MALproduct

Een MALproduct van Wanda Entjes. Je hebt wat bijzonders in huis!

MALlerd!

Ja ja, mijn zoektocht naar originele en grappige producten en ontwerpen gaat verder en neemt mij nu mee naar MALproduct van Wanda Entjes!

Wie is Wanda Entjes:

Wanda Entjes (zichzelf benoemd tot materiaal neuroot) is geboren op 4 juli 1989 en in haar kinderjaren kon je haar niet blijer maken dan haar een bak met smurrie voor te zetten waar ze met haar handen lekker in kon wroeten! Van klei tot deeg voor een appeltaart, alles was welkom. Dit heeft geleid tot waar ze nu is. Want in haar zoektocht heeft ze de magische metamorfose van klei naar porselein ontdekt. Dit gebeurde op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht waar ze in 2014 is afgestudeerd. Ook haar mislukkingen van klei zijn een inspiratiebron voor later werk. Een van de eerste producten die ze heeft gemaakt was een porseleinen vliegtuig dat je als een papier vliegtuig weg moet gooien: garantie op succes en een heerlijk opgelucht gevoel!

MALproduct:

In 2012 (Wanda zat in die tijd nog op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht), is haar label MALproduct geboren. De naam MALproduct komt van de producten die Wanda maakt en de mallen waar ze mee werkt. De producten hebben een “hu” effect. Ze probeert mensen twee keer te laten kijken. Bij de tweede keer komt er een lach op het gezicht van de mensen. Ze worden dan geconfronteerd met het niet verwachte materiaal of de verrassende functie.

MALproduct
 

Open Werkplaats:

Wil je een keer zelf meemaken wat Wanda elke dag beleeft? Dat kan, want haar atelier is elke woensdagavond geopend van 19.00 uur tot 21.00 uur voor iedereen die met keramiek wilt werken. Tegen een kleine vergoeding (€7,50) kun je gebruik maken van haar expertise, ruimte, materiaal en stookoven. Maxiamaal 8 personen per avond en je kunt je aanmelden op: Wanda@malproduct.nl.

Gloei-Lamp:

Waar ik gelijk voor gevallen ben zijn de gloei-lampjes. De gloeilampen verdwijnen langzaamaan uit ons interieur en Wanda wilde ze weer nieuw leven inblazen. Deze lampjes van porselein zijn erg leuk om bijvoorbeeld een bloemetje in te hangen. Een bijzonder en origineel ontwerp dat in elk interieur tot zijn recht komt. Deze lampjes zijn te koop via webshop bij Markita en kosten tussen de €10,40 en €15,95.

MALproduct MALproduct MALproduct
 

Ingelijst:

Ingelijst is een serie ingelijste stukjes glas, porselein, kleine delen van ons verdwijnend ecosysteem of zelfs stukjes maan. “Het materiaal van de functie van leegte spreekt tot de verbeelding”. Deze kleine ingelijste kunstwerkjes kosten vanaf €45 en kun je bestellen door haar een mail te sturen (Wanda@malproduct.nl). Ik vind het erg leuk bedacht, want het zet je aan het denken over wat er misschien in het lijstje zit. Ook is het echt een bijzonder ‘schilderijtje’ wat ook weer past in elk huishouden. Combineer het met andere mooie en leuke objectjes. Leef je uit en ga te keer, zou ik zeggen!

MALproduct MALproduct MALproduct
 

Geen reactie's

Geef een reactie