LUZ

Atelier LUZ: eerlijke materialen, creatief design en sieraden op maat!

Dutch Design!

Ja, ik heb er weer 1 gevonden: een goudsmid atelier die bijzondere sieraden maakt met eerlijke materialen: Atelier LUZ!

Wat is LUZ?

In Amsterdam zit een klein atelier waar Marike Hauser de meest mooie sieraden maakt. Atelier LUZ betekent licht/helder en dat zie je terug in haar collectie. Eerlijke materialen staan bij haar hoog in het vaandel. Zij is daarom ook geregistreerd goudsmid bij Fairtrade International. Dit betekend dat zij (waarbij mogelijk) gebruik maakt van eerlijk en/of ecologisch gewonnen goud. En voor elke stap naar haar eindproduct een weloverwogen en juiste keuze maakt. Want het investeren in duurzaam goud heeft een directe positieve invloed op de goudwinning.

Al haar sieraden zijn met de hand vervaardigd. Ambacht, kwaliteit en design zijn kenmerken die je overal tegenkomt in haar werk. Kijk voor een impressie over Marike, de ambacht en de eerlijke materialen, even deze korte film.

Wil je online een mooi sieraad bestellen, dat kan natuurlijk ook. Ga dan even naar: luzcollections en laat je verwonderen. Of ga even naar fairtradetrouwringen voor haar online webshop voor Fairtrade trouwringen in zilver en goud.

Leuk weetje: Bekende Nederlanders die al fan zijn van LUZ zijn oa: Hadewych Minis en Wendy van Dijk.

Wat vind ik van LUZ?

Door mijn achtergrond als goudsmid, ben ik altijd op zoek naar mooie, vernieuwende en creatieve sieraden. Zodoende kwam ik LUZ tegen. Ik was gelijk weg van de Cloud collectie. Dromerig, creatief en grappig. Dat zijn de woorden die gelijk bij mij opkwamen toen ik deze collectie zag. De “wolken” zijn gemaakt van porselein en in combinatie met zilver of goud, krijg je een mooi contrast. Dit collier met de zwarte wolk is fijn, leuk bij een mooi zwart jurkje of truitje.

LUZ

De collectie Ohe vind ik eleganter en verfijnder. De oorbellen vallen mooi in het oor. Je moet wel even een handigheidje krijgen met het indoen, maar eenmaal onder de knie zitten ze geweldig! Ze zijn niet te zwaar, waardoor ze goed de hele dag te dragen zijn.

LUZ

LUZ
1Reactie

Geef een reactie