijd contact hebt met dezelfde persoon.

Toen ik mijn eerste drie versies binnenkreeg, sprong er gelijk 1 eruit. De andere vond ik al gelijk afvallen en de laatste was erg interessant, maar ik was bang dat mijn volgers het niet zouden begrijpen.

Afvaller:

Deze vond ik meer voor een hotelketen. Te sober en niet voor een lifestyleblog.

logo ontwerpen

Twijfelgeval:

De kleerhanger vond ik echt top gevonden! Kiki’s Kloset is eigenlijk bedoelt als: neem een kijkje in Kiki’s Kast (Kloset = Closet), maar ik was bang dat mijn (aanstaande) volgers zouden gaan denken dat ik enkel over kleding zou schrijven. Dus helaas viel deze af.

logo ontwerpen

Numero uno:

Deze vond ik echt gelijk te gek! Alleen door mijn onzekerheid en zucht naar bevestiging, ging ik enorm twijfelen. Maar na lang wikken en wegen, kleuren veranderen en meningen vragen, ben ik toch bij het uiteindelijke resultaat gebleven. Deze sprong er toen gelijk uit en dan moet je maar gewoon bij jouw eigen voorgevoel blijven.

logo ontwerpen

 

Conclusie Jamedo:

Ik ben echt zeer tevreden over de samenwerking en het uiteindelijke logo. Nadat we wat aanpassingen hadden gedaan aan het ontwerp, ben ik toch bij de eerste versie gebleven. Ik moet ook op mezelf vertrouwen, maar dat vind ik soms erg moeilijk. Maar buiten dat is Jamedo een professioneel bedrijf, dat goede, maar niet al te dure, op maat gemaakte ontwerpen aanbiedt! Zeer prettige samenwerking, dus voor mij echt een aanrader!

 

 

6 Reactie's
 • Melanie
  Geplaatst op 07:38h, 04 juli Beantwoorden

  Mooi logo. Ik ga ze onthouden. Ik wil ook een logo laten maken. Ik weet wat ik wil. Maar heb de spullen er niet voor. En dit vind ik een mooi bedrag.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:25h, 05 juli Beantwoorden

   Ja, dat vond ik dus ook! En echt een aanrader! Fijne communicatie!!

 • Sonja
  Geplaatst op 10:13h, 04 juli Beantwoorden

  Mooi logo geworden. Alhoewel ik de kleerhangertjes ook wel erg leuk vond. En dan met roze, maar goed, de keuze is idd reuze en was mijn baan als grafisch vormgeefster nog uniek (30 jaar geleden) nu is het door de computer door iedereen te doen, echter niet altijd proffessioneel.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:25h, 05 juli Beantwoorden

   Ja, dat is eigenlijk funest voor de grafische industrie.

   Ik was bang dat mensen de kleerhanger niet zouden snappen, maar je hebt gelijk, ze waren erg leuk!!!

 • Visitekaartjes. Voor fantastische mogelijkheden ga je naar fotofabriek.nl
  Geplaatst op 14:33h, 15 juli Beantwoorden

  […] heb sinds kort een nieuw logo, waar ik super happy mee ben. Tja, dan horen daar natuurlijk nieuwe visitekaartjes bij. Ik ben gaan […]

 • Komkommertijd, dat betekent: website verbouwen in een nieuwe look!
  Geplaatst op 17:41h, 17 juli Beantwoorden

  […] dacht ik dus nu ook. Ik was mijn site (en dan vooral mijn lay-out en logo) een beetje zat. Ik vond het te curly, te roze, te kinderlijk. Dus op naar een fris nieuw […]

Geef een reactie