marc lange

Marc Lange: Een bijzonder Edelsmid met verrassende creaties.

Edelsmid Marc Lange

Zoals jullie misschien wel weten heb ik de opleiding Edelsmeden in Schoonhoven gevolgd. Mijn passie ligt dan ook bij verrassende en mooie sieraden die niet alledaags zijn. En ik heb nu een Edelsmid gevonden die een fantastische collectie heeft: Marc Lange!

Wie is Mrac Lange?

Hartje Alkmaar, 2001: Marc Lange opent hier zijn winkel op de Mient, vlakbij de waag. Vanaf hier gaat het snel: zijn opvallende creaties staan in alle gerenommeerde bladen en hij wint prijs na prijs. In 2007 wint hij voor de eerste keer de Nederlandse Ontwerpwedstrijd (hij wint deze zelfs 2 keer!) hij staat regelmatig op het “Sieraad” (een “beurs” voor alle goudsmeden in Nederland) en exposeert zijn sieraden bij “Juwelen aan de Amstel” in Amsterdam.

Marc Lange
Marc Lange

Zijn stijl: nieuwe vormen in combinatie met originaliteit. Soms sober en minimalistisch, maar de sieraden blijven puur en luxe. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van bijzondere materialen als Titanium en Zirkonium in combinatie met geel, -rood- en witgoud of platina en zilver. Deze mix maakt het dat zijn collectie elegant maar brutaal is en geliefd bij een breed publiek. Waaronder ik!

Hij heeft de opleiding Edelsmeden gevolgd aan de Vakschool Edelsmeden in Schoonhoven, waar ik zelf ook mijn diploma van Edelsmid heb behaald. In 1994 had hij zijn diploma Edelsmeden op zak en in 1995 ook het diploma Zilversmeden! En vergeet niet dat hij in 1996 zijn eerste horlogelijn op de markt bracht. Een waar duizendpoot zal ik maar zeggen!

Deze Edelsmid (daarnaast ook nog een echtgenoot en vader) is een groot voorbeeld voor mij! Ik vind zijn sieraden enorm bijzonder! De dynamiek, de elegantie en de materiaalkeuze zijn uniek! Het titanium is zeer herkenbaar in zijn collectie. Omdat dit materiaal goed te kleuren is door hitte, kun je een collectie samenstellen voorzien van alle denkbare kleuren.

Ciao Bella:

De nieuwste collectie van Marc bevat ‘spannende contrasten en onverwachte combinaties’. Deze collectie draagt de naam: Ciao Bella en is afgeleid van de Milanese band. De armbanden zijn gemaakt van edelstaal en zijn door de magneet sluiting op elke breedte vast te maken. Ze zijn verkrijgbaar in grijs, zwart, geel – of roodgouden variant. De prijs is vanaf €185.

marc lange

Deze armband draag ik met veel plezier. Waarom? Omdat hij fijn om mijn pols valt vanwege de flexibele sluiting dmv het magneet. Zo past de armband altijd bij iedereen! Verder vind ik het erg leuk om hem samen te dragen met een andere armband. Lekker mixen en matchen! Ik heb gekozen voor de geelgouden variant, omdat ik eigenlijk niet veel sieraden in die kleur heb. Voor mij dus eens een keer wat anders.

marc lange

Deze collectie is te bestellen via de website, maar alle andere sieraden zijn alleen te koop in de winkel in Alkmaar. omdat alles wat Marc Lange aanraakt, handgemaakt is, waardoor ze allemaal verschillend zijn van elkaar.

Let op: Marc Lange heeft nu op zijn Facebookpagina een te gekke winactie waarbij je een ring kunt winnen twv €3.150!!!! Ja, je leest het echt goed! €3.150!! Wees er snel bij want deze actie is bijna afgelopen. Ben je te laat? Treur niet, want Marc heeft vaak een te gekke actie waarbij er een pronkstuk van een ring of armband wordt verloot!!

2 Reactie's

Geef een reactie